Hasip Dinçsoy İçin Yıkım Teklifi Verildi

Hasip Dinçsoy İçin Yıkım Teklifi Verildi

Esenler’in ve İstanbul’un en önemli okulları arasında gösterilen Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’nun yıkılarak, üzerinde bulunduğu arazinin Esenler Meydanına kazandırılması için teklif verildi

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’nun yıkılıp meydana kazandırılmasına yönelik başlatılan çalışmaların en önemli ayağı olan plan değişikliği teklifinin Ağustos ayında yapılan İl Genel Meclisi oturumunda kabul edilerek ilgili komisyona havalesinin yapıldığı öğrenildi. Edindiğimiz bilgilere göre ilgili komisyonun, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yaptığı plan değişikliği teklifine olumlu rapor vermesi bekleniyor.

Esenlerin ve İstanbul’un en önemli okulları arasında gösterilen Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’nun yıkılıp meydana katılmasına yönelik İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun plan değişikliği teklifi 2 Ağustos Salı günü İl Genel Meclisi tarafından kabul edilerek, ilgili komisyona havalesi yapıldı. AKP’li İl Genel Meclis Üyeleri’nden edindiğimiz bilgilere göre ise, ilgili komisyonun plan değişikliği teklifine olumlu rapor vermesi bekleniyor.

Son sözü Bakanlık söyleyecek

Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu ile ilgili İl Genel Meclisi’nden çıkacak raporun olumlu olması halinde rapor son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacak. Geçtiğimiz günlerde Esenler’i ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’inde Hasip Dinçsoy Okulu’nun yıkılarak Menderes’e yapılacak yeni okula taşınmasına olumlu yaklaşması ise İl Genel Meclisi’nden çıkacak olumlu raporu onaylayacağının sinyalleri olarak algılanıyor.

Menderes’e okulu Esenler Belediyesi yapacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun İl Genel Meclisi’ne sunduğu plan değişikliği teklifine göre; Esenler’in ve İstanbul’un en önemli okulları arasında gösterilen Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’nun yıkılması durumunda Menderes Mahallesi’ne yapılacak 60 derslikli yeni okulun Esenler Belediyesi tarafından yapılması teklif edildi.



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli