Hesap 18 Yıldır Yönetenlerin

Hesap 18 Yıldır Yönetenlerin

Esenler 18 yıl önce ilçe olmuştu bizde o zaman umutların, vaatlerin havalarda uçuştuğuna şahit olmuştuk. Yıllar çabuk geçti, kocaman 18 yılda yaşadıklarımıza bakınca Esenlere yazık edilmiş demek en doğru s

 
Esenler 18 yıl önce ilçe olmuştu bizde o zaman umutların, vaatlerin havalarda uçuştuğuna şahit olmuştuk. Yıllar çabuk geçti, kocaman 18 yılda yaşadıklarımıza bakınca Esenlere yazık edilmiş demek en doğru söz olsa gerek.


Koca bir ilçe ! 18 yıl yokluk ve yoksullukla konuşuldu. Rantı iştah kabarttı, yönetenleri ithal oldu, yerli yönetmenler ise kısa sürede yolunu buldu, köşe oldu yüzme havuzlu, villalara transfer oldular, zaten fakir olan halk iyi yönetilemeyince fakir kolik oldu çıkar ilişkileri öncelik olunca şehir- şehir olmaktan uzaklaşarak çarpıklaştı.

Bu ilçeyi 18 yıldır ayni zihniyet yönetti şimdilerde yapılanları, yapılmak istenenleri sanki nimetmiş gibi bazen afişlerle bazense bazende anonsla esenlerlilere duyruldu. Burada yaşayanların kimi kandırdı kimi ise kandırıldı. Yapanın yanına yaptığı kar kaldı. Siyasi doyumsuzluklar ise devam ediyor.

Perşembe günü hükümet konağının temeli atıldı. Kürsü kuruldu Devlet, Hükümet, halk ve yerel gazeteciler oradaydı.  Herkes mutluydu. Konak hayaldi bu gün gerçekleşiyor. Basın emekçileri haber çıkarmak için didiniyor Bakanın korumaları tarafından itiliyor, kovuluyordu.

Konuşmalar kısa sürdü kimi ahkam kesti, kimi ise mütevazi konuştu. Halkın kaymakamı ayırım yapmadan emeği gecen herkese teşekkür etti konağın bitiş süresini ise beş yüz gün olarak telaffuz etti. Bakan bey biraz hava attı Başbakan ve AKP’ye methiyeler dizdi.

Belediye başkanı biraz haksızlık yaptı birazda hava attı. Altı ayda tamamlanamayacak dosyayı bakanın torpili ile iki saat’te tamamladığını söyledi. Demekki torpil halen daha devam ediyor. Sizden bizden ayrımı açıkça yapılıyor. Başbakanla, Bakanla dost olamayanlar çok daha bekleyecek.

Hükümet konağı konusunda destek olan siyasi parti temsilcilerine, muhalif meclis üyelerine protokolde yer gösterilmemesi yine kriz oldu, gönül kırıklığı oldu. Onlarda konuşmaları dinlemeden alandan ayrıldılar.
Aslında on sekiz sene bu ilçeyi yöneten ayni zihniyet yaptığı her işten sonra Esenler halkına geç kaldık sizleri mağdur ettiğimiz için özür diliyoruz demeleri daha yerinde olur diye düşünüyoruz.

Her şeye rağmen böyle bir eseri Esenlerimize kazandırmak için emek harcayanlara teşekkür ediyoruz. Diğer ilçelerde olan, bizde olmayanların yapılmasına yapıldıgı gunlerin sabırsızlıkla Esenlerliler olarak bekliyoruz..