Hastanede Kuran Kursu: Hedef İtaatkar Sağlık Çalışanı

Hastanede Kuran Kursu: Hedef İtaatkar Sağlık Çalışanı

Buca'da hastanede Kuran kursu verilmeye başlandı. SES İzmir Şube Başkanı Atanur itaatkâr ve uysal sağlık çalışanları yaratmak için başlanan bu uygulamanın yalnızca kadınlara yönelik olmasının da tesadüf olmad

Hastanede Kuran Kursu: Hedef İtaatkar Sağlık Çalışanı


Buca'da hastanede Kuran kursu verilmeye başlandı. SES İzmir Şube Başkanı Atanur itaatkâr ve uysal sağlık çalışanları yaratmak için başlanan bu uygulamanın yalnızca kadınlara yönelik olmasının da tesadüf olmadığını belirtti.

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde çalışan kadın sağlık emekçileri için Kuran Kursu başlatıldı. Hastane yönetimi tarafından yapılan duyuruda “Hastanemizde Buca Müftülüğü’ne bağlı, mesai çıkışında saat 16.30-18.30 saatleri arasında yemekhane toplantı salonunda bayan çalışanlarımıza Kuran-ı Kerim öğrenme kursu düzenlenecektir” dendi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, sağlık kurumlarının toplumsal yarar gözeten kurumlar olduğunun altını çizerek piyasayla uyumlu hale getirilmesinin böyle sonuçlar doğurduğunu anlattı. Atanur, Kuran kursu uygulamasıyla, itaatkar, uysal sağlık çalışanları yaratılmak istendiğini belirterek, bunun çalışanların ibadetleri ile ilgili yol göstericilikle alakası olmadığına dikkat çekti.

Piyasanın ihtiyaçlarına göre yapılandırılan hastanelerdeki bu uygulamanın ötekileştirmeye de neden olacağını savunan Atanur, “Kuran kursuna gidenler ve gitmeyenler ayrımının, sisteme adapte olanlar ve olmayanlar şeklinde bir algı yaratacaktır. İtiraz edenler yeni bir mahalle baskısına maruz kalacaktır” diye konuştu.

Atanur, Kuran derslerinin yalnızca kadın personele verilmesini de değerlendirerek, “En dinamik kesim kadınlar ve gençlerdir. Kadınları teslim almak, hedefleri için en önemli adım olacaktır. Bu yüzden, derslerin yalnızca kadınlara verilmesi tesadüf değil” dedi.
Sendikanın genel merkezi ile de görüştüklerini ve hukuki yollara gideceklerini duyuran Atanur, daha önce kreş talebinde bulunan kadınlara, işletmeyi zarara uğratacak bir uygulama olacağı için red yanıtı verildiği ekledi. Atanur, ilerleyen günlerde hastane yönetimiyle konunun görüşüleceğini bildirdi.
HekiMedya



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı