Tarih: 03.06.2022 15:59

İYİ PARTİ ESENLER İLÇE BAŞKANI GÖKSU, HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Facebook Twitter Linked-in

İyi parti Esenler ilçe Başkanı Ş. Ömer Kara ,Avukatıyla Göksu’yu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti. Şikâyet dilekçesinde “5393 Sayılı Belediye Kanunu’na göre belediye başkanının görev ve yetkileri ve İlgili Kanun maddesinin yorumlanması hususunda ise bir belediye başkanının nasıl ki siyasi bir partiye üye olması yasaksa aynı şekilde belediye başkanının siyasi söylemlerde bulunması da yasaktır” denildi.
Bu doğrultuda ise şüphelinin işlemiş olduğu fiil nedeniyle, kamu nezdinde insanları kutuplaştırması ve bir topluluğu aşağılama söyleminden kaynaklı olarak hem ulusal hem de uluslararası hukuk normları doğrultusunda, cezalandırılması gerekmektedir. Şüpheli hakkında soruşturma başlatılmasını ve hakkında kamu davası açılması yönünde karar verilmesini saygılarımızla talep ederiz. Şeklindeydi
İyi parti Esenler ilçe Başkanı Ş. Ömer Kara, Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun sosyal medya paylaşımlarını, FETÖ terör örgütü üyesi Gülen'i geçmişte övdüğü ses kasetini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri söyledi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —