Her Şeye Rağmen 19 Mayis

Her Şeye Rağmen 19 Mayis

Tüm yurtta olduğu gibi Esenler'de de 19 Mayıs etkinlikleri coşkuyla değil, krizle kutlandı. AKP Hükümeti'nin bir dizi önlemler bahanesiyle çıkardığı yasalar, ülkede toplumun huzurunu bozdu ve karmaşa yarattı.


Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber

Her Şeye Rağmen 19 Mayis

Tüm yurtta olduğu gibi Esenler'de de 19 Mayıs etkinlikleri coşkuyla değil, krizle kutlandı. AKP Hükümeti'nin bir dizi önlemler bahanesiyle çıkardığı yasalar ülkede toplumun huzurunu bozdu ve karmaşa yarattı.. Esenler de de çelenk konma krizi yaşandı.
Çelenk koyma sırası huzuru kaçırdı. Esenler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenk koymada üstlendiği görevi CHP Esenler ilçe örgütü kabullenmedi. İlçe yönetim kurulu başkanı ''Cumhuriyet i kuran bir partinin çelenk koymada veya Cumhuriyeti korumada kimseden izin almayacağını '' belirterek hazırlanan protokoldan ayrıldı. Daha sonra kalabalık bir grupla Chp çelenkini yoğun bir katılım sağlayarak Atatürk büstüne sundular... 

CHP den önce törene katılanlar düzene ayak uydurdular ve çelenk sunumunu. Esenler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü programına uyarak protokolde yerini aldılar. Protokolde yerini alanlar Yıldız Teknik Üniversitesi, Sadet Partisi, Hacı Bektaşi Veli Esenler şubesi ve Şoförler Odası çelenklerini Atatürk büstüne koydular.

Törene getirilen Kaymakamlık ve Belediye başkanlığı Çelenkleri ise arka plana bırakılarak sunumu gerçekleştirilemedi.

Birinci törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Cafer Turna, MHP İlçe BAŞKANI Ahmet Fidan Sadet partisi İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Medi Daş, Vakıf Müdürü Ercan Özgenç, Nüfus Müdürü Kadem Varol, İlçe seçim müdürü Yılmaz Gök Meclis üyeleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların yanı sıra öğrenciler katıldı.

İkinci Törene CHP Esenler İlçe örgütü katıldı.




  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu