İYİ PARTİ ESENLER'DE TAM KADRO SAHAYA İNDİ

İYİ PARTİ ESENLER

İYİ Parti İstanbul İl başkanlığının düzenlediği “ANLAT İSTANBUL” programı kapsamında genel başkan yardımcıları, Milletvekilleri, il başkanı ve teşkilatlarıyla birlikte aynı anda Esenlerin 16 Mahallesinde vatandaşı

Saha çalışmalarını değerlendiren İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ş.Ömer Kara, “Bu yeni bir başlangıç. Hedefimiz iktidar olmak, biz inandık, vatandaşlarımız bize güveniyor ve onlarda inandılar. Genel Merkezimizin ve İl Başkanımızın yaptığı çalışma Programına göre; Esenler’de gidilmedik mahalle, çalınmadık kapı, sıkılmadık el, derdi dinlenilmeyen vatandaş bırakılmayacağız. İYİ Parti, tüm kesimleri dinleyip çözüm yolunu da bularak seçime en hazır parti olarak hazırlanacaktır. Bunun işaretini ve başlangıcını bugün gerçekleştirdik” dedi.

İstanbul 2. Bölge Teşkilat Başkanı Abdullah Salçı, sahada gördüklerini anlattı. Salçı, “ Vatandaşlarımıza bir dokunduk ama bin ah işittik. Eskiden elimize 18 litrelik teneke ile yağ alırdık, o da yarım litreye düştü diyen annenin, emeklinin feryadıyla karşılaştık, halk ekmek kuyruğunda ucuz ekmek almak için sıraya girmiş insanlarımızın iktidara beddua ettiğini gördük. Tüm yurttaşlarımız dertli, sıkıntıları büyük.

Vatandaşlarımız iktidarın yaptığı yanlışların bedelini ödüyor, Elektrik, doğalgaz faturaları insanlarımızı çileden çıkardı. Arabası olanlar akaryakıt fiyatlarından, Dükkan sahipleri kiraların yüksekliğinden, pazarcı ürün satamadığından, ev hanımı mutfaktaki yankından inanınki gözleri dolu, elleri titreyerek, boğazı düğümlenerek bizlere dert yandı. AKP’ye isyan büyük, Esenler gibi bir ilçede bu kadar tepkinin olması bu iktidarın bittiğini ve gidecek olmasını gösterdi. Bazı yurttaşlarımız yapancıların kendilerinden daha imtiyazlı olduğunu, iş yerlerinin kapılarının kendilerine kapalı olduğunu söylediler. Bizler tüm bu sorunları dinledik ve İYİ Partinin iktidarında çözülemeyecek sorunları olmayacağını, hesap verilmeyecek hiçbir işin olmayacağını kendilerine anlattık” dedi.

İYİ Parti genel idare kurul üyesi Onur Aydın, ” Vatandaşlarımızın sorunları dinledik ve çare olacağımızı anlattık. Esenler halkının sorunları Türkiye’nin sorunlarından farksız, her yerde aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Endişe ettiğimiz sorunları vatandaşlar bize fazlasıyla anlattılar. Ekonomik sıkındılar çok büyük, yangın cepleri yakmış, mutfaklar ise yanıyor. Esnaf sattığı malı yerine koyamıyor, anne alışveriş yapamıyor, ev sahipleri kirasını alamıyor, işsiz gençlerimiz iş bulamıyor, genç kızlarımız üst baş alamıyor. Baba oğluna harçlık veremiyor, emekli borç çay içiyor. Esenler’de sokaklar işsiz avare gezen gençlerimizle dolu. Büyük bir başka sıkındı ise uyuşturucunun yaygın olmasının yansıra,  güvenlik problemi hat safhada. Geçinemeyen insanlar ağlayarak “ne olur kurtarın bizi” diye yakamıza yapıştı. Emlak fiyatları yüksek, yapancı uyruklu insanların iş konusunda tercih edilmesi işsizliğin en büyük nedeni, kira artışlarının sebebi olduğunu söylediler. Yanı insanlarımız geçinemiyor, sorunlar büyük ama çözülemeyecek sorunlar olmadığını gördük. Esenleri özetlersek, işsizlik, güvenlik, asayiş, geçim, uyuşturucu, hayat pahalılığı ve AKP’ye tepki ve iktidardan bıkkınlık” dedi
     
İYİ Parti il Başkanı Buğra Kavuncu, ziyaretine Esenler Cemevini ve STK’ları ziyaretle başladı, vatandaşların sorunlarını dinledi ve sorunların çözümünün adresi İYİ Partinin olduğunu söyledi.  Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican, vatandaşların sıkıntılarını dinledikten sonra Esenler Cumhuriyet meydanında çocuklara pamuk şekeri ikramında bulundu.  


 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli