İbrahim Turhan Lisesinin Bahçesi İşgal Altında

İbrahim Turhan Lisesinin Bahçesi İşgal Altında

İbrahim Turhan Lisesi bahçesinde Öğrencilerin kullanımına ait ve planlara eğitim alanı olarak işlenen yerde 2015 yılında yapılan kaçak inşaat yıkılması gerekirken bu sefer yeni bir inşaat yapımına başlandı.

2015 yılında yapılan inşaat, Esenler Belediye meclisinde büyük tartışmaya neden olmuştu ve Esenler CHP Meclis üyeleri inşaatın durdurması için meclise önerge verdikleri gibi savcılığa da suç duyurusunda bulunmuşlardı.
Edindiğimiz bilgiye göre yeni yapılan kaçak ek inşaat Halk eğitim deposu olarak yapılacağı söylenmektedir.


 
CHP Meclis üyesi Mustafa Usta darp edilmişti...
05.01.2015 yılında CHP Esenler Meclis üyesi Mustafa Usta ve Yüksel Kılıç’ın, İbrahim Turhan Lisesi bahçesinde İmar mevzuatına tamamen aykırı KAÇAK olarak yapılan yapı ile ilgili itirazları sonucunda CHP Meclis üyesi Mustafa Usta darp edilmişti. Bugün ise ek inşaata başlanmış ama kimselerden ses çıkmıyor. Muhalefet partilerinin ilçe başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşların sessizliği imara aykırılığı ve kaçak inşaatları yasallaştırıyor.
CHP eski meclis üyeleri “ burası okul alanıdır, burada eğitimin dışında bir faaliyet yapamazsınız, burası şartlı bağış yapılmıştır” diyerek meclise önerge vererek bu inşaatın yıkılmasını istemişlerdi.  

CHP ESKİ MECLİS ÜYELERİ “İBRAHİM TURHAN LİSESİ BAHÇESİNDE BU İNŞAAT YAPILMAMALI”
CHP eski meclis üyeleri 2015 yılında verdikleri önergede itiraz nedenleri şöyle: Okulun bahçesinde İstinad duvarı vardır bu istinad duvarı hesapları sadece toprak yükü için yapılmışken yapılan kaçak binanın getirdiği ilave yüküde taşıyacak kapasitede değildir. Yapılan kaçak inşaatın yükü okul bahçesindeki öğrenciler için tehlike arz etmekte olup ayrıca bir önlemde alınmamıştır.
 
Esenler İlçesi,Yavuz Selim  Mahallesi,  0 ada, 4719 - 4721 parsel sayılı yerde bulnan İbrahim Turhan Lisesi bahçesinde İmar mevzuatına tamamen aykırı KAÇAK olarak yapılan yapı ile ilgili görevleri gereği yapmaları gereken yapı durdurma,suç duyurusunda bulunma  ve yıkımla ilgili işlemleri yapmak yerine kaçak binanın bir an önce bitirilmesini teşvik ederek görevini ihmal hatta kötüye kullanan şüphelilerin cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında KAMU DAVASI açılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz. 05.01.2015

Öğrencilerin kullanımına ait ve planlara eğitim alanı olarak işlenen İbrahim Turhan Lisesi bahçesinde Hangi amaç için yapıldığı belli olmayan Kaçak ve Ruhsatsız olarak yapılan inşaatla ilgili 01.12.2014 tarihli Meclis oturumunda önerge verdik.  Önergemizde, Okul bahçesine yapılan İnşaatın yapıldığı yerde kot farkından dolayı yıllar önce yapılan İstinat duvarı sadece toprak yükünü karşılamak üzere hesaplanmış ve yapılmış olduğunu belirttik. Bu istinad duvarına ileveten yapılan inşaatın yükü binmekte ve tehlike arz ettiğini söyleyerek yetkilileri uyardık. Öğrencilerin Okul bahçesinde bulunduğu sırada olası bir kazadan Esenler Belediyesinin tamamen sorumlu olacağını söylememize ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmamıza rağmen buradaki kaçak inşaatın devamına da göz yumulmaktadır.

Bu duruma Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakamlığımızda seyirci kalmaktadırlar. Üstelik kaçak inşaata müdahale etmesi gereken Kaymakamlığımız ne yazık ki bizim önergemizden sonra Esenler Belediyesinden söz konusu kaçak yapının öğretmenlere tahsis edilmesini istemiştir.
3194 sayılı imar kanunu varken, plan yapım ve yönetmelikleri varken Yasa yapma yetkisi TBMM iken Esenler Belediye Meclisinde Kaçak İnşaatı yasallaştırmak adına Kaymakamlıkta işin içerisine dâhil edilerek Böyle bir karar alınmıştır.
Önce bir derneğe lokal adı altında tahsis etmek için yapımına başladıkları binanın, tarafımızdan Meclisteki yaptığımız itirazlarımızdan sonra karar değiştirerek Gençlik Merkezi yapacaklarını söylediler. Daha sonra yine bu karardan vaz geçerek Kaymakamlıktan belediye meclisine gelen yazılı bir taleple ve kamuoyuna sevimli gösterilmeye çalışılarak planlarda eğitim alanı olarak işlenen okulun bahçesine tüm itirazlarımıza rağmen, Öğretmen lokali yapımına karar verdiler.



 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli