Haydi Esenler Aragana Bir Yardımda Senden

Haydi Esenler Aragana Bir Yardımda Senden

Esenler Belediyesi’nin gelenekselleşen basın iftarı Esenler kültür merkezinde (EKM) de yapıldı fazla kalabalık olmayan iftar yemeğinde Esenler’in yerel basın mensupları dışında ulusal ve yerelden basın mensupları da kat

Haydi Esenler Aragana Bir Yardımda Senden

Esenler Belediyesi’nin gelenekselleşen basın iftarı Esenler kültür merkezinde (EKM) de yapıldı fazla kalabalık olmayan iftar yemeğinde Esenler’in yerel basın mensupları dışında ulusal ve yerelden basın mensupları da katıldı.
Yemekte konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz Esenler de toplumsal motivasyonu sağladık.  Esenler kendi içinde dönüşümü yapmaya başladı” dedi.



Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ulusal ve yerel yayın yapan basın kuruluşlarının mensuplarıyla iftar sofrasında bir araya geldi. Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftar yemeğine çok sayıda gazeteci katıldı. Keyifli bir sohbet havasında geçen iftar yemeği sonrasında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,  İstanbul’un en genç nüfusuna sahip Esenler’in en yüksek yapılaşmaya sahip bir ilçe olduğunu belirtti.  İstanbul’un tam ortasında yer alan Esenler’de son 2,5 yıl içinde ciddi değişimler yaşandığına dikkat çeken Göksu, “Esenler, kabuğunu kırdı ve kendi değişimini kendisi üretmeye başladı” dedi. Fiziksel, sosyal ve kültürel dönüşümler sayesinde Esenler’deki algının değiştiğini ve Esenlerlilerin kendi şehirlerine sahip çıkmaya başladıklarını söyleyen Göksu, hayata geçen projelerden örnekler vererek Rus yazardan alıntılar yaparak konuşmasına devam eden Göksu 

    

‘’Özellikle sosyal dönüşüm anlamında ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Göksu, Esenler’de hayatlarında hiç deniz görmemiş çocukları İstanbul’un doğal, tarihi ve kültürel güzellikleriyle buluşturarak sosyal dönüşüme başladıklarını vurguladı. Esenler’de fiziki projelerin de hız kazandığını söyleyen Göksu, 2013 yılı itibariyle Esenler’de bütün kamu binası sorununun biteceğini müjdeledi.

   

 “Şu ana kadar başlamayan hiçbir proje yok” diyen Göksu; Esenler Belediyesi, Merkezi Hükümet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Esenler için ortaklaşa yaptığı yatırımlar toplamının 1 milyon dolar olduğunu söyledi.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün Nisan ayı verilerine göre;  İstanbul’da suç  işleme oranının en düşük yaşandığı ilçenin Esenler olduğunu da  hatırlatan Göksu, Yüzde 100 Hayat projesi ile madde bağımlısı gençleri sokaklardan ve uyuşturucu batağından kurtarıp onları iş sahibi yaptıklarını, Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri (ESGEV) projesiyle de çocukları sosyal projelere dahil ettiklerini söyledi.

   

Göksu konuşmasının sonunda bu sene Esenler’de en uzun iftar sofrası kurmayacağız Hint yarım adasında Araganda açlıkla boğuşan, sefalet içinde olan Müslüman kardeşlerimize ramazan sofraları kuracağız.Bunun için hayır sever Esenler halkının yardım ve desteklerini beğeniyoruz.Değerli basın mensuplarının ise bu bölgedeki dramı manşetlerine taşıyarak Esenler halkının bizlere katkı sağlayacaklarını ve bu sağlanan katkılarla o bölgedeki aç insanların acılarına ortak olmayı sağlayacaklardır.

  
 
 


  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı