Hatay'da 2 patlama: 45 ölü

Hatay

Reyhanlı'da yaşanan patlamalarda çok sayıda ölü ve 100'den fazla yaralı var. İşte ilk görüntüler...




Hatay'da 2 patlama: 45 ölü

Reyhanlı'da yaşanan patlamalarda çok sayıda ölü ve 100'den fazla yaralı var. İşte ilk görüntüler...

Saat 17.00'de Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı'daki patlamaların, Hatay insanını bir yere sevk etmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Hem Hataylı hem Reyhanlılı kardeşlerim, bu tertip girişimlerini algılayacak olgunlukta, basirette, ferasette. Geçtiğimiz 2 sene bunu çok güzel gösterdiler. Bundan sonraki bu tür tertiplere karşı da gerekli sağduyuyla hareket edeceklerine inanıyorum" dedi. Ergin ölü sayısının 30'u aştığını belirtti.

Sadullah Ergin'den 20 dakika kadar tekrar açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler ölü sayısının 40, yaralı sayısının ise 100 olduğunu söyledi.


İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı’da meydana gelen patlamalarla ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Belediye önünde iki bombalı araç patlatıldı. 4 ölü 18 yaralı var” demişti.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise ambulans helikopterin ve ambulans uçağın bölgeye sevki için hazırlıkların yapıldığını, tamamlanmasının ardından da bölgeye intikal edeceğini belirtti. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, patlamalar nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, yaklaşık 15 ambulansın ulaştığını, 2 ambulans uçakla, ambulans helikopterlerin de sevk edileceğini bildirdi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te belediye ve PTT binası yakınlarında iki patlama meydana geldi. Patlamaların bomba yüklü araçların infilak etmesi sonucu gerçekleştiği belirtildi. Çok sayıda kişinin yaralandığı patlamalarda Reyhanlı Belediyesi büyük hasar gördü.



3 ARABA PATLATILDI

Hatay eski Milletvekili Fevzi Şanverdi, Ankara’da olduğunu ve yakınlarından telefonla bilgi aldığını İlk gelen bilgilere göre araçlardan biri belediye binasının hemen yakınında diğer ikisi ise şehrin tam göbeğinde patlatılmış. Yaralılar var.” 

BİR EV ÇÖKTÜ, ELEKTRİKLER KESİLDİ

Reyhanlı Belediyesi’nin de bulunduğu Atatürk Caddesi’nde art arda meydana gelen 4 patlamada çok sayıda kişi yaralanınca onlarca ambulans bölgeye sevk edildi. Belediye binası yakınındaki ahşap bir ev patlamanın etkisiyle çöktü. 

Patlamanın etkisiyle ilçede elektrikler de kesildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.


SURİYELİLERE SALDIRILINCA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi’nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı.

Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.









  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli