İmam Hatip'lerin Ana Sınıfı

İmam Hatip

Kaçak kuran kursları başta olmak üzere kanuna aykırı eğitim kurumu açanlar için Türk ceza kanunu kapsamından çıkarılmalarından ve hapis cezalarının kaldırılmasından sonra Esenler’de her Mahalle ve


İmam Hatip’lerin Ana Sınıfı
 
Kaçak kuran kursları başta olmak üzere kanuna aykırı eğitim kurumu açanlar için Türk ceza kanunu kapsamından çıkarılmalarından ve hapis cezalarının kaldırılmasından sonra Esenler’de her mahalle ve her sokağa bir kuran kursu açılarak sözde din öğretisi yapılmaktadır.
 
Çıkan bu yasa ile Esenler’de aynı faaliyetleri yürütmek isteyenler Mahalle aralarında her buldukları boş yerlere hatta apartman dairelerine sağlık müdürlüğü raporu ve yapı denetim izni olmaksızın kiraladıkları yerlerde kuran kursları açmaktadırlar.
 
CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç yapılan bu faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıç, ”4+4+4 ile başlatılan eğitimi dönüştürme projesinde son noktayı koymak için bu çalışmaların aslında eğitimi dönüştürme projesi olmanın yanı sıra Türkiye’yi çağdışı bir ortama da sürüklemektedir. Ama bu yanlışlığın Ülkemize ve yüce Dinimize zarar vereceğini düşünemediler. Eğitimi rayında çıkararak,Tevhid-i Tedrisat'tan uzaklaştırdılar. Kaçak kuran kursları açmakla, bunlara izin vermekle Atatürk’ün kapattığı tekke ve zaviyeleri açmış oluyorsunuz. Neticesinde siz İslamı ve ülkeyi çağdışına götürme projesini hazırlamış oluyorsunuz.

Bu yapılanlar ile bu ülkede tertemiz yaşanan İslam dinini Diyanet’in yetkisinden çıkarıp dipsiz ve karanlık kuyularda, inananları birbirine düşman edecek biçimde kaçak kuran kursları adı altında yapılandırıyorsunuz. Sapkın dinsel gruplara hizmet edecek yapılanmanın önünü açmış oluyorsunuz. Dipsiz ve karanlık kuyulardaki tarikat okullarına hizmet ediyorsunuz. Siz bu tip uygulamalar ile Türkiye’nin geleceğini heba ederek ülkeyi ve ülke insanını karanlığa, gözyaşına, kine mahkûm ediyorsunuz” dedi.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı