İlk 'Makul Şüphe' İle Gözaltı

İlk

AKP hükümeti tarafından hazırlanan ve "somut delil" yerine "makul delil"i yeterli gören yeni yargı paketi, kanunlaşmadan uygulamaya başlandı.


İlk 'Makul Şüphe' İle Gözaltı

AKP hükümeti tarafından hazırlanan ve "somut delil" yerine "makul delil"i yeterli gören yeni yargı paketi, kanunlaşmadan uygulamaya başlandı.

Gazeteci, yazar Aytekin Gezici'nin Adana'daki evi ‘makul şüphe’ ile aranarak gözaltına alındı. Gezici, gözaltı kararını Twitter hesabından duyurdu. Gezici'ni avukatı Yusuf Özer, gözaltı ve aramanın atılan bazı tweet’lerle alakalı olduğunu açıkladı.

Sulh Ceza Hakimi Sinan Sivri tarafından alınan kararda “Eylem niteliği, mevcut delil durumu ile muhtemel suç eşyalarının ele geçirilmesi yönünde makul şüphenin bulunduğu kanaatine varılmakla talebin kabulüne karar vermek gerekmiştir” deniliyor. Gezicinin avukatı Yusuf Özel gözaltı ve aramanın müvekkilinin attığı bazı tweet’lerle alakalı olduğunu açıkladı.

Kararda, Aytekin Gezici’nin evinde arama yapılarak; bilgisayar, cep telefonu, hard disk, fotoğraf makinesi, kamera, program, sim kartı, ses ve görüntü depolayan her türlü cihaza el konulmasına izin veriliyor. Sabah saatlerinde evinde arama yapılan Aytekin Gezici, gözaltına alındı. Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirilen Gezici, daha sonra Emniyet’e götürüldü.

Fuat Avni Kitabını Yazarı
Gözaltına alınan Aytekin Gezici cemaate yakın bir isim olarak biliniyor. Gezici son olarak yayımladığı “Fuat Avni: Firavun’un sarayında bir Musa…” isimli kitabıyla gündeme gelmişti.

Makul Şüphe Yeterli
Yürürlükte bulunan yasaya göre vatandaşların ev ve işyerlerinin aranması için ‘somut delil’ şartı aranıyor. Ancak Meclis’e sunulan yeni yasa taslağına göre ‘makul şüphe’ duyulması arama kararı için yeterli görülüyor. 
 



  • Cumartesi 32.7 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli