İNCE: TÜRKİYE'NİN KÖTÜ GİDİŞİNE EL KOYACAĞIZ

İNCE: TÜRKİYE

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, il binasının açılışını gerçekleştirme için İzmir’de konuştu. Kürtçe eğitim talebiyle ilgili ‘pedagojiye uygunsa bilin ki üniter devlete de uygund

İNCE, KÜRTÇE EĞİTİM SÖZLERİNİ ELEŞTİRENLERE BÖYLE YANIT VERDİ

Kürtçe eğitim talebiyle ilgili ‘pedagojiye uygunsa bilin ki üniter devlete de uygundur. Ama pedagojiye uygun değil bu" ifadesinin farklı noktalara çekildiğini söyleyen İnce, “Bir TV kanalında ana dilde eğitimi sordular Benim söylemediğim lafları eğip büküp başlık atıyorlar. Cahil adamlar. Cahil olunca çok zor. Erdoğan’ın okumuş halleri yani. Şunu demişler. Ana dilde eğitim pedagojiye aykırı. Böyle bir şey yok. Ben anlatayım. Memleket Partisi’nin ideolojisi ve felsefesi nettir. Diyarbakır’da ne konuşursan İzmir’de Rize’de de onu konuşacaksın Bizim siyasetimiz öyle olacak Eğitimciler der ki; ‘Çocuğun üstün yararı’ Yani evinde konuştuğu dil mi melektin çoğunluğunda konuşulan dil mi? Hangisinde matematik öğretirsen çocuk daha iyi anlar? Benim dediğim bu eğitim. Bunu siyasetçiler tartışmasın. Pedagoglar, eğitimciler tartışsın.
Bunu söyledim ben. Türkiye’de 2 kesim var. Yüzde 5 bu tarafta yüzde 5 diğer tarafta. Biri PKK’ya terörist diyemeyenler. Öbürü de Kürleri tanımayıp çağ dışı yaşayanlar. Ama yüzde 90 makul bir çoğunluk var İşte biz Türkiye’yi o yüzde 90 makul çoğunlukla buluşturacağız. Eğer iki taraftaki yüzde 5 de bana karşı çıkıyorsa demek ki biz doğru yoldayız. Biz hiçbir problemi şehirlere göre konuşmayacağız. Biz bu ülkede özgürleşeceğiz. Bunu birlikte başaracağız” dedi.


TAHİR ŞAHİN MEMLEKET PARTİSİ’NE GEÇTİ
Kemeraltı’nda esnaflarla sohbet eden İnce, vatandaşların sorunlarını dinledi. Ziyaretin ardından İnce ve beraberindeki grup il binasının olduğu Cumhuriyet Meydanı’na doğru harekete geçti. Alana gelir gelmez vatandaşları maske ve mesafe konusunda uyaran İnce, AK Parti’nin kongrelerine gönderme yaparak “Lebalep kongre olmasın” dedi.

TÜRKİYE’NİN KÖTÜ GİDİŞİNE EL KOYACAĞIZ

Memleket Partisi’ni kurma sebeplerini sıralayan Başkan İnce, AK Parti iktidarını hedef aldı. İnce açıklamasında “Bize neden parti kuruyorsunuz diye soruyorlar. Anlatayım. Türkiye’nin ekonomisi 19 yılda batırdılar. Tarımını çökerttiler, 41 ilde kuraklık tehlikesi var. Hükümetten ses yok. Yüz yüze eğitimi beceremiyorlar uzaktan eğitimi de beceremiyorlar. Memleketin durumu bitmiş, tarımı, eğitimi çökmüş. Dükkanlar kapalı. 19 yıldır memleketi yönetemiyorlar. Muhalefet de kendi elindeki oyları AKP’ye veriyor. Yargı, Türkiye’nin en sorunlu kurumu… Yargıya güven dip yapmış. Kimse görmüyor. Hakimler ve savcılar bile yargıya güvenmiyor. Böyle bir ortamda gidip iktidarla anlaşıyorsun. Şimdi sen bu yargıyı, yargının bu durumunu meşrulaştırmış oluyorsun. Bir hemşerini HSK üyesi atayacağım diye yargıyı toptan AKP’ye veriyorlar. Kendine güvenmiyorsun. Böyle siyaset olmaz. İşte böyle bir ortamda 20 yıldır AK Partiye oy verip bugün yeter artık bunlara oy vermeyeceğim ama elim diğerlerinde de gitmeyenlere sesleniyorum. Senin yerin tam Memleket partisi gel buraya gel.


‘Biz atadan Atatürkçüyüz. CHP’den başka partiye oy vermeyiz. Ne yapalım AKP mi gelsin?’ Özellikle İzmir’de çok var bu. ‘Memnun değilim ama AKP mi gelsin’ diyenler var. Senin yerin tam Memleket Partisi tam burası. ‘Ben ülkücüyüm. Ama bu MHP’yi Erdoğan’ın peşine taktılar. Ne yapayım elim diğerlerine e de gitmiyor’ diyorsan senin geleceğin yer Memleket Partisi. Ben ‘CHP’ye kızmıştım. İYİ Parti’ye gittim’ Boşlukta kalma güzel kardeşim. Senin de yerin burası. ‘Ben HDP’ye oy veriyordum ama HDP Türkiye partisi olamıyor’ diyorsan gel kardeşim senin yerin Memleket Partisi. Sandığa gitmiyorum diyorsan, umutsuzsan gel umutlarını tazele, gel Memleket Partisi’ne. Bunu birlikte başaracağız. Türkiye’nin bu kötü gidişine birlikte el koyacağız. Meydanlarda kavga etmeyeceğiz. Savaşa girmiyoruz biz seçime gidiyoruz. Siyasetin dilini değiştireceğiz. Siyasete zekâyı mizahı ve nezaketi getireceğiz. Akıllı telefonlar vardı biz şimdi akıllı siyaset yapacağız” dedi.

MAFYADAN, SARAYDAN PARA ALAN ŞEREFSİZ KİM?
Sedat Peker’in açıklamalarının ardından oluşan siyasi iklim üzerinden AK Parti’yi hedef alan İnce, “Türkiye’nin haline bakın. Mafya yargıya yol gösteriyor 10 bin dolar maaş alan siyasetçiler var. Ben İzmir’de bir kez daha sesleniyorum. Bizim 3 milletvekilimiz var. Bir önerge verdiler 20 imza lazım işleme girebilmesi için. Şimdi o meclisteki bütün partilere sesleniyorum. Temiz siyaset istiyorsanız gelin Saray’dan para alan şerefsiz kim onu bulalım. Siz yalancı değilseniz buraya imza atarsınız. Mafyadan 10 bin dolar maaş almak şerefsizliktir. Saraydan para alıp parti kurmak da insanlara iftira atmak da şerefsizliktir. Koltuğa yapışıp oradan insanlara iftira atmayacaksın. Biz kimiz? Biz itaat etmeyip itiraz edenleriz. Biz özgürlüğü, demokrasiyi, hukuku seçenleriz. Biz Memleket Partisi olarak kenara çekilip maaşını zıkkımlanan insanlar olmayacağız. Mücadele edeceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Sadece muhalefet ve eleştirmek değil. Zaman zaman yol da göstereceğiz” dedi.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli