İBB, Göksu'nun revizyon planına itiraz edecek

İBB, Göksu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama ve İmar Müdürlüğü, Esenler Belediyesi’nin Topçular-Baştabya (Kuzey) kışla arazisi için yaptığı yeni “Revizyon” nazım imar planı üzerinde

Esenler Belediyesi, kendisine devredilen 7.2 milyon metrekarelik, Topçular-Baştabya (Kuzey) kışla arazisi için 2019’da yaptığı imar planlarını değiştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayına sunulan ve bir ay süreyle askıya çıkan, “revizyon” nazım imar planı göre ticaret+konut alanı yüzde yüz arttırılırken, yeşil alan miktarı yaklaşık 330 bin metrekare küçültüldü.


Esenler Belediyesi’nin yaptığı yeni “Revizyon” nazım imar planı üzerinde çalışmalara başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama ve İmar Müdürlüğü, çalışmalarını tamamladıktan sonra gerekli itirazların yapılacağı öğrenildi.



Konuyla ilgili bilgi aldığımız İBB Planlama ve İmar Müdürlüğü yetkilileri, “Bildiğiniz gibi Esenler Belediyesi, kendisine devredilen 7.2 milyon metrekarelik, Topçular-Baştabya (Kuzey) kışla arazisi için 2019’da bir imar planı yapmıştı. Şimdi bu planı değiştirdiler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayına sunarak bir ay süreyle askıya çıkartıldı. Yeni yaptıkları “revizyon” nazım imar planına göre ticaret+konut alanı yüzde yüz arttırılırken, yeşil alan miktarı ise yaklaşık 330 bin metrekare küçültüldü. Bizimde bunla ilgili bazı itirazlarımız var. Gerekli çalışmamızı tamamladıktan sonra bu revizyon planına askı süreci içerisinde itiraz edeceğiz. İtirazımız dikkate alınmazsa mahkeme yoluna gideceğiz” dediler.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli