İmamoğlu: 30 Milyon Metrelik Yeşil Alan -İstanbul'un En Büyük Parkını Yapıyorum

İmamoğlu: 30 Milyon Metrelik Yeşil Alan -İstanbul

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

İmamoğlu: 30 Milyon Metrelik Yeşil Alan -İstanbul’un En Büyük Parkını Yapıyorum
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.
 
Ekrem İmamoğlu: (İstanbul depreme hazır mı?) Şu ana kadar laftan başka bir şey üretilmedi. Depremle ilgili çok hızlı tedbirler alacağız. Ev sahiplerine yenileme için kolaylıklar sağlayacağız. Binalarda yerinde dönüşümü başlatacağız.
Beylikdüzü Belediye Başkanı’yım, 20 küsur yıldır orada hayatım var. İş hayatımla birlikte 28-29 yıldır. Örneğin 350 bin Beylikdüzülü beni İstanbul’a bildikleri gibi anlatacaklar dedim. Dostluklarım var zira. 6-7 yaşından beri insan biriktiriyorum. Hayatım boyunca herkes için iyi şeyler düşünmüş bir insanım. O dostluklarıma güveniyorum. Aileme güveniyorum. Çok yuvarlak bir hesapla başlarken ben 1 milyon insana güveniyordum İstanbul’da. İş hayatım var ticaret yaptım. İş insanlığım var. Binlerce insana iş imkanı yaratmış bir geçmişim var. Köftecilik de yaptım, fırıncılık da yaptım, alışveriş de yaptım. Hiçbir zaman toplumdan kopmadığım için bu organik tarafın yansıyacağını düşünüyordum. Tahminimin üzerinde de oldu açıkçası... İnsanlarla bire bir diyalog kurdukça bunu lokal olarak kendi ilçemde de yaşamıştım, evleri gezdikçe insanlar bana “Evet seni anlatmışlardı; geçmişte şöyle bir arkadaşın olmuş, ortağın olmuş” gibi referanslar bana çok yardımcı olmuştu. Toplumsal referans beni İstanbul’da çok hızlı tanıttı. Sağ olun ekranlarınızda bize yer veriyorsunuz ama yanlış anlamayın sizden reytingi daha yüksek toplumun. İnsanın insanı anlatması çok farklı. 
Ekrem İmamoğlu: Ulaşım bütüncül bir iş. Yani tek başına yol yapmak, tünel yapmak çünkü bu çok gündemde tutuluyor tek başına olmadığı gibi çözüm de değil. 3. köprü yapılınca trafik rahatladı mı? Yok. Özel araç kullanımı 2000’lerin başından bu günlere neredeyse iki katına çıktı. Aslıda düşmesi lazım. Toplu ulaşıma yatırım yapan bir kentteyiz.

“İSTANBUL ADİL BİR KENT OLMALI, YEŞİL BİR KENT OLMALI”
Ekrem İmamoğlu: 25 yıl, çeyrek yüzyıl. Bana ne anlatıyorsunuz, size ne anlatıyorlar? Bunu ben anlatsam can kulağıyla dinleyin ama 25 yıl biz yönettik biz projeciyiz biz yaptık diyenler anlatınca kusura bakmayın birazcık mesafeli dinleyin. Metro yaptık diyorlar değil mi, yürüme mesafesinde metroya erişebilen nüfus 300 bin. Biz diyoruz ki yüzde 80’i yürüme mesafesinde ulaşacak. Bütünleşik ulaşım dünyanın hagi kentine gitseniz göreceğiniz harita. Avcılar’da İDO iskelesi var. Avcılar’daki İDO iskelesini bulan Avcılarlının alnından öperim. Biz insanları sahile eriştireceğiz diyoruz. Sizin ekranlarınızdan izledik arkadaşlarım özetini gösterdiler yeşil koridor ve vadiler dediler. Biz ondan tam 20 gün önce İstanbul’a tam 15 yeni yaşam vadisi diye müjdeledik. Toplamda 20 milyon metre ama burada oluşturduğumuz yaşam koridoru ve diğer unsurlarıyla beraber toplam 30 milyon metrelik yeşil alan vaat ediyoruz İstanbul’a. Ben bu vadiler neredeydi şimdi niye bize anlatıyorsunuz diye sorardım ben. Ben 350 bin nüfuslu Beylikdüzü belediyesi olarak 1 milyon 200 bin metre park yapıyorum. İstanbul’un en büyük parkını yapıyorum. Bir ilçe belediye kendi öz kaynaklarıyla yapıyor. Öncelik hepsi. İstanbul adil bir kent olmalı, yeşil bir kent olmalı ve yaratıcı bir kent olmalı. Böyle yeşil bir aksı ben size anlatabilirim ama rakibim anlattığı zaman lütfen sırası gelince bir daha sorun 25 yıldır bu vadiler neredeydi? Yetkilere soralım, rakibimize soralım, şehircilik bakanlığı duysun, mevcut büyükşehir belediye başkanı duysun bu kent 22 mi, 25 mi 30 mu yol haritanız ne? Bilmiyorlar. İyi bir adım atılmıştı, metropolitan diye bir sistem kurulmuştu sayın Gürtuna döneminde. Sayın Topbaş da gerçekten keyifle devam ettirdi. Bizzat defalarca gitmişimdir mesleki olarak keyif aldığım bir yerdi 2000’lerin başında. Orada şehrin geleceği tartışılıyordu. O dönem çalışılan İstanbul planların şehrin nüfusu 16 milyon planlandı. Şu anda bile 21-22’den gidiyoruz. İnsanlara biz bu kentin geleceğini göstereceğiz.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı