İki Anne 8 Mart İçin Konuştu.

İki Anne 8 Mart İçin Konuştu.

Bakın Annelerimiz Ne Dedi.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com/Ersel Aydoğdu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebeti ile 4 Mevsim Düğün Sarayında düzenlenen etkinlikte 7 den 70 e Esenlerli kadınlar bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler. Anlamlı geceye katılım yoğundu. Bizde 7-24EsenlerHaber olarak, konuştuğumuz kadınlarımız günün anlamına vurgu yapan sözler söylediler, bazı anneler geçmişten günümüze kadar çektikleri sıkıntıları bizimle paylaştılar.

Kıymet Ateş annemiz bakın neler söyledi?

Ateş, “Ben Cumhuriyet kadınıyım. Çok çileler çektim. Yoksullukta cabası. Çok şükür bugünleri gördüm. Kadınlarımızın bir araya gelerek, erkeklerin hakim olduğu bu dünyada seslerini biraz olsun duyurabilmeleri çok anlamlıdır. Bizim gençlik yıllarımızda kadın eşinin yanında sesini çıkaramaz, kocasından izin almadan sokağa adım bile atamazdı. Bu kurallara uymayanın ya kafası kırılır ya da gözü morarırdı. Ama bugün görüyoruz ki, gençlerimiz özgürlüklerini ve benliklerini az da olsa kazanmış durumdalar. Değişen dünyada kadın özgürlük hareketlerinin de değiştiğini görmekteyim. Vallahi ben 8 Mart falan anlamam ama kadınların bir araya gelip eğlenip türküler söylemesi beni mutlu etti.” Dedi.

Gülistan Doğan annemiz ise başka bir acıdan baktı dünyaya…

“Bu akşam burada toplanan kadınlarımızın birbirleri ile yakından ilgilenmesi beni mutlu etti. 7 tane Cumhuriyeti seven evlat yetiştirdim. Vallahi torunlarımın sayısını hatırlamıyorum. Bu akşam buraya gelirken bana dediler ki ‘Kemal Gelecek.’ (Kemal Kılıçdaroğlu) bende koşa koşa geldim. Kendisini burada göremedim. Ama burada kadınlar günü varmış. Bende bugünün kutlu olmasını diliyorum. Kılıçdaroğlunun’da aramızda olmasını çok isterdim. Kılıçdaroğlu’nun başkan olmasından sonra bizim kadınlarımız, kızlarımız daha özgür daha demokrat davrandıklarını görmekteyim. Bugüne kadar erkeklerin biz kadınlara, annelere yapmış oldukları baskılara ve şiddete hep nefretle baktım. Ana doğurgandır, üretkendir. Aileyi bir araya toplayan kadındır, anadır. Cennet anaların ayağının altında olduğunu herkese hatırlatıyorum. Koca dayağına son diyorum.” Dedi.