Havaalanı Mahallesi toz duman

Havaalanı Mahallesi toz duman

Kentsel dönüşüm kapsama alanına giren Havaalanı Mahallesi'nde Şubat ayını beklemeden evler boşalmaya başladı.

Havaalanı Mahallesi toz duman
 
Kentsel dönüşüm kapsama alanına giren hava alanı mahallesinde Şubat ayını beklemeden evler boşalmaya başladı.

Hava alanı mahallesinde yıkım ekiplerinin boşalan evleri bir bir yıkıyor mahalle adeta bir viraneye döndü. Mahalle de yapılan bu çalışmaları yerinde inceleyerek fotoğraflar çektik yanımıza yaklaşan vatandaşlar bizden bilgi almak için etrafımızda toplandılar.

Mahalleli bir vatandaş sorduğumuz sorulara karşı “neye göre nasıl hesap yaptılar ve bize tebligat yapmayarak göndermeye kalkıştılar. Birileriyle konuşuyoruz ben sizin muhatabınız değilim diyorlar o zaman beni niye dinliyorsun diyorum. Geldiler yerimizi ölçtüler, 94 m2 ve bana 66 m2 yer vereceklerini söylediler. Ama projelerinde daireler 67 m2 den başlıyor. Her m2 için daire başına 1000 lira fark istiyorlar bizden.

 
Bodrum katlar için ise 40,000 lira fark vereceksiniz diyorlar. Benim yerim onlar için iyi bir lokma ben inanıyorum buralar bize değil de zenginlere verilecek.”

 
Baka bir vatandaş ise, “Biz yetkililerle konuştuk bu daireler çok küçük bize insan gibi yaşayacağımız yerleri verin 60–70 m2’lik yerlerde nasıl yaşarız. Bize bu kâğıtları imzalayın dediler bizde kendilerine inanarak imzaladık bizi korkuttular çünkü buranın imarı yok binalar kaçak yapılmış bu sorunlara birde yıldırma politikası olarak suyumuz, elektriğimiz ve doğal gazımız kesilince bende mecburen evimi boşaltmak zorunda kaldım 100m2 yerimi vererek 87m2 daire alacağım ama 20,000 lira da fark ödeyeceğim”

 
Başka bir mahalle sakini ise, "Bize imzala dediler imzaladık, ben akrabalarımın yerine bile imza attım kararı ise belediye verecek korktuk bize dediler siz imzalamazsanız gelir yerinizi yıkarız üstelikte size verdiklerimizi de alamazsınız kaybedersiniz bizde gözümüzü kapattık imzayı attık." dedi.