Hoca Esti, Gürledi!

Hoca Esti, Gürledi!

Dini Ticarileştirdiler



Dini Ticarileştirdiler

İlahiyat profesörlerinden Zekeriya Beyaz hoca ile ramazan ayı boyunca yapılan etkinlikler hakkında, enine boyuna konuştuk ve çarpıcı açıklamalar yapan hoca “Allah ile insan arasına girilerek dinimize kötülük yapıyorlar”
Beyaz hoca “Dini ticarileştirdiler, çok kötü duyumlar alıyoruz bir din adamım kendisine yapılan tekliflere bakacak ve dini para ile anlatacak bu yanlıştır doğru değildir. Din adamları panellere de gidebilir, parada alabilir ancak kendisine yetecek kadar para almalı. Ben yurt içi ve yurt dışı birçok panele gittim, asla para karşılığı dini öğretenlerden değilim. Esenler de böyle şeyler olduğu duyumunu alıyorum, yanlıştır günahtır”

Allahın dini bu değildir.

“Benim akademik kariyerimi halkımız biliyor kendimi kimsiye anlatmaya gerek yok, yaptığım işlerde yazdığım kitaplarda ortadadır. Esenlerdeki bu gelişmeler siyasidir, dini siyaset aracı haline getirmişler. Kendilerini dindar göstererek oy avcılığı yapıyorlar. Allah ile insan arasına girerek dinimize kötülük yapıyorlar. Dini menfaat aracı olarak görüp şölenler yapıyorlar. Dini vecibeleri yerine getirirken kimseyi rahatsız etmeyeceksiniz, çünkü raya kul hakkı girer meydanlara insanları toplayıp dua şölenleri yapmak doğru değildir. Bizim dinimizde gösterişe yer yoktur, Allahın dini bu değildir.”

“Dünyada Müslümanlar ineğe tapanlardan daha geri duruma düşmüşlerdir. Din Müslümanlar iyi öğretilmediği için Müslümanlar son derece fakir ve bilgisiz kalmışlardır. Enerji kaynaklarının büyük çoğunluğuna sahip olmalarına rağmen enerjisiz yoksul yaşıyorlar, Müslümanlar kendilerini yabancılar sömürtüyorlar.”

“İslam ileri Müslümanlar geri”

“Müslümanlar enerjilerini topraklarını ve kendi değerlerini koruyacak durumda değildirler. Bilimsel olarak, sosyal olarak, kültürel olarak yani her açıdan geri kalmışlardır. Bu söylediklerim her şeyin göstergesi ve ifadesidir, yani İslam ileri Müslümanlar geri.”

“Açlık ve yoksulluk Müslümanların kaderi olmuştur”

“Bizim dinimiz çalışmayı emrediyor, bilime de ilime de inanacaksınız diyor, hatta dünyaya ışık olma ve hâkim olma noktasına kadar çalışmayı emrediyor. Ancak “Müslümanlar işin kolayına kaçarak kendilerini teselli ediyorlar. Mesela sakal bırakırsan cennete gidersin, bir başkası saçlarını göstermezse cennete gideceğine inanıyor. Saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar, falan kelimeyi kaç yüz kere söylersen Allah senden razı olacak sende cennete gideceksin. Hurafelerle insanları kandırıyorlar, sadece ibadet eksenli bir din yaratmışlar, şekilciliği dayatmışlar. Neticesinde açlık ve yoksulluk Müslümanların kaderi olmuştur.”

“Batıl inançlar ve hurafeler isimli bir kitap yazdım, bu kitabı okursanız göreceksiniz. Din dışı inançlara rağbet edenlere nasihatler ettim. Sapkınlıklardan kurtulmaları için yol gösterdim. Tüm dinlerde sorumlu olanlar güçlülerdir. Bunlar insanlar üzerinde hâkimiyet kuran yöneticilerdir. Dinimizin bugünkü durumundan ülkeyi yönetenler sorumludur. Yönetenler menfaatlerine göre işlerine geldiği gibi anlatmışlar dinimizi. Din adamları ise dini çığırından çıkararak, dini ticaret haline getirmişlerdir. Doğruları söylemekten korkmuş, yalan söylemişlerdir.”

“Halkımızı futbol topu ile uyuttular!”

“Bir ülkede adaletsizlik ve zulüm varsa, ayağa kalkıp haklarını aramak, mücadele etmek insan olan herkesin hakkıdır. Ama birilerinin başına çuval geçirir, basın yayın organlarını susturursan halk cahilleşir ve köleleşir. Cahil bir kitleyi eğiterek kültürlü etmek nasıl kolaysa aydınlara da yıllarca baskılar kurarak kültürsüzleştirmek ve biat ettirmek o kadar kolaydır. Bugün ülkemizde halkımızı futbol topu ile uyutarak kültürsüzleştirdiler.”

“Çözüm milli anayasa”

“Ben halkımın çıkarları için hem dini yönde hem de birlik ve beraberlik için çalışmalar yapıyorum. Yeni anayasa yapacaklarmış… Yapamazlar! Bu meclis bu anayasayı korumak ve kollamak için yemin etmiştir. Bizim de söyleyecek çok sözümüz var. Bu anayasayı toptan değiştirmeye kalkışanlar suç işlerler. Yeminleri var! Ancak ve ancak birkaç maddesini değiştirebilirler. Anayasayı değiştirmek ve ortadan kaldırmak suçtur. Bunların yapmak istedikleri federasyona gitmek ve bölünüp parçalanmaktır. Anayasanın temel sistemini değiştirerek başkanlık sistemi getirmek istiyorlar. Bu bizim yapımıza uygun değildir. Diktatörlük getirir. Var olan bütünlüğümüzü böler, parçalar. Bu emperyalist bir plandır. Biz diyoruz milli anayasaya formülü bütün kesimlerin katılıp görüşlerini bildireceği bir anayasa istiyoruz. Anayasanın değiştirilemez ilk dört maddesi asla değiştirilemez.”

“Esenler halkını çok seviyorum!”

“Esenler halkını çok seviyorum. Burada dostlarım var, onlarla bir arada olmaktan mutluyum. Esenleri parsel parsel satmaya çalışıyorlar. Kentsel dönüşüm diyerek birçok yanlış işe imza atıyorlar. Esenlerde son günlerde önemli bir değişim olmadığı gibi Esenlerin paraları bir takım yanlış işe harcanıyor. Etrafında birçok aç varken Arakana yardım işi de nereden çıktı? Son olarak ta tüm Esenler bayramının Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli