Herşey Devletten Beklenmez

Herşey Devletten Beklenmez

Engin Can Güre İlköğretim Okulu Yönetimi olası bir depreme karşı öğrenci ve velilerini bilgilendirmek için konferans düzenledi.

 

       

www.7-24esenlerhaber.com

 

Engin Can Güre İlköğretim Okulu Yönetimi olası bir depreme karşı öğrenci ve velilerini bilgilendirmek için konferans düzenledi. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak katılan İTÜ Afet Yönetim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu deprem ile ilgili atılması gereken ilk adımın halkı bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Deprem öncesi ve sonrası ne yapılması gerektiğini slayt gösterisi eşliğinde öğrenci ve velilere anlattıktan sonra gazetemize kısa bir açıklama yapan Prof. Dr. Kadıoğlu Esenler’lilerin her şeyi devletten beklememesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu;

“Gerçekten Esenler nüfus oranı bakımından eskiye göre çok büyüdü. Çünkü bizim zamanımızda Esenler’in yeşil alanı çok ama nüfusu azdı. Ama şimdi Türkiye’nin birçok ilinden daha kalabalık duruma geldi.  Bunun nedeni de eskiden insanların kafasında bu kadar bir deprem riski yoktu.

Esenler’e gelen vatandaşlarda biran önce evimiz olsun diyerek bir yapılaşma içerisine girdi. Ve böylece Esenler çarpık bir yapılaşma ile bu hale geldi. Ancak öğrendiğim kadarı ile şuan Esenler’de bir kentsel dönüşüm başlamış ve ben de bunun önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca ben Esenler Belediye Başkanı olsam kentsel dönüşümün yanı sıra halkı da deprem konusunda eğitmeye çalışırdım. Çünkü halk bilinçli olursa ancak olası bir depremin altından kalkılabilir. Neden derseniz? Esenler’de yaklaşık 500 bin kişi yaşıyor ve ilk deprem anında da bunların hepsine ulaşılması mümkün değil. Halk depremin hemen ardından kendi başına kalacağı için kendini nasıl koruyabileceği, afet sonrasında hayatta kalırsa göçük altında ne yapması gerektiği, yangın anında ne yapması gerektiği halka öğretilmelidir. Ve Esenler’de yapılacak bütün afet çalışmaları halkla beraber yapılmalıdır.

Tabi mutlaka Esenler’de bir şeyler yapılıyordur ama bundan halkın haberi olmuyorsa bu çalışmalar afet anında yerine getirilemeyeceği için bir işe yaramayacaktır. Afet anında halkın nereye sığınacağı, ne yiyip ne içeceği şimdiden stoklanmalıdır. Ve bu stok yerleri ile ilgili de halk şimdiden bilgilendirilmelidir.

Tabi Esenler halkı da her şeyi devletten beklemesin ve olası bir depreme karşı kendisi de bir hazırlık yapmaya çalışsın. Afet anlarında ne yapması gerektiği konusunda kendisini eğitsin, gerektiği yerde ise gitsin Esenler’i yönetenlerden eğitim talep etsin. Ama kendi yapabileceğini de devletten beklemesin”

Deprem ile ilgili konferansın ardından Okul Müdürü Eyüp Demir’in Prof. Dr. Kadıoğlu’na bir teşekkür plaketi vermesi ile birlikte konferans sona erdi.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı