Hayırcılara' Bir Yalancı' İthamı da Bahçekapılı'dan

Hayırcılara

TBMM Grup Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı CHP’nin Hayır standında, sarf ettiği bazı sözlerden dolayı, kısa süreli gerginlik yaşanmasına sebep oldu.

“Hayırcılara” Bir “Yalancı” İthamı da  Bahçekapılı’dan
 
Esenler Cumhuriyet Meydanında, CHP nin kurduğu hayır standını ziyaret eden TBMM Grup Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı “hayır” standında bulunanlarla kısa süreli polemik yaşadı.
 
TBMM Grup Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı CHP’nin Hayır standında, sarf ettiği bazı sözlerden dolayı, kısa süreli gerginlik yaşanmasına sebep oldu.
 
Stant da görevliler Bahçekapılının ‘’ siz anayasa metnini okumamışsınız, yalancısınız’’ söylemine gayet nezaketli bir dille cevap vermeleri olayın büyümesini engelledi. Polemiğin yaşandığı stand da görevli bulunan, CHP İstanbul İl Engelliler Komisyonu 2.bölge Sorumlusu aynı zaman da CHP Esenler Engelliler Komisyonu Başkanı Memet Gülden Bahçekapılı'ya, gayet soğukkanlı ve nezaket kuralları içinde, ders verircesine cevap verdi.
 
“HAYIR” çalışmalarına destek amaçlı Esenler’de bulunan İstanbul Sol kanat sorumlusu, Eski SHP Beyoğlu İlçe Başkanı ve TMMOB İstanbul eski şube başkanı Münir Aydın ve CHP İstanbul İl Engelliler Komisyonu 2.bölge Sorumlusu Memet Gülden yapılan bu yaklaşımın doğru ve siyaseten etik olmadığını belirten açıklamalarda bulundular.
 
“Bahçekapılı'nın korkusu hayır trendinin her gün yükselmesindendir”
GÜLDEN,”Cumhuriyet Meydanında ki Hayır çalışma standımıza TBMM Grup Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı ziyarette bulundu. Bu ziyaretin olumlu geçeceğini düşünüyorduk. Ama düşündüğümüz gibi olmadı. Sn.Bahçekapılı standımıza gelir gelmez “ neden hayır diyorsunuz, siz anayasa metnini okumadınız, yalancısınız ve yalan söylüyorsunuz. Anayasa metninin maddelerini gösterin ” dedi. Kendilerine, gayet soğukkanlı ve nezaketle Sn. Vekilim, biz savunduğumuz konuların bilincindeyiz, kaldı ki anayasa maddelerini burada sizlere anlatırım dedim. Hayır standımızda bulunan broşürün ilk maddesini kendilerine okudum ve Siz neden evet diyorsunuz, bunu bize açıklarımsınız dedim. Kendileri bizleri tatmin edici bir açıklama yapamadı ve hayır standımıza geldikleri gibi ayrıldılar. Refarandumdan hayır çıkacak diye çok korkuyorlar, göreceksiniz,16 Nisandan sonra, “Hayır” kazanacak. ülkeye barış gelecek, bu topraklara kardeşlik ve huzur gelecek. Yani sevginin, kardeşliğin, herkesin duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye’ye kavuşacağız. Yargı bağımsızlığının egemen olduğu, hiçbir annenin çocuklarının gelecek endişesi yaşamadığı mutlu ve huzurlu ülkeyi halkımızın vereceği Hayır oylarıyla yeniden inşa edeceğiz. Bunların esas korkusu da hayır trendinin her gün yükselmesindendir” ifadelerinde bulundu.
 


Bahçekapılı, sol gelenekten gelen, ama sola ihanet eden birisidir”
CHP İstanbul Sol kanat sorumlusu, Eski SHP Beyoğlu İlçe Başkanı ve TMMOB İstanbul eski şube başkanı Münir AYDIN,”AKP bu tür provokasyonları alışkanlık haline getirdi.Kendileri  hazırladıkları metni,halkımıza anlatamadıkları için,çareyi bu tür provokasyonları yapmakta arıyorlar.Sn. Bahçekapılı ile keşke standın olduğu yerde buluşabilseydim.Sn. Bahçekapılı,sol gelenekten gelen,ama sola ihanet eden birisidir.Fazla söze gerek yok.Kendilerinin,burada çalışan emekçi kardeşlerimize,siyasi nezaketten yoksun bir dille hitap etmesi,yalancısınız demesi,nasıl bir psikolojiye sahip olduklarını göstermiştir.
 
“Sol Barıştır, Sol Adalettir”
Biz kendilerinden, rakip bir siyasi parti taraftarlarının olduğu bir yere gidiyorsan,başarılar dilemesini beklerdik.Ama ne yazık ki bunlar,en baştaki adamla beraber aynı taktiği uyguluyorlar.Gerilim yaratarak,siyasette yol almak istiyorlar.Bakınız,ülkeyi ne hale getirdiler,bunlar gidicidir.Bu gidişleri,kimyalarını bozdu.Bir Cumhurbaşkanı veya Grup Başkan Vekili bir siyasi çalışmanın yapıldığı yerde,kendi halkını aşağılayıp,hakaret ediyorsa, provokasyon yapıyorsa kendileri bitmiş demektir.Biz sol gelenekten geliyoruz.Çok badireler atlattık,çok hainler gördük,ama dimdik ayaktayız.Bu böyle bilinsin.Sol barıştır,sol adalettir,ülkemin geleceği ve kurtuluşu solun iktidarında gerçekleşecektir” ded







  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli