İLÇE BAŞKANINA FESLİ- ŞOVMEN- YALANCI' DEDİLER

  İLÇE BAŞKANINA FESLİ- ŞOVMEN- YALANCI

Esenler’de eğitimin içinde dönen yanlış işleri CHP genel Başkanına şikayet eden vatandaş bir sonuç alamayınca, CHP Esenler ilçe Başkanına verdi veriştirdi. “Sahtekar – şovmen- yalancı ilçe b

Edindiğimiz bilgiler ve kaynağımız; Esenler Halkının CHP’nin Fesli Kadir’i dediği ve öyle olduğu söylenen CHP Esenler ilçe başkanının ajandasında Eğitim olmadığı, Ajandasında kirlilikler, tacizler olduğu için temiz işlere vakit ayıramıyor, eğitim ismi altında velilerin soyulduğu ise umurunda olmayan CHP’nin Fesli Kadir’inden, kimse hayır beklemesin… 
 
Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Esenler Giyimkent’te, bir vatandaşın Esenler’deki eğitimin yanlışlıklarını anlatmasından sonra, Kılıçdaroğlu CHP Esenler  İlçe başkanına  bu konuyla ilgilenme talimatı vermişti.   Ancak ,O günden beri “FESLİ KADİR” ne o vatandaşı aradı ne sordu. CHP’nin FESLİ KADİR’i yalancımı değil mi, siz değerli halkımızın taktirine bırakıyoruz.

Bakın o şikâyetçi vatandaş eğitimi nasıl özetlemiş: Okul müdürlerinin yanlışını defalarca ÇİMER’e şikayet ettik bir sonuç alamadık. Milli Eğitim müdürünün kapısında şikayetimi, derdimi anlatmak için saatlerce bekledim. Yetkili; “burası şikayet yeri değil, git şube Müdürüne şikayetini yap” dediler.  Velileri ve öğrencileri korkutan eğitimcilerden ne beklenir? Düşünün siz yanlışı şikâyet yaptığınız makam sizi fişliyor, hangi veli hangi müdürü şikayet etmişse hemen şikayet ettiğimiz okul Müdürünü arayıp isimlerimiz veriliyor. Bu durum karşısında veliler, “aman çocuğumun başına bir şey gelmesin. Ben tüm yanlışları içime atıyorum” diyerek kaderine razı oluyor.

Yalnız biz değil, öğretmenler bile bu işlerden rahatsız. Ücretli çalışan öğretmenlerimiz baskı altında. Okullar velileri ve öğrencileri müşteri yerine koymuş, aldıkları aidatlar yetmezmiş gibi birde sınıflarda paralar toplanıyor. Kırtasiyelerde satılan kitapları öğretmenler seçmiyor, okul idaresi seçiyor. Halbuki öğretmenlerin eğitim verdiği öğrencisin
in hangi dersi hangi kitaptan alacağının kararını özgürce verebilmeli. Eğitimi paketlerin içine sokmuşlar, yardımcı kitap setleri hazırlatarak velileri soyuyorlar. Bakınız okullarda çocuklarımız içi boş ama ticari yönden dolu kitaplarla eğitim gördükleri için yarınlara iyi hazırlanamıyorlar. Eğitim camiası eğitim için değil nerden nasıl para kazanırız anlayışında. Çağdaş eğitimden savrularak tüccar eğitime yönelen Esenler’de çocuklarımızdan yapılan sınavlarda nasıl başarı beklersiniz? Kaliteli ders kaliteli kitaplardan alınır, bunların böyle bir dertleri yok. Tek meseleleri nasıl rant elde ederiz diye düşünüyorlar.

Esenler’de Eğitimde bir kadrolaşma var, biz buna çeteleşme diyoruz. Çocuklarımızın başarısı için uğraşan öğretmenler bir bir gönderildi, geriye ise kitap satışı nasıl yaparız, makbuzsuz aidatlar, makbuzsuz paralar nasıl toplarız diye kafa yoran bir kadrolaşma kaldı. Geride şikayet yapan velileri, kitapçıları ve kırtasiyecileri tehdit eden tehdit ettiren bir yapı kaldı. Yasaklar rant getirtir, yasaklar vatandaşın soyulmasını kolaylaştırır.
Veliler olarak yaptığımız şikayetten olacak ki geçtiğimiz günlerde ,Milli Eğitim Müfettişleri Esenler’de şikayetlere konu olan okullara geldiler ve yine şikâyette bulunan kişilere hesap sordular. Bir kırtasiyeciye gittiler ve o kırtasiye işletmecisine “sen vergi mükellefiminsin, ver vergi levhanı, sen burayı ruhsatlı mı çalıştırıyorum” gibi eğitimde dönen akçeli işler yönünde bir soru sormadılar. Müfettişler bu işi adam gibi yapmadıkları gibi velilere veya şikayette bulunanlara baskı kuruyorlar, korkutarak şikayette bulunmayın mesajını veriyorlar.

CHP’nin Fesli Kadir’i bak ilçe başkanlığı yaptığın ilçenin eğitimi ne durumda.
FESLİ KADİR; Senin bu şikayetlerden neden haberin yok…!






  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli