İMO Başkanı Gökçe: Deprem toplanma alanlarını yok ettiler

İMO Başkanı Gökçe: Deprem toplanma alanlarını yok ettiler

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesini istediklerini ancak hükümet ve yerel yönetimlerin tam aksine deprem toplanma alanlarını yok ettiklerini ifade etti. G&

İMO Başkanı Gökçe: Deprem toplanma alanlarını yok ettiler

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesini istediklerini ancak hükümet ve yerel yönetimlerin tam aksine deprem toplanma alanlarını yok ettiklerini ifade etti. Gökçe, “İstanbul ve kentlerimizi ‘depreme hazırlayın’ demekten de korkuyoruz. Biz ‘deprem' dedikçe boş alanlar tüketildi” dedi. 
TMMOB’ye bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğünde depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

EN RİSKLİ YERLERDEN BAŞLANARAK YAPILAR GÜÇLENDİRİLMELİ

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, Ege Denizi ve çevresinin bir hayli zamandır sallandığını söyledi. Karaburun’dan yaşanan deprem korkutsa da yine bir süre konuşulup unutulacağını dile getirdi. Deprem güvenliği olmayan yapıların güvenli hale getirilmesini, hükümet veya yerel yönetimlerin halka destek olmalarını önerdiklerini belirten Gökçe, altyapıyı ve yaşanabilir bir çevreyi dikkate alarak bütünlüklü bir plan yapılmasını, en riskli yerlerden başlanarak yapılarımızın güçlendirilmesini veya yenilenmesini istediklerini ifade etti. 

‘İSTANBUL`UN NEFES BORULARINI YOK ETTİLER’

Yoğunluk artırılmadan yaşam çevresinin korunması gerektiğini defalarca ilettiklerini kaydeden Gökçe, “Önce deprem toplanma alanlarını ve İstanbul`un nefes borularını yok ettiler. Üstelik yoğunluk artırarak yaşanmaz bir kent yarattılar. Bugün İstanbul, 1999 yılından daha sorunlu bir kent haline geldi. Bugün bir afetle değil beş afetle karşı karşıyayız. Öyle ki, İstanbul ve kentlerimizi ‘depreme hazırlayın’ demekten de korkuyoruz. Biz ‘deprem dedikçe’ boş alanlar tüketildi. Alt yapı yok edilerek sadece işin rant boyutu dikkate alındı” dedi.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı