İlçe Tarım Müdürlüğü Uyardı!

İlçe Tarım Müdürlüğü Uyardı!

Esenler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda işletmelerin çalışma esasına dayalı kanunla ilgili bilgileri gazetemize açıklama gönderdi.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda işletmelerin çalışma esasına dayalı kanunla ilgili bilgileri gazetemize açıklama gönderdi.
Gıda işletmelerini Tarım ilçe uyardı!
 
Esenler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  Gıda işletmelerin çalışma esasına dayalı kanunla ilgili bilgileri gazetemize açıklama gönderdi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, 5996 Sayılı Vetener Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, 17 Aralık 2011  tarih ve 28145 sayılı resmi gazetede çıkan "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik" gereğince; bu tarihe kadar alınmış olan Çalışma İzin Belgesi, Çalışma İzni ve Gıda Sicili Belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge alarak faaliyet gösteren Onaya Tabi Gıda İşletmeleri, bu yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren 31 Aralık 2012 tarihine kadar bu yönetmeliğe göre İl Müdürlüğümüzden Onay Belgesi almak zorundadır. Yine Kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, 31 Aralık 2013 tarihine kadar, mevcut belgelerini, İlçe Müdürlüğümüzden bu yönetmelikteki kayıt belgesiyle değiştirmek zorundadır.

Gıda İşletmecileri, kayıt kapsamındaki işletmelerini, ilgili kurumdan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı aldıktan sonra en geç otuz gün içerisinde İşletme Kayıt işlemlerini yaptırmak üzere başvurmaları ve en geç üç ay içerisinde de kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar.

Esenler İlçemizdeki gıda işletmecilerinin, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için, kendi işyeri ile ilgili kayıt ve onay işlemlerini bir an önce yaptırmak üzere, Fevzi Çakmak Mahallesi İstanbul Caddesi No: 23 Kat:1 Esenler (Kaymakamlık Hizmet Binası) adresinde hizmet veren, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze başvurmaları halinde detaylı bilgi alabileceklerdir. "

Esenler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

İrtibat Tel: 430 92 37-35
Esenler İlçe Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü
 
Adres : Fevzi Çakmak Mah. İstanbul Cad. No:23
            Esenler Kaymakamlığı Binası-Yeşil Kart Bürosu Yanı
            Esenler/ İSTANBUL
Tel     : 0212 430 92 37
Faks   : 0212 430 92 41

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı