İBB'nin Marifetli Başkanvekili'nin Kirlilikleri Bitmiyor

İBB

Kaftancıoğlu kontenjanından meclis üyesi seçilen Hüseyin Aksu, Esenler ilçe başkanlığı seçimlerinde partililerini tehdit ettiği, bazı partililerine rüşvet vaadinde bulunduğu yönünde iddia ediliyor.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun kontenjanıyla Avcılar’a belediye başkan adayı yapılmak istenen Hüseyin Aksu, birilerinin koruması altında oturduğu ilçenin dışında başka bir ilçeden meclis üyesi seçildi. Esenler’de geçmişte birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarını şahsı çıkarlarını düşünerek, siyaseten elini güçlendirmek için, ilçe başkanlığı seçimlerinde İstanbul’un en başarısız kişisini tekrar ilçe başkanı seçtirtmek için her türlü fırıldaklık yaptığı arkadaşları tarafından iddia edilen Aksu’ya Esenler’den ser tepkiler geldi.

“AKÇELİ İŞLERİ SEVEN AKSU, TİCARETLE SİYASETİ BÜTÜNLEŞTİRDİ “
Esenler’de siyaset yapan CHP’liler, “Aksu, siyasi manevraları çok iyi yapar,  İBB’de başkan vekili olması elini güçlendirdi. İBB meclis üyesi olmakla yetinmeyen Aksu burnunu her işe sokuyor. Bakın son dakikada neler yaptı. Partimizin İstanbul’un en az oy aldığı ilçesinde yapılan ilçe başkanlığı seçimlerine müdahil oldu. İBB’ de bir kaymak var ve o kaymağı kendi yandaşlarına paylaşacağını söyleyerek delegenin oyunu Ütebay’a yönlendirdi. Esenler’deki partililerimize verdiği vaatler öyle böyle değil.

CHP’NİN KADERCİLERİ İŞ BAŞINDA
 Akçeli işleri seven Aksu, kendisinin de ortak olduğu bir sigorta şirketinin ortağı ile kafakol ilişkisi içinde Esenler siyasetini dizayn etti. Esenleri sağcılaştırarak en başarısız kadroların seçilmesine neden oldu. Yalnız kendisi değil, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’le belediyelerde çalışan, delegelere veya delege yakınlarına baskı kurarak, işten çıkarırım tehditlerinde bulunarak veya şu listeye oy verirseniz sizleri ve akrabalarınızı işe alacağım diyerek siyasi geleceklerinin alt yapısını oluşturdular. Yarın “benim sürüm bu kadar, benim delege sayım bu kadar” diyecekler ve siyası rant devşirecekler. Kendi siyası gelecekleri uğruna gözü kara bu ikili bir nevi kaderciliğe soyunmuşlar.

Aksu, kirli işlere meyilli olan birisidir. Esenler İlçe başkanlığı döneminde partinin bazı gayrimenkullerini üstüne geçirdiğini biliyoruz. Ticaretten gelen alışkanlığından olacak kar yapmadığı hiçbir işe girişmez. Tüccar mantığı ve sağcı dünya görüşüyle, dinci, mezhepçi anlayışı ile birilerini nasıl kandırırım, geleceklerine ve akıllarına ipotek koyarım düşüncesinde olan birisidir. Diplomasız, dışarıdan para ile diploma alan Aksu kara cahilin birisidir. Elinde bulunan güçle beraber herkesi tehdit eder, boş vaatlerle halkı kandırmayı çok iyi becerir” dediler. 
 
Geçtiğimiz dönem AKP’li İBB Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet’in kullandığı makam arabasını kullanan Hüseyin Aksu, il sekreteriyken MHP’li bir kişinin Beşiktaş belediyesine kiraladığı aracı babasının malı gibi kullandığı iddialarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli