İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE BİRLİK ZİYARETİ

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Birlik İÖO 3E sınıfı öğrencileri meslek tanıtım gezisi çerçevesinde polis abilerini ziyaret etti.

 

 

 

 

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE BİRLİK ZİYARETİ…

Birlik İÖO 3E sınıfı öğrencileri meslek tanıtım gezisi çerçevesinde polis abilerini ziyaret etti.

Birlik İÖO 3E sınıfı geçtiğimiz ay Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, polislik mesleği ile ilgili detaylı bilgiler aldılar. Ziyaret sırasında emniyet çalışanları gerekli ilgiyi göstererek, küçüklerin sorularını cevaplarken, onlara toplum içinde nasıl davranması gerektiği konularında da bilgiler verdiler. Tanımadıklarıyla bir yere gitmeme, tanımadıklarından şeker, çikolata vb. almama, ev telefonu ya da anne- baba cep telefonunu bilme, 155’i gereksiz aramama gibi hususlarda karşılıklı bilgi alışverişi yapıldı.

Emniyet müdür yardımcısı sorumluluğunda ve beraberinde yaklaşık bir buçuk saat süren ziyarette çocuklara Çocuk Şubesi çalışanları eşlik ettiler. Polis teşkilatının tanıtımına, tedbirli ve güvenli olmayla ilgili bilgilerin yer aldığı levhalarla başlandı. Ardından trafik bürosuna geçildi. Trafik bürosunda araçların trafiğe kaydı ile ilgili bilgiler alan çocuklar daha sonra olay yeri inceleme birimini ziyaret etti. Çalışanlardan bilgi alan çocuklar sigara, kıl örneği vb. delillerden suçluya ulaşılması konusunda bilgilendirildi. Aynı zamanda parmak izi makinesiyle parmak izi alınışını uygulamalı olarak görme fırsatı buldular.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği birim ise mobese kameralarının olduğu bölüm oldu. Buradan Esenler’in çeşitli alanlarını kameralarla izlendiği ve olaylar karşısında mobesenin sağladığı yararlar hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Devriye polis araçlarının izlenmesi ve kullanılan telsizler hakkında da öğrencilere bilgiler verildi.

Öğrencilere sadece polisliğin değil her mesleğin önemli olduğu da işlendi. ‘Hastalanınca bizi kim iyileştirecek?’  şeklindeki sorularla öğrencilerin ilgi alanları genişletilmeye çalışıldı. Çocukların olumsuz durumda en yakın polisten yardım alabileceği üzerinde duruldu.

Gezi sonunda öğrenciler bina girişinde bu geziyi unutulmaz hale getirerek resimler çektirdiler.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı