Hasan Mutlu: 128 milyar halkın parasıdır NEREDE'

Hasan Mutlu: 128 milyar halkın parasıdır NEREDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bayrampaşa ilçe başkanı Hasan Mutlu, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte "128 milyar dolar nerede?" afişleriyle ilgili, Bayrampaşa belediyesinin 2020 faaliyet rapo


Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu’nun, basın açıklamasında yerelden genele birçok konuda şikayetlerini dile getirdiği ve çözümler önerdiği basın açıklamasında yaptığı konuşmadan satır araları şöyle…

SORUYORUZ…” “128 milyar dolar” nerede?"
 Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu: Ne olduğu, nerede olduğu bilinmeyen, ne olduğu hususunda açıklama yapılmayan “128 milyar dolar” hem devletimizin hem de milletimizin parasıdır. Siyasi partiler demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır ve halkımız bizlere, kendileri adına haklarının korunması için, devletin kasasındaki paranın akıbetinin ne olduğunu sormamız ve iktidarı denetlemek için oy veriyor, bizleri Ana muhalefet partisi olarak görevlendiren halkımızdır. Bizlerde Ana muhalefet partisinin yöneticileri ve üyeleri olarak bu görev ve sorumluluk anlayışı ile SORUYORUZ…” “128 milyar dolar” nerede? Bu soruyu sormak bizim Anayasal hakkımız olduğu gibi iktidarın bu sorumuza cevap vermek siyasal bir sorumluluğudur ve görevidir.

Anayasamızın 26.maddesi ile güvence altına alınan ifade özgürlüğümüz, kanuna aykırı yazılı ve sözlü emirlerle dün gece çiğnenmiştir. Dün gece İfade özgürlüğü hakkı engellenmiştir, siyasi parti faaliyetlerinin yürütme hakkı alenen kısıtlanmıştır. “128 milyar dolar” nerede” yazılı pankartlardaki herhangi bir sözcük Cumhurbaşkanına hakarete yönelik hiçbir suç unsuru içermemektedir.

Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu : Anayasal haklarımızın çiğnenerek zorla pankartlarımıza el konulması, zorla pankartlarımızın toplanması karşısında tüm hukuki yollara başvurma hakkımızı saklı tuttuğumuzu da beyanen bildiriyoruz” dedi.




“AKP İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ HEDEFİNE KOYARAK HAREKETE GEÇMİŞ BULUNMAKTADIR

Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu: Asla korkmayacağız- Asla yılmayacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz. 2015 yılında 303 kadın cinayeti -2016 yılında 216 – 2017 yılında 409- 2018’de 440, 2019 474 kadınımız işlenen cinayeti nedeniyle yaşamını kaybetti. Bu iktidar kadın cinayetlerinin ve aile içi şiddetin önlenmesi için kendi imzaladıkları İstanbul sözleşmesini iptal ediyor. Dolaylı yollardan amacına ulaşamayan AKP, kadınların kazanılmış haklarına yönelik saldırıyı bu sefer doğrudan, İstanbul Sözleşmesi’ni de hedefe koyarak yapmak için harekete geçmiş bulunmaktadır. Tabii bu vesileyle bir muhalefet odağı olarak gördüğü kadın mücadelesini de pandemi koşullarından da yararlanarak ezmeyi gündemine almış görünmektedir” diyen Başkan Mutlu,  birçok konu hakkında eleştirel açıklamada bulundu.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli