Havaalanı dönüşüm konutlarında İSYAN

Havaalanı dönüşüm konutlarında İSYAN

Havaalanı Mahallesi Emlak Konutlarında yaşanan olumsuzluklar site sakinlerini çileden çıkardı. Havaalanı Mahallesi Emlak Konutları Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Levent Kızılkaya “ canımız ve malımız güvende

Havaalanı dönüşüm konutlarında İSYAN…
Havaalanı Mahallesi Emlak Konutlarında yaşanan olumsuzluklar site sakinlerini çileden çıkardı. Havaalanı Mahallesi Emlak Konutları Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Levent Kızılkaya “ canımız ve malımız güvende değil. 12 aydır söylüyoruz Sitede yangın sistemleri devre dışı. Otoparka iniyorum yağmur yağıyor. Otoparkın 50 yerinden şarıl şarıl su akıyor. Otoparkta hakkı olmayan yüzlerce araç dışarıdan geliyor ve otopark hakkımızı gasp ediyor. Burada olabilecek bir olumsuzluğun hesabını kimse veremez” diyerek isyan etti.


Havaalanı Mahallesi Emlak Konutları Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Levent Kızılkaya “ 12 aydır söylüyoruz. Sitede yangın ve havalandırma sistemleri devre dışı. Sitemizin yangın ve havalandırma sistemleri çalışmamaktadır. Sitemizde her an bir facia yaşanabilir. Bizler kentsel dönüşüm yapılan Havaalanı mahallesinde ki konutlarımıza taşınalı 23 ay oldu. Taşındığımız günden bugüne sorunlarımız giderilmediği gibi yeni sorunlarla karşılaştık. Havaalanı Mahallesi Emlak Konutlarında yaşanan olumsuzluklar bizi canımızdan bezdirdi. Emlak yönetimine yaptığımız şikayetlere cevap alamıyoruz. Ciddi sorunlarla baş başa bırakıldık.
Kimse bizimle ilgilenmiyor, kimsenin umurunda değiliz
Sorunlarımızı tüm yetkililere anlattık, ancak kimse söylediklerimizi dikkate almıyor. Belediye Başkanına, Başkan yardımcılarına, emniyet müdürümüze ve son olarak da Kaymakamımıza, buradaki olumsuzlukları anlattık. Bugüne kadar yaşadığımız olumsuzlukları ve olabilecek tehlikeyi, eksiklikleri hep anlatmakla kaldık. Kimse bizimle ilgilenmiyor, kimsenin umurunda değiliz. Sitemize Derneğimiz vasıtasıyla kazandırılan Sosyal Tesisi bile kullanamıyoruz. Site sakinleri ile yapacağımız toplantıları zor ve olumsuz ortamda gerçekleştirmek zorunda kalıyoruz. Bazen de soğuk ve yağmurlu havada, bayanlarımız dernek lokalinde ve erkekler dışarıda toplanarak sorunlarımızı tartışmaya çalışıyoruz.
Bunlar siteyi yönetmiyor, site halkının menfaatlerini korumuyorlar
2016 yılında sitemize taşınmaya başladık. Dernek yönetimi olarak, site yönetim planını inceleyip baktığımızda hangi haklara sahip olduğumuzu öğrendik. Benim içim yanıyor. Akşam yediden sonra hak sahipleri otoparkta yer bulamıyor. Site ile alakası olmayan ve burada oturmayan kişiler araçlarını buraya park ettiğini tespit ettik. Sitede oturan sakinlerin 750 arabası yok. Ama site yöneticileri 900 adet otopark sticker dağıtılmışlar. Site yönetimine senin görevin sadece sticker satmak olmuştur. Sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım, dediğimizde bize çıkışarak “git kime ne konusunda ne biliyorsan anlat” diyorlar. Bir yerlerden güç aldıklarından olacak ki ben sizi ve derneğinizi tanımıyorum diyorlar. Emlak yönetimi bizim belediye başkanıyla aramızı açmak için her yolu denediklerini gördük. Bu kişiler bizim siyaset yaptığımızı ve belediye başkanına hakaret ettiğimizi, yalan yanlış sözlerle söyleyerek bize iftira atıyorlar. Bizler burada hak sahipleriyiz ve bu yöneticilere sorunlarımızı anlatmak için randevu istiyoruz, randevu vermiyorlar. Bunlar siteyi yönetmiyor, site halkının menfaatlerini korumuyorlar. Bunlar başka işlerin peşindeler.
Otoparka iniyorum yağmur yağıyor. Otoparkın 50 yerinden şarıl şarıl su akıyor. Bunları dernek olarak söylüyoruz. Sen kimsin ben seni tanımıyorum diyorlar. tüzel kişi adı altında şikayetlerimizi anlatmak için gidiyoruz, hak sahibiyim randevu istiyorum vermiyorlar. Dernek yöneticilerimize blok temsilcilere mesaj gelmiyor. Site sakinlerini temsilen dernek yöneticilerimiz toplantıya gittiklerinde Emlak konut yöneticisi blok temsilci arkadaşlara “siz buraya provokatörlük yapamaya geldiniz” diyerek azarlıyor ve saygısızca konuşuyorlar.  
“Mahkemeye veririz diyerek bizleri tehdit ediyorlar”
Mayıs ayında burada yönetim seçimleri olacak.24 aydır A10  Blok ta biz birkaç daireyi gezdik. Kuzey cephe su alıyor. Gül Yapının Müdürü bu derneği neden kurdurdunuz bize 500 milyon zarar açtı. Biz, su alan kuzey cephe dairelerini onarmıyorsunuz, eksiklerimizle ilgilenmiyorsunuz dediğimizde sesinizi çıkarmayın sizi mahkemeye veririz diyerek bizleri tehdit ediyorlar.

Burada işler iyi gitmiyor, herkes mağdur
Otoparkta hakkı olmayan yüzlerce araç bizim hakkımızı gasp ediyor. Söylüyoruz site yetkililerine… Verilen cevap “o sizle yönetimin arasında olan bir sıkıntıdır diyorlar. Allah aşkına A kapısına sabah çıkın bir bakın. Aşağı mahalleden akın akın insanlar geliyor, bunlar araçlarını bizim hakkımız olan otoparka araçlarını çeken ve bu sitelerde oturmayan insanlar.  Ben soruyorum siz kimin yöneticisiniz, Soruyorum Yönetici masa başında oturup 2 ay aidatını ödemeyenleri avukata mahkûm etmek mi? 80 yaşında komşumuz arıza için yönetime gittiğinde, sen git dışarıdan tamirci getir yaptır deniliyor ve azar işitiyor. Hani bu sitelerin 15 yıl garantisi vardı ve tüm arizalar eksikler burayı yönetenler tarafından giderilecekti? Anlatıyoruz söylüyoruz arkamızdan dedikodu yapıyorlar. Biz burada hakkımızı aramak için bir yetkili bulamıyoruz. Bizler sorunlarımızın çözümü için muhatap bulamıyoruz, sahipsiz kendi haline terk edilmiş durumdayız. Hani diyorlardı “bu binaların 15 yıl garantisi var, hani sorunlarımız olursa, bir eksiğimiz olursa” halledeceklerdi. Burada işler iyi gitmiyor, herkes mağdur.
“Emlak konutla rekabet içindeyiz”
Kızılkaya “Emlak konut’un en son çıkardığı dergide;51,52 sayfa ne yazıyor biliyor musunuz? Vatandaşın biri daire almış ”biz kiralamaya geldik öncelikle 1 etap’a geldik.1 etap’ın bize uygun olmadığını gördük. Sosyal alanları yok buradaki yaşayan insanlar kültürel açıdan zayıf “ olduğunu yazıyor. Daha sonra emlakçılar Emlak Konutun satış ofisi olduğunu söylüyor. Vatandaş “2 etaba gittik. Kiralayacakken 2 adet daire aldık Emlak konutun hem yönetiminden hem de binalarından çok memnunuz diye yazıyor. Yani bizim yaşadığımız konutlarımızı kötülüyorlar.
“2 ETAP sakini “O yüzden sitemizin adının değişmesini ve özgün bir isme kavuşmasını istiyoruz.”
Kızılkaya “Bizim şöyle bir önerimiz var. Oturduğumuz 2 ETAP,1.ETAP’ın devamı değil.2.site çok farklı. O yüzden sitemizin adının değişmesini ve özgün bir isme kavuşmasını istiyoruz. Bu sayede evlerimizin değerleri daha çok artacağını düşünüyoruz”. Bende diyorum ki yer sahibi tapu sahibi bizleriz. Peki, Emlak konut siz orada 400 konutu satmak için burada 1405 kişinin haklarını yerle bir etmeye, yok saymaya nasıl cüret ediyorsunuz ve bu hakkı nereden ve kimden alıyorsunuz?

“güvenlik sorunumuz var”
Kızılkaya “güvenlik sorunumuz had safhada. Otoparktan giren çıkanın haddi hesabı bilinmiyor. Kapılardan herkes elini kolunu sallayıp girip çıkıyor. Güvenlik kimseye sen nereye gidiyorsun veya burada oturup oturmadığını sormadığı için buraya girende çıkanda belli değil.   
 “İlk girişte 400 bin liraya satılan daireler şimdi 300 bin liraya satılıyor. Mayıs ayında yönetim seçimi yapılacak. Bizim görüştüğümüz 2-3 tane yönetim firması var.1ETAP ile.2 ETAP arasında hiçbir bağlantı yok. 3 yıl daha Emlak yönetimi burada kalsın diye uğraşıyorlar. Sitemizde yaşayanlar Emlak yönetiminden memnun değiller.”
23 aydır biz burada sorunlarla mücadele yapıyoruz. Siteye sosyal tesisi kazandırdık. Belediye siz orada faaliyet gösterin dedi. Biz bir iki toplantı yaptık ardından yönetim derneğe yazı gönderdi. burada faaliyet gösteremezsiniz diye.
“Can güvenliğimiz yok, Sitede yangın sistemleri devre dışı”.
Kızılkaya “Sitede yangın sistemleri devre dışı. 12 aydır söylüyoruz Sitede yangın sistemleri devre dışı . Yönetim ne diyor biliyor musunuz? 4.katta, 6 katta oturan yangın sisteminin sensörünü devre dışı bırakmış. Valla bana anlatmasınlar öyle bir şey yok. Siz yöneticisiniz malik devre dışı bıraktı ise siz uyarın devreye alın. Sitede yangın sistemi ve yağ tutucular devre dışı. Burada olabilecek bir olumsuzluğun hesabını kimse veremez. “A 5.6,7,8,9,10,ve B 2,3,4,5, Bloklar Gül Yapının yaptıkları Blokların üstünde havalandırmalar gürültülü çalışmakta idi. Bakın şuan hepsi devre dışı. Biz oraya izolasyon yaptık sesi kestik diyorlar. Havalandırmalar devreye sokulursa üst kattakiler gürültüden rahatsız oldukları gibi, dairelerinde oturamazlar. Havalandırmaların hepsi devre dışı. Otoparklarda egzoz gazını dışa atan temiz havayı içeri alan sistemler çalışmıyor.9 aydır buradayım bir kez dahi olsun çalıştığını görmedim. Yani işin özü Havaalanı Mahallesi Emlak Konutlarında yaşayanların can ve mal güvenliği yok!” dedi”



 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı