Hanaklılardan Dayanışma Gecesi

Hanaklılardan Dayanışma Gecesi

Sefaköy Hanaklılar Derneği dayanışma gecesi Sefaköy’de muhteşem bir şekilde gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

Hanaklılardan Dayanışma Gecesi

Sefaköy Hanaklılar Derneği dayanışma gecesi Sefaköy’de muhteşem bir şekilde gerçekleştirildi.

Geceye çok sayıda siyasi, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Hanaklılar dayanışma gecesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe denk gelmesi, geceyi daha anlamlı kıldı. Sunuculuğunu TRT Sanatçılarından Tekin Çetinkaya’nın yaptığı geceye Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın yanı sıra CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Yılmaz, CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyeleri de katıldı.

Dostluk gecesinin anlamına vurgu yapan Dernek Başkanı Güner Özmen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün önemini anlattıktan sonra, ülkemizdeki yerelden genele bütün gelişmeleri sitem dolu sözlerle anlattı.

Özmen: “Kura nehri Hanaklıların namusudur. Dünyamızda bir kirlilik almış başını gidiyor. Bu kirlilik konuşmalarımızdan doğamızın tüm nimetlerine kadar yansımıştır. Ben size şimdi Kura Nehrini şu cümleler ile anlatabilirsem çok mutlu olacağım.

Kura Nehri özgür aksın,

Bırakın gürül gürül aksın.

 Çağlasın bazen sel olsun,

Bazen süslü bir gelin olsun.

Olsun ki çiçekler böcekler ölmesin.

Çağlasın ki şarkılara, türkülere beste olsun.

Buhar olsun, bereket olsun.

 Toprak anaya nimet olsun.

 Ne olur bu cinayete biriler dur desin. Yaşasın derelerin kardeşliği, yetiş Anadolu’m, Karadeniz’im, Türkiye’m. Munzur darda Karadeniz isyanda. Toprak ana dedik. Kutsal anayı hiç unutur muyuz? Onlar bizim kadınlarımız, bizim analarımız. Cennet onların ayaklarının altında bizden sevgi şefkat ve saygı bekliyorlar. Kirlenen bu dünyada tüm kirliliklere dur demeliyiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü bir kere daha kutluyor, dostluk gecemizin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı