İYİ Partili Karapınar: Yeni yıla rekor zamlarla uyandık

İYİ Partili Karapınar: Yeni yıla rekor zamlarla uyandık

Esenler Belediyesi Meclisinin yeni yıl toplantısı tartışmalı başladı. AKP’lilerin İYİ Partili Mikail Karapınar’ı konuşturmamak için mikrofon kapatmasına, CHP’lilerin bana neciliğine rağmen Karapınar, bildiğini ok

“VATANDAŞLARIMIZ YENİ YILA GÖZÜNÜ ZAMLARLA AÇTI”

KARAPINAR: Enerji kaynakları kıt, enerji tasarrufu da önemli tabi… Sayın bakan, doğalgaz ve elektrikteki artışların’ da Türkiye’yi zam şampiyonu yaptı. Bakın, yeni yıl girer girmez, hükümetin hediyeleri de gecikmedi, vatandaşlarımız yeni yıla gözünü zamlarla açtı. Hem de öyle az buz değil, rekor zamlarla uyandık. Ama AKP ısrarla, sözde tasarruf adına, sokakları karanlıkta bırakmaya devam ediyor. Ülkeyi karanlığa mahkum eden tüm politikaların uzmanı AKP, asıl israfın yaz saati uygulamasında olduğunu, bir türlü kabul etmiyor.
Elektriğe yüzde 130’lara varan zam geldi, doğalgaza da konutta yüzde 25, sanayide yüzde 50...
 
“YANAN, YAKILAN TEK ŞEY KENDİ İKTİDARLARI OLACAK”
Sayın Bakan millete tasarruf yapın, az enerji tüketin diyor. Halk zaten bu zamlarla, donma pahasına da olsa, doğal tasarrufa gidiyor. Oysa müjdeci kuşu gibi her çıkmazda verdikleri müjdelerine bakılırsa 320 milyar metreküp doğalgaz bulmuştuk. Bulduk dedikleri gazı nedense vatandaş bir türlü yakamadı. Bakan, “gazı yakacağız, yurdun her yerinde Karadeniz gazı kullanacağız” diyor... Ama halk AKP’nin yalanlarına artık inanmıyor, yanan, yakılan tek şey kendi iktidarları olacak.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
Demokratik bir ülkenin olmazsa olmazlarından biridir tarafsız ve özgür basın. Ama bugün demokrasiyi rafa kaldıran AK Parti, tarafsız ve özgür basını da susturmak için her yolu deniyor. Bu iktidardan öyle şeyler duyduk ve öyle şeyler gördük ki… AKP’lilerin istediği gibi yazmayan, konuşmayan gazetecilere “sesini kessin yoksa kapı önüne koyarız” buyurduklarını duyduk.  Bunun adı AKP demokrasisi oldu. Bizim iktidarımızda basın susmayacak, kimsenin kalemini kıramayacaksınız. Toplumun haber alma hakkı için mesai şartı gözetmeksizin canla başla çalışan, basınımızın kıymetli temsilcilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.
 
“ACIYLA GÖZYAŞIYLA 1 YILI GERİDE BIRAKTIK”
2021 yılında da mevcut iktidar, tutarsız ve istikrarsız politikalarını inatla sürdürmeyi başardı. Öğrenciye verdikleri krediyi bile faiziyle misli misli geri alanlar, NAS ’tır, yasaktır, faiz olmaz diyerek TL’nin değerini düşürdüler paramızı pul ettiler. Parası olana dolara endeksli faiz garantisi verildi. Doları ve parası olamayan vatandaş parası olanın az kazandın biraz daha kazanmalısın kısmını vatandaşa ödetmenin kararını adaletsizce aldınız.  Bu ödeme hangi bütçeden ödenecek o da belli değil.
 
"GENÇLERİMİZE YENİ BORÇLAR BIRAKMAK HAKKINIZ YOK"
Vatandaşın parasıyla yaptığınız köprülerde dolar endeksi çift yönlü yol ücreti kararını alırken vicdanınız hiç sızlamadı mı? Halkın parasıyla yapmış olduğunuz ve yapım bedeli ödenmiş iki adet köprü vatandaşa yapım bedeli ödenene kadar ücretli olacak daha sonra bedelsiz kullandırılacaktı. Ama bu sözünüzde yalan oldu. Halkı soymaya doymayan iktidar 2022 ile birlikte köprü ücretlerine çift yönde ücret uygulaması soygun değil de nedir?

“SAYENİZDE BENZİN KUYRUKLARI, AKARYAKIT KUYRUKLARI GÖRDÜK”
Kimsenin yarının garantisi yok, satıcı maliyetin ne olacağını kestiremiyor, ne faiz sebep diyen ekonomistin suçu var ne de yanlış yazdığı ekonomi kitabının; fırsatçılar, faiz, döviz, enflasyon kıskacında hemen yeni bir suçlu daha buldu, yeni suçluları da stokçular.  2021’de...İstikrarsız politikalarınızdan, ekonomi yönetimlerinizden ne ülkemiz nede ülke insanımız bir hayır görmedi ama sayenizde benzin kuyrukları, akaryakıt kuyrukları gördü. Kendi ceplerindeki 1 TL’den dahi feragat edemeyenler, lüksü şatafatı itibar addedenler, Ekonomik Kurtuluş Savaşına kalktı. 20 yıldır ülkeyi başkaları yönetiyormuş gibi…


Kısacası; 2021’de de AK Partinin hain, terörist, bölücü yakıştırmaları havalarda uçuştu; bilime, akla, mantığa bir de vatandaşa sırt çevrildi; yine bolca yandaş kayrıldı, 2021’de de kul hakkının dibine vuruldu, birilerinin rantıyla, inadıyla, gece yarısı kararlarıyla ülkenin itibarı da yine sıfırı buldu. AKP 2021’de Ekonomiyi eleştiren herkese hain gözüyle baktı, ekonomiyi uçuruma sürükleyenleri kahraman ilan etti. Kısaca 2021’de AK Partiye göre yanlışları söyleyenler, muhalefet yapanlar hain, reise biat edenler ise vatan evladı ilan edildi” dedi.”
dedi ve konuşmasına devam ederken AKP’li meclis başkanı mikrofonu kapattı ve AKP’lilere serbest atış ve sınırsız konuşma özgürlüğü tanıdı.  

 
 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli