Hıdır Balo, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Hıdır Balo, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Esenler Tuna Mahallesi Ana Fatma Cemevi Kültür Derneği Başkanı Hıdır Balo, derneği adına organize ettiği yerel basınla sabah kahvaltısında önemli konulara parmak bastı.

Gazetecilerimiz Cezaevlerinde Olmasın
Balo, “ dün gazetecilerimizin 24 Temmuz sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve Bayramını kutladık. Bugün sizlerle aynı sofrada bir arada olmak çok güzel ve tekrar bu önemli gününüzü kutluyorum ve hep özgür kalın, özgür basın susturulamaz, gazetecilerimiz cezaevlerinde değil işlerinin başında olmasını, halkımızın özgür haber alması için işlerinin başında olmasını istiyoruz.
 
Balo, “Değerli basın mensubu arkadaşlarımız sizler gelişen olayları halkımıza an be an ulaştıranlarsınız, hiçbir karşılık beklemeden kamu görevi yapıyorsunuz. Sizlere Ana Fatma Cemevi Kültür Derneğimiz adına teşekkür ederim.
 
Çok önemli bir secim süreci yaşadık ve bu sürecte zaman zaman yan yana geldik. Sizlerin zor bir ilçede zor bir görev yaptığınızı biliyoruz. Biliyoruz ne kadar zor şartlarda bizlerin haberlerini yaptığınızı ve sansüre uğradığınızı. Aleviler olarak bizlerde sizler gibi çok önemli sorunlar yaşadığımız malumunuz.
 
“BİZLER ÖZGÜRCE KENDİ İNANCIMIZI VE İBADETİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Bakınız bir cemevi meselemiz var, buna mesele değil haklı talebimiz dersek doğrusunu deriz. Bizler özgürce kendi inancımızı ve ibadetimizi yapmak istiyoruz. Bunun için Belediye Başkanımıza defalarca gittik ve her seferinde değişik sözler ve vaatler verdiler. 2010 yılında bize cemevi sözünü veren sayın başkan zaman içinde yine bizlere askeri alanda cemevi yeri vereceğini söyledi. Şimdi 4 derneğin olduğu ilçemizde 3 derneğin başkanına başka bir yerde ve değişik bir anlayışla Cemevi yaparak teslim edeceği sözünü verdi. Biz bu olayın biraz dışında kalmamız önemli değil ama verilen sözün takipçisi olacağız.
 
“HAKLI TALEBİMİZDİR, TALEBİMİZİ YERİNE GETİRMEK YÖNETENLERİN GÖREVİDİR”
Belediye başkanının yaptığı protokol biz Alevilerin anlayışına uygun olmadığı gibi, protokolün bir dayatma olduğunu gördük. Bize yer verecekseniz eyvallah ama bizim yönetimimize şekil biçemezsiniz, bizim kurumlarımız yönetim şeklini belirler ve kimlerin nasıl çalışacağını kontrol eder. Meclis üyelerinin bu konuyu dile getirmemeleri ve bu dayatma protokolü kabullenmeleri doğru değildir. Verilen yer muamma ve konulan süre bizi kiracı yerine koymaktır. Bizler şunu diyoruz: bizlerin inancını öncelikle kabullenmelisiniz ve cemevlerini ibadethane sayılmasını istiyoruz. Verilen yerin yasal bir statü kazanmasını istiyoruz, cem evi yeri diye ayrılan yerin planlara ibadethane olarak işlenmesini istiyoruz bu şekilde yapılırsa inandırıcı olur.

Her şeye rağmen verilen sözün yerine getirilmesi tüm Alevilerin beklentisidir. Cemevi bizlerin haklı talebidir ve kimse bize böyle bir yerin verilmesini lütuf olarak sunmasını kabul etmeyiz. Belediye başkanı bugüne kadar hep vaatler verdi, sorunların çözümleri için sözler verdi ama bugüne kadar Alevilerin hiçbir sorunu çözülemedi, verilen sözler maalesef tutulmadı. Bizler vergimizi veriyorsak ve bu ülkenin yurttaşlarıysak ki öyledir o zaman bizim bu talebimiz haklı talebimizdir, talebimizi yerine getirmek yönetenlerin görevidir” dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı