İBB ve Esenler Belediyesi birlik oldu- YS Parkını Peşkeş Çektiler

İBB ve Esenler Belediyesi birlik oldu- YS Parkını Peşkeş Çektiler

Esenler Belediye Başkanı Göksu, Yavuzselim spor kulübünden, Yavuzselim mahallelilerinden, basın açıklaması yapan CHP Milletvekili Gökan Zeybek’ten, CHP Esenler ilçe başkanından rövanşı aldı. İBB&rsqu

Gecen Eylül ayı Esenler Belediyesine gelen teklifler içerisinde Yavuzselim spor kulübünün yerinin takasıyla ilgiliydi. Teklifte tekstilkent’in uç kısmında bulunan katı atık tesisinin arsası Esenler Belediyesine ait olduğu ve 6 bin 910 metre kare yer üzerinde İBB tesis yapıyormuş.  Esenler belediyesi diyor ki o arsa benim siz buraya bina yapıyorsunuz, bu yere karşılık Esenler’de bulunan bazı yerlerle ilgili takasa gidelim teklifini meclise getirdi. 6910 metre yere karşılık Yavuzselim mahallesinde bulunan spor kulübünün bulunduğu yerdeki sıralı 8 parseli ve kemer mahallesinde park ve bahçeler müdürlüğünün kullandığı, 4600 metre ve 4000 metre yerleri takas edelim denildi. Bu karar perşembe günü Esenler belediye meclisinden çıkıyor, Pazartesi İBB’ de komisyona havale ediliyor komisyonun müşterek raporu ile yanı oy birliği ile Esenler Belediyesine devrediliyor.
 
İBB Meclisine gelen raporun içeriğini bilmeyen ve Göksu’nun nasıl bir hin’lik düşündüğünü anlamayan CHP ve İyi Partili İBB meclis üyeleri bu yerden dolayı gol yiyorlar. Esenler belediyesi talep etti, İBB onayladı. Vatandaşlar ve spor kulübü diyor ki şayet Esenler belediyesinin böyle bir talebi varsa, CHP ve İYİ Partililer neden kendilerinden olan Esenler belediye meclis üyelerinden ve ilçe başkanlarından bilgi almadan bu yerin takasına evet dediler.  Bu yerin hazırlığı Esenler’deki diğer y,eşil alanların peşkeşi gibi yine birilerine peşkeş çekilecek. Göksu burasını planlamıştı, İBB ise sazan gibi bu ağa düştü. Biz Esenler Belediyesinin camileri sattığı gibi bu yeri de İBB’ye satmasını bekliyorduk. İBB’nin bu yeri satın alma girişiminde bulunmaması ve Esenler Belediyesinin bu yeri İBB’ye satma teklifinde bulunmaması ise başka bir olay.


İMAMOĞLU ESENLER’DE BİR TEKNİK KOMİSYON KURDURMALI (MÜHENDİSLERDEN)
Bir vatandaş ise: Esenler kaderi ile baş başa bırakılmış bir yer. Daha önce Esenlerin kaderi AKP idi, şimdi İBB bu kaderciliğe eklendi ve olan bizlere oluyor. Sayın İmamoğlu Esenler’de neler olduğunu, yarın ne gibi sıkıntılar olabileceğini hesap yapmadığı müddetçe zararı yalnız biz değil İBB’de çekecek. Biz kendilerinden Esenler’de bir imar komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Kurulan bu komisyon hem Göksu’nun hem İBB’nin yaptığı işleri kontrol etmeli, yanı Esenler'de olacak veya olmuş imar yanlışlarını özellikle İBB’ye taşımalı. Bu komisyonu İmamoğlu kurdurmalı ve çalışmalarına destek olmalı. Yoksa Esenler yarın rant kapısı olarak manşetlere taşınacak.
 
GÖKSU BU TAKASLA İPLERİ ELİNE ALTI- AT OYNATACAK!
Bakınız İETT’nin vatandaştan satın aldığı, zarar gördü diye yeşil alana olarak bıraktığı ve açık otopark yaptığı bu ada üzerinde 16- 17 parsel var, bunları neden takasa sokmuyorsun, özellikle spor kulübünü takasa sokuyorsun? Veya İBB, bu alanı neden satın almıyor?  Bu yer üzerinde yanı İBB ve İlçe Belediyesi takas anlaşmasına vardığı yerde 9 parsel var ama siz 8 parseli takasa, alıyorsun neden?
 
CHP’li vekil Gökan Zeybek söz verdi, “Yavuzselim spor kulübü yerinde kalacak ve bizler sizin yanınızdayız” AKP’li belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya söz verdi, “biz bu yerde bulunan kulübümüzün yerine dokunmayacağız, burası sizin yerinizdir” ikisi de verdiği sözün arkasında durmadılar. İBB’li CHP Meclis üyeleri kendi partilisi olan Esenler’deki CHP’li meclis üyelerinden ve ilçe başkanından bilgi almaması “onları adam yerine koymamasından “başka ne olabilir. Sonuç… AKP’li Esenler belediye başkanı Göksu Yavuzselim spor kulübünden, Yavuzselim mahallelilerinden, basın açıklaması yapan CHP Milletvekili Gökan Zeybek’ten, CHP Esenler ilçe başkanından rövanşı aldı yetmedi Böyle İBB Başkanı ve meclis üyeleri sayesinde Göksu bu takasla ipleri eline altı, bundan sonra istediği gibi at oynatır.

 

 
 
 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli