İYİ PARTİLİLER ESENLERİN MUHTARLARINI DİNLEDİLER

İYİ PARTİLİLER ESENLERİN MUHTARLARINI DİNLEDİLER

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanlığı’nın 14.08.2021 Cumartesi günü düzenlediği muhtarlarla kahvaltı programında Esenler Mahalle Muhtarları İBB’nin iletişim eksikliğinden, Muhtarların sekter sorununa, eğitim

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara’nın ve yönetim kurulunun düzenlediği kahvaltı programa, İYİ Parti Genel BŞK yardımcısı Ümit Özlale,  İl Başkan yardımcılarından Hakan Algan- Abdullah Salcı- Ömer Erdoğan- Meliha Apaydın. İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız’ın yanı sıra Esenler Belediye meclis üyesi Lütfi Kahveci ve parti üyeleri katılım sağladı.
Kahvaltılı programda Esenler İyi parti ilçe Başkanı Öner Kara   katılımcılara teşekkür etti. İYİ Parti Genel BŞK yardımcısı Ümit Özlale,” Bizler bugün Esenler’de siyaset yapmayacağız. Siz değerli Muhtarlarımızı dinlemek istiyoruz. Sizler çok değerli seçilmişlersiniz, sizleri sonuna kadar siyaset yapmadan dinleyeceğiz. Sorunlarınızı ve halkın sorunlarını not alarak genel merkezimize taşıyacağız” dedi.

Daha sonra sırasıyla söz alan muhtarlar sıkıntılarını anlattılar…  
“PTT MEMURLARINDAN DAHA FAZLA EMEK SARF EDİYORUZ”
Fatih Mahallesi Muhtarı Recep Gülyüz,” Bugün burada bizleri bir araya getiren İlçe Başkanımıza ve Yönetimdeki arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz Tüm yük bizde olduğu halde parayı PTT’’nin dağıtım şirketi alıyor. PTT ’ile sıkıntımız var, dağıtamadıkları veya adresini bulamadıkları kişilerin evraklarını bizlere bırakıyorlar. Düşünebiliyor musunuz, 300 tebligat ve yarısını vatandaşa ulaştırıyorlar diğeri bizim sırtımıza yükleniyor. Muhtarlar asgari ücretin altında bir maaş alıyorlar ama PTT memurlarından daha fazla emek sarf ediyorlar. Her şey ve her şeyin hesabı bize soruluyor.

Bazı belediyeler muhtarlıkların sekretarya masraflarını karşılıyor Bizde Esenler Belediyemizden fatura karşılığı para alıyoruz ama biz istiyoruz ki, bize para vermeyin bize sekretarya verin. Bizler böyle toplantılara katılmakta zorluk çekiyoruz.

ESENLER’İN MUHTARLARI İBB’İLE İLETİŞİM KURAMIYOR
İBB’den, bugüne kadar mahallemize yapılan bir destek ve hizmet göremedik. Bizler yerel belediyemizin başarılı olmasını istediğimiz gibi İBB’nin de başarılı olmasını istiyoruz. Ama bizimle iletişim kurmayan veya bir eksiğimizi kendilerine ilettiğimizde cevap dahi vermeyen sorumlular karşımızda görüyoruz. Esenler’de yeşil alanların çoğaltılmasını ve o yeşil alanlarda çocuklarımızın spor veya etkinlikler yapmalarını istiyoruz. Okul alanlarımızın olmaması ve okullarımızın yetersizliğinden dolayı aileler çocuklarını ilçenin dışında bir okula yerleştiriyor. Yani temel problemler belli, otopark, yeşil alan, çocuk parkı ve trafik” dedi.

Çiftehavuzlar Mahalle Muhtarı Mahmut Hüneroğlu ise,” Esenlerin sorunları çok ama çok. Madde bağımlılığı yaygın, Esenler’de suç işleme oranı yüksek. Tüm bu ve benzeri kötülüklerin nedeni aslında eğitim sistemimizin bozukluğundan ve geleceğimiz olan, çocuklarımızın yeterli eğitim alamayışından kaynaklı olduğunu biliyoruz. Bakınız Esenler’de yeterli okulumuz yok, okul yoksa eğitimde başarılı olamazsınız. Okullarınız yeterli değilse çocuklarımız eşit bir sınava nasıl hazırlanacaklar, nasıl başarılı olacaklar?  Bir imam hatip sevdası almış başını gidiyor. Bizler çağdaş ve kaliteli eğitim istiyoruz. Evet Esenler mahalle muhtarları olarak çok çalıştığımız bir gerçek ama siyasiler ne yapıyor. İBB fen işler iyi çalışmadığı gibi bizlerin tespit ettiği eksiklikleri dikkate almamasını anlamış değilim. Bizim isteğimiz kurumların birlik içinde çalışarak halkımızın verdiği vergilerin karşılığında hizmet vermeleridir” dedi.

Günün engelli dostu Oruçreis Mahalle muhtarlığından geldi.

Bugüne kadar fazla konuşulmayan bir konu engelliler. Oruçreis mahalle muhtar azası, “ duymayan, gezemeyen, dertini anlatamayan ve herkesten çok onların sesi olmamız gereken engellilerimiz. Engellilerimiz, herkes bir engelli adayıdır diyoruz. İşte o engellilerimizden bir kesim var ki Otistik engellilerimiz. Onların diğerlerinden farklı dünyaları var ama tüm engellilerimizin sorunları büyük, onların aş iş ve ulaşımın yanı sıra eğitim, sağlık ve 'Rehabilitasyon merkezlerine çok ama çok ihtiyaçları var. O merkezler ticari olmamalı, özel olmamalı, devletin olmalı ki insanlarımız para vermeden yararlansın” diyerek bir yaraya parmak bastı. Bakalım kimler rahatsız olacak.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı