Halkın Çıkarlarını Koruyup Gözetlemek Hizmet Düşmanlığı Değildir

Halkın Çıkarlarını Koruyup Gözetlemek Hizmet Düşmanlığı Değildir

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Hasan Babacan yerel bir gazetede "hizmet düşmanı Hasan Babacan" başlığıyla çıkan bir haber üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Halkın Çıkarlarını Koruyup Gözetlemek Hizmet Düşmanlığı Değildir
 
CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Hasan Babacan yerel bir gazetede "hizmet düşmanı Hasan Babacan" başlığıyla çıkan bir haber üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
 
CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Hasan Babacan "Halk adına projeler yapmak ve halkın çıkarlarını koruyup gözetlemek kamu yararına hizmet etmek halk düşmanlığı ise ben bu işleri yapmaya devam edeceğim. Ben neye itiraz ettiğimi biliyorum kaldı ki bu malum gazete benim neden itiraz ettiğimi anlamamış.
 
Ayrıca benim bu itirazımın ve sözde cevabın belgelerinin bu gazeteye nasıl sızdırıldığını da anlamış değilim. Çevre İl Müdürlüğü ve ilgili bakanlığın bu belegeleri basınla paylaşmaması gerekiyor.
 
Bakın yaptığım itiraz ,asla kentsel dönüşüme değil, orada yapılan planların, plan notlarınaydı. Şimdi yapacağım bu açıklamaları bu gazete sahibinin tekrar çarpıtacağını düşünmeme rağmen söylediklerimi dikkatle okumasını istiyorum.
 
Halkımızın Yeterli Bilgilere Sahip Olması Gerekiyor
 
Esenler Belediye Başkanı Esenler'e çağ atlatacağım diyerek halkımızı kandırmaktadır. Bu nedenle tüm halkımızın yeterli bilgilere sahip olması gerekiyor. CHP’liler ise bulundukları her ortamda yapılan yanlışları halkımıza anlatmalılar. İktidar partisinin insanlarımızı nasıl kandırdığını bilgi ve belgelerle anlatarak halkımızı bilgilendirmek, benim hem Parti görevimdir hem de insanlık görevidir.
 
Esenler Belediyesi, afet riski ilan ederek bazı bölgelerde dönüşüm yapmak istiyor. Havaalanı Mahallesi’nde dönüşüm yapacağını söyleyerek orada yaşayan hak sahipleri ile bir protokol yaptılar ve insanların yerlerini yıktılar. Ama bu yıkılan binaları ayağa kaldıracak ne bir planları var ne de bu konuda yasal bir düzenlemeleri var.
 
Yasayı Kendilerine Göre Düzenlediler
 
İnsanların evlerini yıkıp yerle bir ettikten sonra buradan nasıl kar edebiliriz düşüncesinde olanları görmekteyiz. Bunların yaptığı, bir yeri afet riski ilan ettikten sonra yapılacak karı da kendilerince tayin etmeleridir Aslında bunların yaptığı kentsel dönüşüm değildir binaları yenilemektir. 6306 sayılı yasa Afet Riski altındaki alanlarınilan edilmesiyle ilgili olup bu yasayı da kendileri düzenlediler. 
 
Esenler'de bir dönüşüm yapacaksanız öncelikle Esenler'in en riskli bölgesi Çifte Havuzlar, Namık Kemal ve Fevzi Çakmak’ dan başlamalısınız. Çünkü buralar dere yatağı ve kaygan zeminlerdir. Devamında ise, Çinçin Deresi, Karabayır, Birlik Mahallesi ve Nene Hatun Mahallesinden dönüşümü başlatmalısınız. Bunlar bu konuda samimilerse, depreme dayanıklı bina yapacaklarsa işe buralardan başlamalılar.
 
Bakıyoruz yapı stoğu aynı olan ve zemini sağlam olan yerlerden dönüşümü başlattılar. Şimdi sizin böyle bir anlayışa karşı çıkmanız halk düşmanlığı mı oluyor. Yapılacak olan dönüşüm konusunda ne derece samimi olduklarını da böylece anlamış oluyoruz.
 
Bunlar hisseli yerleri seçiyorlar. Problemli yerlerde insanların evlerini elinden almak daha kolay. Bunların partilerinin kurucusu olan Abdullatif  Şener diyor ki ; AKP ve Tayyip Erdoğan yaptıkları işte rant yoksa o işe başlamazlar, içinde rant yoksa bir metre asfalt bile dökmezler.
 
Havaalanı Mahallesi'nde tüm işler bitmiş, oradaki rant ayarlanmış, binalaryıkıldıktan sonra plan tadilatıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne müracaat edilmiş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  8 Eylül 2013’ te planlı alanlar için imar yönetmeliği yayınlamıştır. Bu yönetmeliğe göre binaları yaparken buradaki şartları sağlayacaksın demiş. Ama aradan bir ay geçmeden aynı bakanlık kendi çıkardığı yönetmeliğe ters düşen bir kararla Esenler'in plan tadilat notlarını onaylıyor. Diyorlar ki; bodrum katları iskan edilebilir. Ama iskana dahil değillerdir. Bu plan notları ile Havaalanı Mahallesi’nde emsali artırarak çok büyük yer kazanıyorlar. Hesaplayacak olursak 56.000 m2 yakın bir alan kazanıyorlar. 56.000 m2’yi 100 metreden hesaplayacak olursak 560 daire fazladan yapılacağı hesaplanıyor. sonra donatı alanları Kamuya terk edilmiyecek diyor bu plan notuylada yaklaşık 56.000 m2 daha inşaat hakkı eldeediliyor 560 dairede bunu hesap edersek toplamdaplan notları ile 1120 adet daire kazanılmaktadır.
 
Plan Notlarına Göre Halkın Yerleri Üzerinden Büyük Rant Elde Ediliyor 
 
Biz diyoruz ki; burada böyle bir durum varsa bırakın insanlardan üste para almayı, burada ihtiyaç duyulan tüm tesisleri yapmalısınız. Şu andaki plan notlarına göre insanların, yerleri üzerinden büyük rantlar elde ediliyor. Biz bu rantın oradaki hak sahiplerine verilmesini istiyoruz. Bizim itirazımız bu planlara değil onaylanan bu plan notlarına ve burada oluşacak bir getirinin yandaşlara aktarılmak istenmeinedir.
 
Biz plan notlarına haklı olarak itiraz ettik, projelerimizi ortaya koyduk, çözüm yolunu da gösterdik. 
 
Belediye Başkanı sağda solda sempozyum vererek biz Esenlerde örnek proje yaptık deyip insanları kandırıyor. Biz CHP olarak vatandaşın karşısında değil yanındayız. Halkımızı soydurmayacağız!
 






  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli