İŞTE CHP PM'NİN YENİ YÜZLERİ

İŞTE CHP PM

CHP’nin 3-4 Şubat tarihlerinde yapılan Olağan Kurultayı’nda 60 kişilik Parti Meclisi’nin 29’u değişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP) listesinden önerdiği

İŞTE CHP PM’NİN YENİ YÜZLERİ
CHP’nin 3-4 Şubat tarihlerinde yapılan Olağan Kurultayı’nda 60 kişilik Parti Meclisi’nin 29’u değişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP) listesinden önerdiği 12 isimden 8’i; 488 adayın çıktığı çarşaf listeli yarışta PM için 52 kişilik anahtar liste çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan isimlerin ezici çoğunluğu PM’ye girdi. Kılıçdaroğlu’nun yeni Parti Meclisi’ni oluştururken tercih ettiği yeni yüzler şöyle sıralanıyor:

PINAR UZUN İSTANBUL’UN ÖNERİSİ
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde gerçekleştirdi. Parıltı Göremeyen Çocuklara Destek Derneği’nde görme engelli çocuklara ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nde de hemen her yaş grubundan öğrencilere gönüllü öğretmen olarak belirli sürelerde ders verdi. Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy ilçesinde 15 yaşından bu yana aktif olarak çalışan Pınar Uzun, Kadıköy ilçe teşkilatında neredeyse üstlenmediği görev kalmadı. PM listesine 35’inci sıradan giren Uzun, 390 oy aldı.

Pınar Uzun, CHP Kadıköy Gençlik Kolları Başkanlığı da yapmıştı

YUNUS EMRE İSTANBUL’UN OLMAZSA OLMAZI OLARAK LİSTEDE
CHP İstanbul İl Örgütü’nün önerisi üzerine BYKP listesinden PM’ye giren Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Yunus Emre,
televizyonlardaki tartışma programlarının vazgeçilmez genç yüzlerinden. Emre, ekranlarda, ezbere konuşmayan, görüş ve önerilerini sakin bir dille ifade etmesinden dolayı, parti içinde “Sakin Güç” olarak nitelendiriliyor. ‘CHP’de, Sosyal Demokrasi ve Sol’ kitabı bulunuyor.

Yunus Emre, İstanbul ve CHP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı yapmıştı.

GÜLÇİN TİMUR HATAY’DAN PM’YE GİREN TEK İSİM
CHP Kırıkhan Gençlik Kolları İlçe Sekreteri olduğu öğrenilen Gülçin Timur, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinden 50’inci sıradan 354 oy alarak partinin birçok devini geride bırakarak girmeyi başardı. Timur, Akdeniz Bölgesi’ni temsilen listeye alındığı öğrenildi.

Timur, hem gençlik hem de kadın kotasından dolayı tercih edildi.

FETHİ AÇIKEL’E BYKP BAŞKANLIĞI ÖNERİLMİŞTİ
Kılıçdaroğlu’nun BYKP listesinden PM’ye giren Prof. Dr. Fethi Açıkel, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fatültesi’nde Karşılaştırmalı Siyaset, Tarihsel Sosyoloji, Küresel Sosyal Demokratik Siyaset, Türkiye Siyaseti alanında ders veriyor. Açıkel, 7 Haziran seçimlerinden önce akademik görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili adayı olmuş, ancak listeye konulmamıştı. Bunun üzerine eski görevine geri dönmüştü. CHP İstanbul Milletvekili Sencer Ayata’dan boşalan ve MYK’nın küçülmesiyle ayrı bir bağımsız birim haline getirilen BYKP Başkanlığı için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Fethi Açıkel’e teklif götürmüştü.

Sencer Ayata’nın BYKP Başkanlığı döneminde Açıkel, BYKP Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti.

YENİ YÜZLERDEN GAMZE PAMUK ATEŞLİ
Osmangazi Gençlik Kolu eski Başkanı Gamze Pamuk Ateşli, Bursa’dan kadın ve gençlik kotasından listeye dahil edildi. Avukat kökenli olan Ateşli, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Ateşli, 384 oy alarak, 40’ıncı sıradan PM listesine girmeyi başardı.

ZEYBEK İSTANBUL’UN OLMAZSA OLMAZI OLARAK LİSTEYE GİRDİ
Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine İstanbul İl Örgütü’nün önerisiyle listeye alındı. İki yıl önce İstanbul İl Başkanlığı’na aday olan ve az bir oyla Cemal Canpolat’a yarışı kaybeden Zeybek, bu dönemde ise Canan Kaftancıoğlu lehine yarıştan çekilmişti. Zeybek, 42’inci sıradan 375 oyla PM’ye seçildi.

Mimar olan Gökan Zeybek, CHP İstanbul İl Teşkilatında birçok görevlerde bulunmuştu.

YAVUZ KARAN ESKİ TRABZON İL BAŞKANI
CHP PM’ye 30’uncu sıradan 417 oyla seçilen Yavuz Karan Trabzon eski il başkanlarından. Karadeniz bölgesi denkleminden listeye dahil edilen Karan, SHP-CHP Akçaabat ilçe gençlik kolları başkanlığı ve Trabzon il gençlik kolları başkanlığı görevlerinde bulundu.

CHP PM’ye seçilen Yavuz Karan, SHP-CHP Akçaabat ilçe gençlik kolları başkanlığı da yapmıştı.

AYÇA TEŞKENT ESKİ SAKARYA İL BAŞKANI
PM’ye CHP Lideri’nin anahtar listesinde 35’inci sıradan seçilen Ayça Taşkent, eski Kütahya il başkanı. Aralık ayında yapılan il başkanlığı seçiklerini kaybetmişti.

Taşkent, Marmara Bölgesi denkleminden listeye girdi

BÜLENT ECEVİT TATLIDİL EREĞLİ İLÇE BAŞKANI
PM yarışında hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de Muharrem İnce’nin listesinde yer alan CHP Ereğli İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil, hem yönetimin hem de parti içi muhalefetin anahtar listesinde olmanın avantajını iyi kullanarak 19 sıradan, 515 oy olarak listeye girdi.

Bülent Ecevit Tatlıdil, İç Anadolu Bölgesi’ni temsilen anahtar listeye alındı

SEMRA DİNÇER EKONOMİST
CHP Ankara İl Örgütünün talebi üzerine Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine alınan Semra Dinçer, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümü mezunu. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi. Turizm ve inşaat sektörlerinde yöneticilik yapan Dinçer, 355 oy alarak 49’uncu sıradan listeye girdi.

Semra Dinçer, 7 Haziran seçimlerinde Ankara 2’inci bölgeden 7. Sıradan aday gösterilmişti

YÜKSEL TAŞKIN BYKP LİSTESİNDEN PM’DE
İstanbul İl Örgütü’nün önerisi üzerine listeye giren Prof. Dr. Yüksel Taşkın, OHAL kapsamında çıkarılan 686 sayılı KHK’yla Marmara Üniversitesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı.

Yüksel Taşkın’ın birçok bilimsel çalışması bulunuyor.

EMİNE GÜLİZAR EMECAN İKİ ANAHTARLA LİSTEDE
CHP İstanbul il örgütünün önerisiyle Kılıçdaroğlu’nun listesine giren Emecan, aynı zamanda İnce’nin de anahtar listesinde olmasının avantajını iyi kullanarak,
411 oyla 33’üncü sıradan PM listesine girmeyi başardı. İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Emecan, Medikal estetik ve mücevherat sektöründe işletmecilik yaptı. Bu süreçte, Bahçeşehir Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yaptıktan sonra Girişimcilik eğitimi, Yönetici Koçluğu, KOBİ Koçluğu, Neuro Linguistik Programlama sertifika programlarını tamamladı. İl yönetiminde görevler üstlendi.

Emecan, CHP’den milletvekili adayı da oldu.

GÖKÇE GÖKÇEN GENÇLİK KOTASINDAN LİSTEDE
PM Listesinde, 340 oyla 53’üncü sıradan giren 26 yaşındaki Gökçe Gökçen, gençlik kotasından listeyi girmeyi başardı.
Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nın önceki dönem dış ilişkiler temsilcisi. 2015 ve 2017 yılları arasında Avrupa’da sosyal demokrat ve sosyalist gençlik örgütlerinin çatı kuruluşu olan Avrupalı Genç Sosyalistler’de Avrupa Birliği dış ilişkileri ve feminizmden sorumlu başkan yardımcılığı yaptı.

Gökçen: Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı