Her Şeye Eyvallah Diyorsan Adam Değilsin

Her Şeye Eyvallah Diyorsan Adam Değilsin

Her şeye eyvallah diyoruz… Halbuki toplumsal tepkinin sert olması lazım, o sert tepkinin olmayışı korkumuzdandır. Korkak bir toplum olmuşuz, eyvallah.

Her Şeye Eyvallah Diyorsan Adam Değilsin

Her şeye eyvallah diyoruz… Halbuki toplumsal tepkinin sert olması lazım, o sert tepkinin olmayışı korkumuzdandır. Korkak bir toplum olmuşuz, eyvallah. Korkma eyvallah diyen, ara hakkını, hak aramayı sana anayasal bir hak olduğunu söylemediler mi? Ara hakkını ara hakkını arayamayanların hakkını demokratik yollarla. Muhalefetin alanlarda ses vermesi kaçınılmaz olmuştur, ama muhalefette olmuş iktidarın taşeronu. AKP hükümeti bu düzeni yarattı, AKP yarattığı düzenden beslendiği için ahde vefasızlık yapmadan savunucusu ve koruyucusu olması doğaldır, hatta kendilerine göre gayet normaldir. Sen, ben, biz, siz söyler misiniz ne yapıyoruz?
 
AKP, Seni, beni, bizi, sizi sindirmek ve bastırmak adına, kendisine yönelik her türlü demokratik çıkışı ve talebi, darbecilik olarak adlandırıyor, demokratik talepleri susturmak için yeni cezaevleri adliye sarayları yapıyor. Eğitimin gericileşmesi ve sağlığın ticarileşmesi köleleştirir, öyle oldu. Köle olduk ki yaşam alanlarımız dalan yapılıyor, cumhuriyetin kazanımları üç beş kuruşa satılıyor, topluca eyvallah diyoruz, kimsenin sesi çıkmıyor… Darbe dönemlerini aratmayacak uygulamalara maruz kalan sensin, buna bile eyvallah diyorsun. Sen sokağa çıkmıyorsan eyvallah demiş oluyorsun, sen demokratik yollarla hakkını aramıyorsan, demokrasiye değil sultanlığa eyvallah diyen birisisin.
 
Toplumun bilgilenme hakkının ve düşünce özgürlüğünün önüne konulan engeller hoşunuza mı gidiyor, ya senin hakkını aramaya çalışan bir avuç gence, yürekli yiğit eylemcilere karşı yapılan baskı, yasak, tutuklama ve tecrit saldırıları seni ilgilendirmiyor mu? AKP'nin "İleri demokrasi"sinin ne olduğunu anlamadın eyvallah dedin. Bu kadar yanlışa yeter buraya kadar demiyorsan…
 
Sahi şu Ergenekon operasyonları, Habur rezaleti, FETÖ denilen vatan haini kara cahili besleyen, büyütenlere hesap sormaya cesaretin yok, ama eyvallah diyorsan sen boşuna bu dünyada yer işgal ediyorsun. Hani bir dönem devlet adına her türlü suç öğesini kullanan, katliamlar yapan suç örgütlerinin önemli bir kısmı, bu iktidar döneminin iyi çocukları oldular. Susurluk kazası ile ortaya dökülen kirli ilişkilerin bir kısmının hala ülke gündemini belirleyen aktörler olarak karşımızda olduğunu anla.  Atatürk’ün koltuğuna oturmuş bazı CHP’liler, emek hırsızları, düzenin nemacıları bu çirkinlikleri görmüyor, sen neden görmüyorsun, eyvallah diyorsun?
 
CHP ve MHP lider kadrosu demokratik muhalefeti susturmanın görevini üstlenmişler, ÇARE SENSİN EY HALKIM… Onlar bu düzenin balans ayarcıları olduğunu anla be eyvallah’cilar. İktidar ve muhalefet bir noktada birleşerek, emperyalist merkezlerin çıkarları için geleceğimizi feda ettiğini görmüyorsan sen kul olmuşsun, sen kula kulluk yapıyorsun. Türkiye'yi emperyalist güçlerin çıkarları için yeni maceralara sürükleyecek başka başka süreçler olmayacağını kim söyleyebilir, ama sen her şeye eyvallah dediğin gibi körpe çocukların bedenlerinin toprağa düşmesine de eyvallah mı diyorsun?
 
Hani işsizlik sigortası fonu vardı ya, hükümet tarafından çıkartılan yasalarla, merkezi bütçe için bir kaynak haline getirilmiş, bu fonun özel istihdam büroları tarafından yağmalanmasına göz yumulduğunu göremiyorsan sana yazıklar olsun.  Ey emekçi, ey işsiz insanımız,…İşsizlik sigortası fonundan faydalanmana engel olanlara hesap soramıyorsan sen boş birisin. Biliyor musun bu fonda biriken kaynak tüm işsizlerin bu fondan faydalanmasını sağlayabilecek büyüklüktedir, ama bu alanlar olmuş birilerinin arpalığı, gelir teknesi. Sen bu durum için sesini çıkarmıyorsan eyvallah diyorsan… ADAM DEĞİLSİN
 
Sosyal korumadan ve sendikal haklarından mahrum milyonlarca işçi ücretli köle olmuş, köleleşen emekçilerimiz ağır ve yoğun bir çalışma temposuyla, emekleri zenginlerin sofrasına meze olmuş sen eyvallah diyorsan hainsin, düşmansın… AKP iktidarı döneminde, işsizlik sorununu en ağır bir biçimde yaşayan gençlerimiz oldu, hatta deneyimsiz üniversiteli gençlerimiz toplumun her kesiminden daha fazla sömürülecek meta haline getirildi. Onlar düzen içinde kurulan stajyer ve çırak sömürüsü sektörünün kurbanlarıdırlar.
Bunun yanından açlık sınırının altında belirlenen asgari ücretle geçinmeyi senin halkına reva görüyorlar. Emekçilerin kıdem tazminatının fona devredilerek yağmalanması, özel istihdam bürolarına geçici iş ilişkisi yetkisi verilerek, bu yapıları işçi simsarlığı yapan modern kölelik büroları haline getirilmesi ve taşeronlaşmanın yaygınlaşması AKP hükümetinin gündeminde yerine korumaktadır. AKP iktidarı döneminde kamu emekçilerinin grevli, toplusözleşmeli sendikal hakları ellerinden alındı, gasp edildi. Torba yasa ile kamu emekçilerinin iş güvencesi kaldırıldı ve sürgünler yasalaştı. Sesi çıkanlara adres yeni ve huzurlu yerler diye belirledikleri cezaevleri adres gösterildi.
 
Bu kadar zulme demokratik yollarla dur demek varken sen eyvallah dersen ADAM DEĞİLSİN VESSELAM… Bu kadar zulme uğrayan yığınlar inan ki senin akraban, kardeşin, yurttaşlarındır. Vicdanın sızlamıyor eyvallah diyorsan sen insan değilsin, emek ve emekçi katilisin.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı