Tarih: 30.05.2013 13:19

İSPARK'lar hep yandaşa

Facebook Twitter Linked-in



İSPARK'lar hep yandaşa…

İSPARK ihalelerinin büyük çoğunluğunu uzun yıllardır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yakınlığıyla bilinen AKP Belediye Meclis Üyesi Ali Turan alıyor.

İSTANBUL - İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. (İSPARK), hizmet alımı için taşeron şirketlere başvuruyor ve bunun için kısa aralıklarla ihaleler düzenleniyor. Ancak, ihaleleri alan taşeron şirketlerin ismi değişse de, şirket sahibi hiç değişmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’a yakınlığıyla bilinen AKP Belediye Meclis Üyesi Ali Turan, uzun yıllardır İSPARK ihalelerinden galip çıkıyor.

İSPARK VATANDAŞA BORÇ ÇIKARIYOR

Ali Turan’ın ortaklığını yaptığı UCS, Global ve Cam Pak firmaları belli aralıklarla İSPARK ihalelerini alıyor. Meclis Üyesi Turan’ın yanı sıra başta çocukları Fatih-Selim Turan ile akrabaları Abdülkadir Turan, Muammer Turan ve Mustafa Yıldırım Turan da pastadan payını alıyor. Taşeron şirketler kazancına kazanç katarken, yıllardır aracını kapısının önüne park eden vatandaşa da İSPARK, on bin liraları geçen borçlar çıkarıyor.

İDO İHALELERİNİ DE ALDI

Ali Turan ve akrabalarına ait şirketler, 2005’te İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) güvenlik işini 5 milyon TL’ye, 2006‘da İBB’nin yemek dağıtım ihalesini ise 4 milyon TL'ye aldı. 2010 yılı için yapılan ihaleleri, Cam-Pak Temizlik firmasıyla 7 milyon 470 bin TL'ye yine Ali Turan kazandı. İDO’nun 380 kişilik özel güvenlik personeli alımına ilişkin ihaleyi de, 10 milyon 366 bin TL'ye yine Ali Turan’ın oğullarının ortak olduğu Global Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Şirketi aldı.

ALİ TURAN KİMDİR?

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin de (MÜSİAD) ilk kurucuları arasında olan Ali Turan, 1970’lerde Milli Selamet Partisi (MSP) Gençlik Kolları'nda görev aldı. Gençlik yıllarının ardından Turan, 1995'te Refah Partisi'nden, 1999'da Fazilet Partisi'nden milletvekili adayı oldu. 2000’lere gelindiğinde ise Turan, AKP Sivas il teşkilatı kurucuları arasında yer aldı.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —