İBB Meclisi'nde arbede

İBB Meclisi

Esenyurt İlçesi’nde bir yıldır devam eden imar kaosuna, İBB'nin üst ölçekli planlarda yaptığı düzenlemeyle çözüm aranıyor. CHP Grup Başkan Vekili Kayhan, planın yeni sorunlar yaratacağını s&

7-24EsenlerHaber Merkezi


İBB Meclisi'nde arbede

Esenyurt İlçesi’nde bir yıldır devam eden imar kaosuna, İBB'nin üst ölçekli planlarda yaptığı düzenlemeyle çözüm aranıyor. CHP Grup Başkan Vekili Kayhan, planın yeni sorunlar yaratacağını söyledi

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yaptığı 1/5000 Ölçekli Esenyurt TEM Güneyi Nazım İmar Planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.

İmar sorununun, Esenyurt Belediyesi’nin yaptığı hukuksuz işlemler nedeniyle kaosa dönüştüğünü, yeni yapılan planın da yeni sorunlar yaratacağını savunan CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, “Bu hukuksuz planı protesto etmek için bu gece yarısına kadar mecliste oturacağız” dedi.

DOSYA ÖNE ALINDI

Esenyurt’un imar sorununu çözeceği gözüyle bakılan Büyükşehir Belediyesi’nin üst ölçekli Nazım İmar Planı dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. AKP Gurup Başkanvekili Ergün Turan’ın, 169. Sırada bulunan Esenyurt ile ilgili dosyanın öne alınmasını Mecliste ilk gerginliğe neden oldu. CHP Grubu bu değişikliğin, Meclis çalışma yönetmeliğine aykırı olduğunu iddia etti. Ancak yapılan oylama ile değişiklik kabul edildi.

‘BU PLAN DÖNER’

CHP Grubu adına planla ilgili konuşma yapan yüksek mimar Mehmet Yıldız özetle şu eleştirileri yaptı: “Bu planla donatı alanları bir miktar arttırıldı. Ancak burada adaletsizlik oluşacak. Başlamış olan inşaatlar yıkılamayacağını göre, gariban vatandaşların arazileri yeşil alan, okul, hastane gibi donatı alanı olarak ayrılacak. Bu planda, mahkemenin iptal ettiği planlara göre yapılan alt ölçekli planlara atıf yapılıyor. Bu bir garabettir. Böyle şey olamaz. Aslında bu plan ile Esenyurt’a deniyor ki; bu işi sen bu hale getirdin. Riski de sen yüklen ve çöz deniyor. Esenyurt bu enkazın altında kalkamaz. Bu plan döner. Vatandaşların sorunlarını çözemez. AKP Grubu'na, rant o kadar tatlı gelmiş olmalı ki Başbakan’ın emsal arttırmayla ilgili uyarısını bile dikkate almıyor”
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı