İYİ Partili Karapınar'dan Göksu'ya soru bombardımanı

İYİ Partili Karapınar

İYİ Parti Esenler belediye meclis üyesi Mikail Karapınar, Esenler Belediyesi Mart ayı ikinci birleşiminde, gündem dışı konuştu, Karapınar’ın“Önergeler ve raporlar yeteri kadar şeffaf mı?” sorusuna AK Partili m

CHP’LİLER ÇETİNKAYA’YA YİNE CEVAP VEREMEDİLER

İYİ Parti Esenler belediye meclis üyesi Mikail Karapınar, Esenler Belediyesi Mart ayı ikinci birleşiminde, Mart ayı birinci  Birleşimde olduğu gibi yaptığı konuşmasıyla gündem oluşturdu, sorular sordu ama cevap alamadı. Karapınar’ın konuşması AK Partilileri oldukca rahatsız etti. Şaşıran AK Partili meclis üyesi ve Belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya, önce iyi partiye sonra ana muhalefete, İBB Başkanına, Kılıçdaroğlu’na saldırdı, yalancı dedi.   Karapınar’ın sorularına cevap verme yerine soruların altında ezilerek başka mercilere savruldu. CHP’li meclis üyeleri ise Çetinkaya’nın ağır ithamlarına cevap bile vermediler. 

KARAPINAR: SAYIN GÖKSU’YU ÇOK ÖZLEDİK
İYİ Partili Mikail Karapınar:  Sayın GöksuEsenler Belediyesi toplantılarına sistemli bir şekilde katılmıyor. Sayın Göksu ya soruyorum Esenler belediyesi sizin ailenizin bir şirketi olsaydı ayda iki defa yapılan bu toplantılara katılırmıydınız?  Göksu, katıldığı oturumlarda ise sadece harcadığı ve harcayacağı paraların meclisten kabulü için gelmektedir.
Göksu sosyal medyadan lise okul inşaatı yapılacak alandan parke taşlarının sökülüp tekrar kullanılması için çalıştıklarının paylaşımını yaptı. Eminim bu işi Başkandan başka Esenler Belediyesinde yapacak teknik arkadaşlar vardır.  Halbuki bizler Göksu’yu bizler çok özledik, yüzünü görmek istiyoruz.  Sayın Göksu’nun Meclis oturumlarına katılmaması için daha önemli işleri mi var? Yoksa AK parti meclis üyelerinin salt çoğunluğunun olması başkanı böyle davranmaya mı sevk etmiştir?
KARAPINAR’İN CEVAPLARINI ALAMADIĞI SORU BOMBARDIMANI…
  1. Peki AK parti meclis üyeleri vatandaşın kendilerine vermiş olduğu yetki ve sorumluluğunu yerine getiriyor mu?
  2. Esenler Meclisine gelen tüm teklifler, önergelerve raporlar yeteri kadar şeffaf mı - yeteri kadar bilgi içeriyor mu? sayın belediye başkanı yardımcısı Ömer bey her rapora iki üç kanun maddesi ekleyerek konunun yeterince anlaşıldığını söylüyor. Gelen raporlarda sadece meclisin 37 meclis üyesinden ilgili komisyon ve ilgili başkan yardımcısının bilgisi var. Diğer arkadaşlar konuya vakıf olmadan grup olarak olur veriyorlar.
  3. Muhalefet meclis üyelerine raporlar toplantı saatinden 15 ile 30 dakika önce toplantı salonunda veriliyor. Bizler bu zaman diliminde raporu okuyup değerlendirip hangi ihtiyaca veya hangi problemin çözümlenmesi için onay vereceğimizi anlamak için tamı tamına 30 dakikamız var. Bu sebepledir ki yeteri kadar değerlendirme zamanımız olmadığında gelen raporların Esenler halkının yararına olanlarına evet diğerlerine hayır diyoruz. Ama hayır dediğimiz hiçbir raporda da yanılmadık.
  4. Meclis kürsüsünde gözümüzün içine baka baka rezerv alan ile ilgili orada bir m2 satılık yer yoktur. Tamamı esenlerin kentsel dönüşümü için kullanılacak demişti. Geçen ay ESKOM’A sermaye artırımı için 60 000 milyon TL’lik para aktarmak için yetki verildi.  60 000 milyon karşılığında kıymet takdiri yapılacak iki adet arsa verildi. Raporda sadece arsanın ada ve parsel numarası yazıyordu. Muhteviyatı imarı belirtilmemişti veya belirtilmek istenmemişti. CHP meclis üyesi Sayın Kemal Şahinin yapmış olduğu araştırma sonucunda bu yerin benzin istasyonu ve özel okul alanı olduğu ortaya çıktı ve bedelinin de 60 000tlnin çok üzerinde 180 000,00 milyon TL olduğunu beyan etmiştir.

 

  1. Şeffaflık ve hesap verilebilmesi açısından öncelikle bu yerlerin kıymet takdiri rapordan önce yapılması gerekmekteydi. İhtiyaç var ise bu yerlerin satışını Esenler belediye si kendi bünyesinde yapması gerekmez miydi?
  2. ESKOM’UN ihtiyacı olan bedel buradan ödenemez miydi? Bizlerde gönlümüz rahat bir şekilde olur verseydik olmazmıydı?
  3. Bizler ESKOM’da yapılan hareketleri denetleyemiyor ve olaylara müdahil olamıyoruz. Bunun ile alakalı bir örnek vereceğim geçen yıl meclise ESKOM ile alakalı 20 adet daire ESKOM’dan alınıp Esenler belediyesinin SGK borcuna istinaden SGK verilmesini bizlerin hayır oyuna istinaden ak parti meclis üyelerinin de evet oyları ile mecliste kabul edildi. Akabinde bir yıl önce belediye başkanlığına bir soru önergesi verdik bu daireleri ESKOM’dan kaç liraya aldık SGK ya kaç paraya verdik halan tarafımıza verilmiş bir cevap bulunmamaktadır.
  4. Şimdide soruyorum sermaye artılımı için ESKOM’a verilen arsaların kıymet takdiri yapıldı mı? Yapıldı ise bizler ile paylaşırmışsınız
  5. Bu arsaların ESKOMA devri yapıldı mı?
  1. ESKOM bu arsaları ne yaptı ne amaçlı kullanıyor.
  2. Şeffaflık, hak, hukuk,adalet adına bu tur gizemli işlerde uzak durulması gerekmektedir.
  3. Esenler halkına ait olan her türlü kıymetin Esenler halkının bilgisi dâhilinde ve menfaati doğrultusunda kullanılması gerekmektedir.
  4. Rezerv alanda yapılan konutların 2020 yılsonunda hak sahiplerine verileceğini ve burada yaşamın başlayacağını belediye başkanı beyan etmişti. Bu açıklama muhtemelen müteahhit ile yani TOKİ ile yapmış olduğu sözleşmeye istinaden yapıldı. Dün inşaat alanının etrafında dolaştım daha 1 m2 yol yok bina cepheleri belli bir aşamaya gelmiş ama yeteri çalışma yok inşaat kalitesi yeteri seviyede değil
  5. Burada ki problem ne? -Ne zaman imalatlar tamamlanacak ve yaşam başlayacak?
Belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya’nın şaşırdığı dakikalar. Muhalefetin bilgi almak için, halk adına sorduğu sorulara cevap verileceğini beklediği meclis oturumunda Çetinkaya“önce iyi partiye sonra ana muhalefete, İBB Başkanına, Kılıçdaroğlu’na yenilir yutulur olmayan sözler söyledi” bu sözlere sessiz kalan CHP meclis üyeleri yine http://www.7-24esenlerhaber.com/ sahibini ve yazarlarını suçlarsa sürpriz olmaz.

 VİDE İZLE

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı