Havaalanı Mahallesi Verilenle Yetindi

Havaalanı Mahallesi Verilenle Yetindi

“Hak Sahipleri, Kentsel Dönüşüm Fonemenini Kızdırdı” başlıklı haberimiz üzerinekonunun muhatabı olan (facebook) sayfası sahibi kendisinin özel sayfasından, tarafımıza tehditler savurarak, hakaretler yağdı

Havaalanı Mahallesi Verilenle Yetindi
“Hak Sahipleri, Kentsel Dönüşüm Fenomenini Kızdırdı” başlıklı haberimiz üzerinekonunun muhatabı olan (facebook) sayfası sahibi kendisinin özel sayfasından, tarafımıza tehditler savurarak, hakaretler yağdırmaya başladı.
 
Yaptığımız haberde,”Esenler Havaalanı Mahallesinde Dönüşüm yapılan alan üzerinde hak sahibi olan insanlarımızın haklarını korumak ve onlara bilgi sunmak maksadıyla sosyal medyada (facebook) sayfası açtı. Bu şahıs bilgi kirliliği yaratarak kafaları karıştırıyor. Hak sahipleri de bu bilgi kirliliği karşısında kızgın ve şaşkın durumda” diyerek haber yapmıştık, yapmaya devam ediyoruz.
 
Bizler, yerel basın olarak söylemlerimiz yeni değil. 2012 yılından beri Havaalanı Kentsel dönüşüm projesi hakkında yazıyoruz. Aynı zamanda Muhalefet Milletvekilleri de yaptıkları açıklamalarda hak sahiplerini defalarca uyarmıştılar. “Havaalanı Mahallesinde Kentsel dönüşüm değil “rantsal” dönüşüm yapılıyor” dediler.
 
Bakın neler yapılmış:
hak sahiplerine  94.36 m² brüt olarak verilen bir daire, net olarak 58.53 m² alanı olan daireye düşüyor. 58.53 m² net alanın içinde 2.47 m² kış bahçesi, 2.58 m² balkon olmak üzere toplam 5.05 m² lik bir alan yaptılar, yönetmeliğe göre bu alan emsal dışı tutulmaktadır ve bu işlemden rant devşirildiğini yazdık. Hak sahiplerinin bu ayrıntıdan haberi yok. Plan değişikliği ile emsal artırıldı, kazanılan inşaat alan kaç m², hak sahiplerine bu emsal artışı yansıdı mı? bu emsal artışı ile ne kadar inşaat alanı artırıldı. Bu işlemden sonra firma sahiplerine verilen inşaat alanı kaç m2 olduğunu kimse bilmiyor. Kış bahçesi ve yaz bahçesi diyerek 5 m² ile 10 m² arasında inşaat alanı müteahhit firma ve  Esenler Belediyesi'nin kar hanesine yazıldı. Ancak, dönüşüm alanının plan ve projesinin kamuoyu ile paylaşılmasından sonra bu sorular yanıt bulacaktır.
 
Yine yazmıştık, bunlar kentsel değil rantsal dönüşüm yapacaklar ve buradaki insanları mağdur edecekler. Konserve kutusu gibi binalar yaparak burada gettolar oluşturacaklar. Öyle olmadı mı?
 
Esenler Belediye Başkanı bu alanla ilgili olarak, “Esenler’iManhattan yapacağız” ifadesini kullanmış, yıkılacak konutlar yerine yapılacak dairelerin 60–70 bin TL’ye mal edeceklerini beyan etmişti. 71.821 metrekare arazide 49.000 metrekare yeşil alan olacağını söylemişti,” şimdi bu söylenen yeşil alan orada var mı?
 
 Bakın Havaalanı Mahalle sakinleri nelerden şikâyetçi. Biz bunları yazarsak bu Fenomene göre,  halk kalyana geliyormuş. Çokbilmiş mucit ise rahatsız oluyor. Bizlere ” kiralık. Kalem” diyor. Kızıyor, hakaret ediyor, isminin açıklanmasından korktuğu için “rumuz” kullanıyor.
Üç kez İmar Planı ve Plan Notu değişikliği yapıldı
sözleşmeler imzalandıktan sonra, 14 Nisan 2013, 25 Haziran 2013 ve 16 Eylül 2013 tarihlerinde üç kez İmar Planı ve Plan Notu değişikliği yapıldı ve bu plan değişiklikleri ile inşaat miktarı arttırıldı. Ancak bu inşaat miktarı artışının hak sahiplerine yansıtılmadığı gibi hak sahibelerinin konut alanlarından kesinti yapılacağını ve mağduriyetlerin doğacağını yazdık. “ dediğimiz gibi olmadı mı?”
 
Sen, yeraltından su nehri yerine çıkan mucit:
Soruyoruz sen ne biliyorsun, ne konuşuyorsun. Biz bu gerçekleri söylersek, yazarsak sizlere hakaret mi? yapmış oluyoruz…
 
Biz demiştik, Şimdi ise hak sahipleri kandırıldık diyorlar

Bakın bir hak sahibi böyle yazıyor,”Ahmet bey herşeye tüm kusurlara rağmen, her şeye olumlu bakmanız çok güzel.Ancak çok acı gerçeklerde var.insanlar birçok konuda kandırıldı.site ile apartman ayrımını birçok kişi yapabilecek kapasitede yada çevremizde sitede oturan birçok tanıdığımız var.esasında sorun en basta yapıldı.insanlara bu gün olacaklarla ilgili hiç bir bilgi verilmediği gibi.birçok vaatte bulunuldu.94 m2 3+1 ve ebeveyn banyolu olacak sözü verildi.sadece 1+1 ler salon mutfak olacaktı.brüt ile net arasındaki bu kadar büyük uçurum en baştan söylenmiş olsaydı.emin olun 1 tek kişi bile imza atmazdı.insanlar 5. Katlardan bahçe katlarına indirildi.güneyde evleri olanlar kuzeye verildi.şu anda birçok insanın o evlerde oturabilmesi için mevcuttaki ev eşyalarını atması ve sıfırdan alması gerekiyor.3+1dairenin maliyeti tahminen 180 bin olsa...ben şu an zaten 90 bin borçluyum.
 
Kendi evimiz diye bir kavram bırakılmadı

eee arsam payım nerede? Evlerimizin değeri evet arttı. İyide İstanbul’da fiyatı artmayan tek bir semt var mı? hiç beğenmediğimiz muhitlerde bile daireler 450 bin. tapu konusuna gelirsek kat mülkiyetlerimiz yoktu ama belediyemiz tarafından belli ücretler karşılığında verilebilirdi. En azından ak koyun kara koyun çıkardı ortaya... Evimi gezdim henüz sözleşmeyi imzalamadım. Evet kullanılan malzeme yada siteye söylenilecek söz yok. Ancak konumu ve küçüklüğü tartışma konusu bile olamaz. mutfaklarda küçük bir masa koyacak yer yok.yada salonunda yemek masası koyma gibi şansınız yok.ESKON’un planlarına göre dairelerinizi döşeyebilirsiniz deniliyor.zaten kendi evimiz diye bir kavram bırakılmadı ne konum nede kat tercihi konusunda simdi evlerin içini de ESKON’a göre döşememiz öneriliyor.sadece yazık diyorum.evet çok yüksek fiyatlar ortada geziyor ama ALAN yok.3+1 daireye evi kiraya vermek için götürdüklerim tutmuyor.çünkü ciddi anlamda küçük bizi her konuda hayal kırıklığına uğratanlara gerçekten çok yazık. Amaç insanları dağıtmaksa keşke başka bir yol bulunsaydı.
 
Herkes satıp parasını ama az, ama çok kurtarma peşinde
Herkes satıp parasını ama az, ama çok kurtarma peşinde en azından eşyalarını koyduktan sonra yürüyebilecek bir alanı olan ev almak istiyor.80 m2 evde oturuyorum şu an emin olun Ahmet Bey 3+1 113 m2 dairemden çok daha ferah” diyerek kızgınlığını, bu(facebook) sayfası sahibine böyle yazdı.
 
Çokbilmiş hakaret makinesi kafasına göre cevap veriyor
 
Site ile apartman farkını anlatan fenomen, yapılan her şeyin doğru olduğunu söyleyerek tek suçlunun veya suçluların kimler olduğunu söyleyemiyor. Hak sahipleri binaların küçüklüğünden ve borçlandıklarından dert yanıyorlar ve mevcut eşyalarının yeni yapılan dairelere sığmayacağından şikayet ederek yeni eşyalar almak zorunda olduklarını söylüyorlar.
Esenler Emlak Konut site sakinleri isimli ” facebook” sayfasının sahibi ise bakın böyle cevap veriyor.”Sayın komşularımız,
Bu gönderiyi m2 konusunda yaşanan kargaşanın açıklığa kavuşabilmesi ve durumu herkesin anlayıp kafasında oturtabilmesi, kendi içinde daha fazla huzursuzluk yasamaması umuduyla yazıyorum.
Hepimizin bildiği bir şeyi tekrar hatırlatayım önce. Site ile apartman farklı şeylerdir.
Apartman dairesine ait tapuda yazan m2ye daire içi net alan, duvar payları, apartman içi koridorlar ve varsa asansör boşluğu dahildir. Yapı da bundan ibarettir” diyor karşı çıkanları ise mahkemeye vereceğim diyerek tehdit ediyor.

 Not: bu iddialarımızda bir yanlışlık varsa, yetkililer belgeleri ortaya koyarak kamuoyunu ve bizleri aydınlatması isteğimizdir.