İBB ve İlçe belediyelerinin yangınla mücadelesi

İBB ve İlçe belediyelerinin yangınla mücadelesi

Dün Marmaris koordinasyon merkezin tüm Türkiye’den belediyeye gönderilen yardımlar mag ve itfaiyenin ihtiyacı olan malzemeler yerine ulaştı. Ekipler canhıraş çalışmaya devam ediyor, rüzgârın zaman zaman

Yurdumuzu etkisi altına alan, ciğerlerimizi yakan ve bir haftadır devam eden orman yangınlarını müdahale etmek için İBB ve İstanbul ilçe belediyelerinin arazöz ve ekipleri yangını söndürmek için günlerdir alevlerle savaşmaya devam ediyor.
 
 Türkiye’nin orman yangınları ile mücadelesi 10. gününde… Antalya, Muğla, Adana, Aydın, Isparta ve Denizli ilçelerindeki yangınları söndürmek için mücadele sürüyor. Muğla İkizce Köyü’nde, yangınla mücadele eden ekiplerin yararlanması için kurulan güneş enerjili şarj istasyonu tamamlandı. Gece boyu sahada olan ekiple istasyonda elektronik araç/gereçlerini şarj ediyorlar.


Bodrum’daki yangın büyük oranda söndürüldü.
 Muğla’nın Milas ilçesindeki yangında, merkeze 28 kilometre uzaklıktaki 150 nüfuslu Gürceğiz Mahallesi, rüzgarın yön değiştirmesiyle gece yarısı alevlere teslim oldu. Mahallede birçok ev alevler içerisinde kaldı.
İlerleyişi tüm çabalara rağmen engellenemeyen ve geniş alana yayılan alevler, Gürceğiz’in ardından Bayır Mahallesini tehdit etmeye başladı.




 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı