İki Değerli İnsanı; Saygı, Özlem ve Minnetle Anıyoruz

İki Değerli İnsanı;  Saygı, Özlem ve Minnetle Anıyoruz

Siyasi yaşamı boyunca; laiklik, demokrasi, bağımsızlık savunucusu olan Cesur, dürüst ve ilkeli siyaset adamı 23. ve 24. dönem milletvekili Kamer Genç'i aramızdan ayrılışının 6. yıl dönümünde ve SHP Eski

7-24 Esenler haber gazetesi olarak; Kamer Genç, düşünceleri ve fikirleriyle halk adamı olarak kalplerimizde yaşayacak. Huzur içinde yatsın.”  "Mütevazı kişiliğiyle Türk siyasetinde iz bırakmış, sosyal demokrasinin birleştirici gücü, değerli düşünce ve siyaset adamı Aydın Güven Gürkan'ı aramızdan ayrılışının 16. yılında saygı ile anıyoruz…

6 yıl önce kansere yenik düşen ve 76 yaşında ölen Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç'in ölümünün üzerinden 6 yıl geçti.
Genç, 22 Ocak 2016'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Kamer Genç kimdir, eşi Sevim Hanım neden hiç medya önüne çıkmazdı. Kamer Genç in çocukları var mı?

Kamer Genç i Türk kamuoyu ne kadar yakından tanıdıysa da ailesi hakkında o kadar az şey bilir. Kamer Genç in ne eşi Sevim Hanım ne de çocukları medya önüne fazla çıkan isimler değildir.
KAMER GENÇ İN ÇOCUKLARI
Kamer Genç ile Sevim Genç in iki çocukları oldu. Seçkin ve Seçil isimleri verdikleri biri erkek biri kız olan çocukları çok fazla kamuoyuna çıkmadı.  Kızı Bilkent İşletmeyi bitirdikten sonra Amerika da bir sigorta şirketinde çalışmaya başladı.


16 YIL ÖNÇE ARAMIZDAN AYRILAN AYDİN GÜVEN GÜRKAN KİMDİR… 
Eski Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan'ın ölümünün üzerinden 16 yıl geçti. SHP Eski Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan'ın yakalandığı hastalık nedeniyle 16 yıl önce yaşamını yitirmişti. 
 
10 Mayıs 1941'de Elazığ'da doğan Aydın Güven Gürkan, babasının memur olması nedeniyle ilk ve orta öğrenimini Anadolu'nun çeşitli illerinde tamamladı. Gürkan, 1963 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin, Maliye ve İktisat bölümünü bitirdi. Ardından Almanya'da Köln Üniversitesi'ndeki doktorasını 'summe cum laude' (olağanüstü başarı) notuyla tamamladı. 1970 yılında Gazi Üniversitesi'nde doktor asistan olarak akademik kariyerini sürdürdü. 1973 yılında, doçent olan Gürkan, 37 yaşında profesör unvanını aldı. Gazi Üniversitesi'ne bağlı Gazetecilik ve Halkla ilişkiler Yüksek Okulu'nda müdürlük yapan Aydın Güven Gürkan, uzun yıllar Ekonomik Doktrinler kürsü başkanlığında bulundu.
1981 yılında YÖK sistemini ve baskıları protesto ederek üniversiteden ayrıldıktan sonra, 1983 yılında politikaya atılan Gürkan, Halkçı Parti'den 17. dönem Antalya milletvekili seçildi. Gürkan, 1984'te HP'nin Genel Sekreterliği'ne, 1985'te partinin Genel Başkanlığı'na getirildi. Birleşme konusunda SODEP Genel Başkanı Erdal İnönü ile temaslar yürüterek, 3 Kasım 1985’te gerçekleşen birleşmenin mimarlarından oldu. Sosyaldemokrat Halkçı Parti adını alan birleşik partinin ilk kurucu genel başkanı oldu ve bu görevi daha sonra Erdal İnönü'ye devretti. Aynı yılın Eylül ayında SHP Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Aydın Güven Gürkan, 29 Kasım 1987 tarihinde SHP Genel Başkan Yardımcılığı’na 2. kez getirildi.

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli