İmam hatipli'nin paten keyfi

İmam hatipli

İstanbul’daki AKP’li ilçe belediyeleri “buz pateni” sevdasına kapıldı.

 

 

 

 

 

 

İstanbul’daki AKP’li ilçe belediyeleri “buz pateni” sevdasına kapıldı. Mobil olarak kiralanan buz pistleri için peşi peşine yapılan 8 ihaleden 6’sını 639 bin liraya İmam Hatip’li Yusuf Kara aldı.

MEHMET DEMİRKAYA / HABER MERKEZİ

İstanbul'daki bazı AKP’li belediye başkanlarını buz pisti merakı sardı. Mobil buz pisti kiralamaya karar veren 6 ilçeden dördünün ihalesini Yusuf Kara üstlendi. Kara, bir ay ile üç ay arasında değişen sürelerde farklı belediyelere kiralayacağı buz pisti için 639 bin 199 lira alacak. 

Yusuf Kara aynı zamanda, Avusturya’da okumaya giden imam hatiplileri organize eden Wonder’in genel başkanı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçen yıl Avusturya’ya yaptığı gezi sırasında Wonder’i ziyaret etmişti. 

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde 1964'te doğan Yusuf Kara, Üsküdar İmam Hatip Lisesi’nin 1985 mezunu. İmam Hatip Mezunları Derneği’nde (ÖNDER) genel başkan yardımcılığı yaptıktan sonra katsayı ve türban sorunu nedeniyle Avusturya’ya okumaya giden öğrencilerin kurduğu Wonder’in genel başkanı oldu. Şubat 2010’da, “Icepark Spor Kültür Organizasyon Yusuf Kara” adını taşıyan şirketini İstanbul Ticaret Odası’na tescil ettirdi. 6 Ekim 2011 tarihinde Haber7.com’da yayımlanan bir açıklamasında Kara şu değerlendirmede bulundu:

“Wonder sosyal olarak yürüttüğümüz bir iş. Aynı zamanda ticari olarak yürüttüğümüz kayak ve buz pistleri kuran firmamız var. Türkiye 25 milyon genç nüfusa sahip olmasına rağmen gençliğinin neredeyse tamamı bu sporu bilmiyor. Buz pistinde kaymak ancak zenginlerin yapabileceği bir iş, burjuvanın yaptığı bir iş olarak algılanmış ve uygulamada da böyle olmuş”.

Kara’nın bu açıklamasından sonra İstanbul’un AKP’li ilçe belediyeleri buz pistine merak saldı. AKP’li belediyeler mobil buz pisti ile ilgili 8 ihale yaptı. Bunların altısını Yusuf Kara, ikisini ise Yapı Havuz Sistemleri firması üstlendi.

Yusuf Kara’nın sonuç ilan tarihine göre aldığı ihaleler şunlar:

Zeytinburnu Belediyesi: 14 Şubat 2012. “Mobil Buz Pisti Kiralama Hizmeti İşi”. Davet yöntemiyle yapılan ihalenin bedeli 75.000 TL. İşin süresi 2 ay. İhaleye 2 teklif sunuldu, biri geçerli kabul edildi.

Beyoğlu Belediyesi: 13 Şubat 2012. “Mobil Buz Pisti Kurulumu ve Eğitim Materyalleri”. Davet yöntemiyle yapılan ihalenin bedeli 62.000 TL. İşin süresi bir buçuk ay. İhaleye tek teklif sunuldu.

Beylikdüzü Belediyesi: 26 Mayıs 2011. “Beylikdüzü Belediyesi Vatandaşın Yönetimine Yönelik Mobil Buz Pisti Kiralanması İşi”. Davet yöntemiyle yapılan ihalenin bedeli 75.000 TL. İşin süresi 2 ay. İhaleye tek teklif verildi.

Bağcılar Belediyesi: 6 Nisan 2011. “90 Gün Süreyle Buz Pisti Kiralanması Hizmeti Alımı İşi”. İlan edilerek açık usulle yapılan ihalenin bedeli 189.199 TL. İşin süresi üç buçuk ay. İhaleye tek firma teklif verdi.

Beyoğlu Belediyesi: 7 Ocak 2011. “Mobil Buz Pisti Kurulumu”. Davet yöntemiyle yapılan ihalenin bedeli 100.000 TL. İşin süresi iki buçuk ay. İhaleye tek firma teklif verdi.

Zeytinburnu Belediyesi: 20 Aralık 2010. “Mobil Buz Pisti Kiralanması”. İlan edilerek açık usulle yapılan ihalenin bedeli 138.000 TL. İşin süresi 4 ay. İhaleye iki teklif sunuldu.

 



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli