İNCE ve genel merkeze küfreden zavallıları kınıyorum

İNCE ve genel merkeze küfreden zavallıları kınıyorum

Sayın Muharrem İNCE'nin Partinin örgüt, örgütlenme ve eylem pratiği üzerinden eleştirileri yapıcı yaratıcı siyaset şekillenmesine hizmet edebilecek değerlendirmelerdir. Partiye ilişkin Sayın ince’nin eleştiriler

Ancak Partici içinde bir ağırlık olma iddiasında olanlar, içinde buldukları kurumun dönüşüm ve değişimini gerçekleştiremeyenlerin içinde bulundukları mevziyi terk ederek ” memleket” dönüşümü ve değişimi adına yol katetmesi siyaset sosyolojisine ters bir durum.

Evet partinin siyaset pratiğine ilişkin soru ve sorunları tartışma zamanıdır. Ancak mevcut durum; program, Siyasal strateji ve örgüt niteliği üzerinden yapılanma gerektiriyor. Bütün bunlar üzerine oturan bir pragmatizmin liderlik iddiası kabul edilebilir. Pragmatizm bir siyasal argüman olarak “kime ve neye” sorusunu gerektirir.

Neye sorusuna cevap veremeyen bir pragmatizm öznellikte boğulur. Program strateji, ideolojik birlik ve ideolojik netlikten yoksun bir pragmatizm “öznel pragmatizm”dir. Ve ergen psikolojisi içinde bir çırpınış halidir. Sayın İnce’nin tavrı ne CHP deki mevcut çürümelere ne de “memleket”e çare olacak bir tavır değildir. CHP deki örgütsel doku çürümelerine mutlaka müdahale edilmelidir. müdahale öznel kaygılarla değil felsefi siyasi ve iktisadi politik kalibreyle olmalıdır.

Askerde canı yanan bir er ağır bedel ödememek adına komutana der ki
-makamın, rütben cübben hariç senin ta…. Der
Geldiğimiz nokta tamda bu…



Bu arada karşılıklı sayın İNCE ve genel merkeze küfre varan ifadeler kullanan siyasal kalite ve kalibreden mahrum zavallıları kınıyorum.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli