Haydi Esenler Arakana'ya Yardıma

Haydi Esenler Arakana

Esenler Dernekler federasyonu(ESDEF) VE Anadolu gençlik derneği esenler şubesi Muyammar da katledilen Arakanlı Müslümanlar için bu gün Cuma namazına mutabiken Dörtyol merkez camiinde gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Hüseyin Koç / 7-24 esenlerhaber


Haydi Esenler Arakana’ya Yardıma

 
Esenler Dernekler federasyonu(ESDEF) VE Anadolu gençlik derneği esenler şubesi Muyammar da katledilen Arakanlı Müslümanlar için bu gün Cuma namazına mutabiken Dörtyol merkez camiinde gıyabi cenaze namazı kıldılar.



 

Yapılan basın açıklamasında Esdef, Anadolu gençlik ve SP ramazan ayı boyunca toplanan bağışları götürme kararını aldıklarını bildirdiler.
 
KAMUOYUNA DUYURU
 
                                                  ESDEF
                      (ESENLER DERNEKLER FEDERASYONU)
 
 
  21.Yüzyılın başında, Dünyanın gözü önünde ARAKANLI MÜSLÜMANLAR;
“etnik ve dinsel”- soykırım, katliam, zulüm ve tecavüzlere maruz kalmaktadırlar. Myanmar’ın batısında Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanlar 21. yy.da, orta çağda kölelerin dahi maruz kalmadığı insanlık dışı muameleler görmektedirler.
 
 Buradaki Müslümanların öteden beri din, vicdan, seyahat özgürlüğü, konut,
Mülkiyet, ticaret, evlenme, eğitim ve öğretim, haberleşme, vatandaşlık gibi en temel insani haklardan mahrum bir şekilde hayatlarını sürdürdükleri bilinmektedir. Ancak bu kötü şartların yanında son aylarda en temel insan hakkı olan yaşam hakları da hunharca ellerinden alınmaktadır.
   
Müslümanlar katledilmekte, kadınlara tecavüz edilmekte, çocuklar ve din
Adamları öldürülmekte, mescitler ve camiler yakılmakta, bir halk sistematik bir şekilde soykırıma tabi tutulmaktadır.
 
Arakan lı Müslümanlara karşı yapılan kan dondurucu katliamlar karşısında tüm dünyanın derin bir sessizliğe bürünmüş olması ayrı bir şaşkınlık
Yaratmaktadır. Uluslararası kamuoyunun acilen somut adımlar atması beklenmektedir. Dünya üzerinde özgürlük ve insan hakları değerlerinin her geçen gün geliştiği bir dönemde, Arakan Müslümanlarının en temel haklarının yok edilmesi ve soykırıma maruz kalmaları insanlığın gelecek kuşaklara bırakacağı kara bir leke olacaktır.
 
Dün Filistin’in, Irakın Doğu Türkistan’ın, Bosna’nın, Çeçenistan’ın, Keşmir’in, Pakistan’ın, Afganistan’ın, Somalinin, Sudan, Libya’nın, Moranın, Eri tre’nin, Cezayir’in nasıl yanında olduysak;
     
Bugünde Suriyeli ve Arakan Müslümanlarının yanlarında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz. Zulüm ebediyen payidar olamaz. Zalimler bir gün hesap verecektir.
 
Şimdi ARAKANLI Mazlum Müslümanlara destek ve yardım zamanıdır.
 
 BİZ ESDEF olarak:
 
Myammar Devletini şiddetle kınıyor, Acilen hükümetimizin gerekli somut adımları atmasını ve bu duruma seyirci kalan Birleşmiş Milletleri’nin bir an önce harekete geçirilmesini istiyoruz.
 
          
İNSANLIK BU DURUMA SEYİRCİ KALAMAZ, KALMAMALIDIR!








  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 25.3 ° / 17.8 ° Güneşli