Has Parti Kocaman ile Devam

Has Parti Kocaman ile Devam

Has Parti Esenler 1. Olağan Kongresi Atışılanı Yüksel Düğün Salonunun üst katında yapıldı.Kongreye Has Parti il başkanı Mehmet Bekaroğlu , il başkan yardımcısı Esenler Sivil Toplum Örgütleri, Dernekler,Muhtar


7-24esenlerhaber / Hüseyin Koç



Has Parti Kocaman ile Devam

 
Has Parti Esenler 1. Olağan Kongresi  Atışılanı Yüksel Düğün Salonunun üst katında yapıldı.Kongreye Has Parti il başkanı Mehmet Bekaroğlu , il başkan yardımcısı Esenler Sivil Toplum Örgütleri, Dernekler,Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kongreye Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş işlerinin yoğunluğu nedeni ile telefonla kısa bir konuşma yaparak kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Has Parti Esenler ilçesi 1. Olağan Kongresine mevcut İlçe Başkanı Burhan Kocaman tek liste olarak girdiği kongrede bütün delegelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.


 
Esenler üvey evlat muamelesi yapılıyor.
 
Has Parti 1. Olağan Kongresinde konuşmasını yapmak için söz alan İlçe Başkanı Burhan Kocaman “1. Olağan Kongremize katılan herkesi, sevgilerimle selamlıyorum.Görev yaptığım Belediye Meclisinde 20 yıldır yüz yüze baktığım siyasi arkadaşlarımla halkımın yararına olan her şeye evet dedim.Ama sizin yararınıza olmayan konular için kıyasıya tartışmalar yaptım.Üzülerek bazı şeyleri söylemek istiyorum.1992’den bugüne Esenlerin gerek Merkezi Hükümet gerekse Büyükşehir Belediyesi tarafından üvey evlat muamelesi görmüştüm.Ne hikmetse İstanbul’un en ücra köşelerine yapılan yardımların hiçbirinden nasiplenemedik.“


 
Yaygara koparıp şovmenlik yapıyorlar.

 
“Esenler İstanbul’un merkezinde bir ilçe.20 yıl yatırım yapılmayan ilçemize şimdileri bir şeyler yapmak isteyenler yaptıklarını lütuf gibi halkımıza sunuyor.Yaygara koparıp şovmenlik yapıyorlar.Yine üzülerek söylüyorum ki günler geçtikçe Esenler hizmet almaktan mahrum ediliyor.Hizmet yaptıklarını söyleyenler ellerine karton parçalarını alarak her gittikleri yerde insanlarımıza proje diye gösteriyorlar.”


 
Bu dönem gördüğüm zulmü hiçbir dönem görmedim
 
”Esenler Belediyesinde Has Partinin tek meclis üyesiyim.3 donemdir bu görevi yapıyorum. Ne yazık ki bu dönem gördüğüm zulmü hiçbir dönem görmedim.Belediye Meclisinde beni tartaklamaya kalktılar,mikrofonumun sesini kıstılar,konuşturmadılar sebebi ise sizlerin haklarını savunmaktı.Hem İktidarın hem de Ana Muhalefet’in muhalefeti oldum.Bunların tek istedikleri Ya bizden olacaksın,ya da terk edip gideceksin. Eleştiriye tahammülü olmayan bir anlayışla karşı karşıyayız.İktidarla ana Muhalefet bir araya gelerek işbirliği yapıyorlar.Anlaşma yapıyorlar. Onları buradan tabanlarına şikayet ediyorum.Ne kanun , ne tüzük ne de üsluba uyuyorlar.Kendi istedikleri gibi meclisi yönetmek istiyorlar.Başkan konuşmadan faaliyet raporu hakkında konuşanlar boş konuştular.”


 
Bu bütçe ile hizmet yapamazsınız
 
”Yaptıkları tek şey istimlâk yapmak. On yedi trilyonluk istimlâk bedelinin dokuz trilyonunu kültür alanı yapılacak bir yere verdiler. Dün bu gelişmeleri dosyalayarak il başkanımıza verdik.
Biz yoksul bir ilçede yaşıyoruz.2011‘de 134 trilyonluk tahmini bütçe yaptık. Ama gerçekleşen bütçemiz 101 trilyondu.Bu bütçe ile beş yüz bin  nüfuslu ilçeye hizmet yapamazsınız.20 yıldır Esenler diye bir ilçenin varlığından kimsenin haberi yok.Büyükşehir Belediyesi yüz elli bin nüfuslu Silivri’ye 2 katrilyon yardım yaparken Esenler 100 trilyon yardım yapmıştır.Esenler2in sayesinde Büyükşehir Belediyesini kazandılar.Oyları aldılar;yardım yapmadılar.Bugüne kadar tek yapılan Dörtyol’a bir tünel açmak olmuştur.Esenler Belediyesinin şu anda kırk dokuz trilyon borcu var.Peki ne yapıyorsunuz diye sorduğumuzda Belediye Başkanı eline aldığı kartonlarla yaptığı hizmetleri göstermeye çalışıyor.Elinde bina resimleri var ama binalar yok.Halktan da emlak vergilerini beş katına çıkararak alıyor.Yaptıkları Yaptıkları tek şey istimlâk yapmak. On yedi trilyonluk istimlâk bedelinin dokuz trilyonunu kültür alanı yapılacak bir yere verdiler. Dün bu gelişmeleri dosyalayarak il başkanımıza verdik. dedi




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli