İBB'DE İŞE GİRMEK- TORPİL- LİYAKAT

İBB

Kulaklarını halka tıkayan ve yandaşlarını kayıran, işe aldıran İmamoğlu’nu ve umut bağlayan yığınları kekleyen ilçe başkanları, il başkanı Canan Hanım, büyük baron Hüseyin Aksu ve CHP’yi arpalık g&ou

CHP’nin yetkin ve etkinleri “Liyakata önem vereceğiz. Partizanlık yapmayacağız. İşçi alımlarında adaletli olacağız, torpil yapmayacağız” deyip duruyorlar. Bizde yerel gazeteciler olarak ve eski bir partili, ilçe yönetim kurullarında görev yapan birisi olarak bu sözleri söyleyenlere yıllarca inandık, güvendik.  Ama geldiğimiz süreçte; gördüm ki bizlere bu sözleri verenler meğerse bizi kandırmışlar, bize yalan söylemişler. Bunlardan biriside Murat Ongun!

Üst duzey bir tanıdık, akraban yoksa, İBB’ye işe girmek için sırtını birilerine dayamamışsan boşa kürek çekiyorsun, yani İBB’ye işçi olarak girmek için torpilli olacaksın. Anladığımız kadarıyla CHP döneminde İBB’de işe girmek AB üyeliği kadar zor olmuş. CHP ilçe başkanlarına yetki verilmiş, ilçe başkanları liste hazırlıyorlar sonra o listeyi İBB Başkan vekili gözden geçirir yani hazırlanan listeler, o listelerden işe girenlerin büyük çoğunluğu torpillilerden oluşur.  Bu çarpıklığın adı ve listenin şekli torpil listesidir. para veya mevki gücünüz varsa bütün kapılar sizlere açık yoksa ölmüşsünüz demektir. Bir deyimle "Varsa pulun dünya kulun yolsa pulun cehennemdir yolun". Hatta farklı bir deyimle halk arasında “Bu devirde ya paran olacak ya dayın” söz gerçeğin Ta kendisidir ve bu söz maalesef “Hak- Hukuk Adalet” diyenler tarafından meşru kabul görmesi üzüntümüzdür. Durum böyle olunca çok vasıflı ve sınavlarda dereceye girecek kadar kalifiye adayların iş bulamadıklarını ben değil herkes çok iyi bildiği halde bir umut diyerek İBB’nin işçi alımını çare diye bekleyen adayların birgün büyük bir isyanına şahit olursanız şaşırmayın.

Birçok ülkenin, ülke sistemlerinin çöküş sebeplerinden biri olan liyakat sisteminin olmayışından, adaletsizlikten olduğunu ve çok büyük isyanların çıkışının bu yüzden olduğunu tarih uzun ve vurucu puntolarla yazdığını hatırlatırım. İktidar oldukları günden bugüne AKP’nin torpili yaygınlaştıran ve kökleştiren anlayışı CHP'li olduğunu söyleyen devşirmelere bulaştığını çaresizlik içinde seyrediyoruz. Yanı At binenin, kılıç kuşananın veya atı alan Üsküdar’ı geçti bile.  Ahali böyle diyor, “AKP’yi boşuna eleştirmişiz, boşuna adalet yürüyüşü yapmışız. Güvendiğimiz CHP’de gittikçe yaygınlaşan torpil sorunu en alt kademelere bile inmiş durumda”

Kulaklarını halka tıkayan ve yandaşlarını kayıran, işe aldıran İmamoğlu’nu ve umut bağlayan yığınları kekleyen ilçe başkanları, il başkanı Canan Hanım, büyük baron Hüseyin Aksu ve CHP’yi arpalık gören devşirmeler, ben halkı dinledim, sizde halkın bu söylediklerini dikkate alın, “Bir tarafta hayat pahalılığı, işsizlik, yetersiz istihdam ve güvencesiz işlerle mücadele yaptık, İBB’yi kazandık ama arkamıza baktığımızda meğerse biz kazanmamışız, kazanan torpil oldu, hakkımızı helal etmiyoruz. Sizler hak eden insanları değil; hak etmediği pozisyona gelip, fazla emek harcamadan koruyup kolladıklarınızı bir yerlere yerleştirmenizi içimiz sızlayarak görüyoruz. Sizlere verdiğimiz değer ve emek haram olsun…” diyorlar ya siz ne diyorsunuz?

CHP’de de işler kör topal gidiyor, adamın varsa, torpilli isen işin oluyor, işbaşı yaparsın. Torpiliysen ne ala yürür gidersin. Bizden söylemesi; adamsan ve bir yerlerde haksızlık varsa susmayacaksın, Torpil varsa itiraz edeceksin hakkını arayacaksın.
Susmak asalet değil, korkaklıktır…



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli