Halkımız aç ve yoksul ama 100 milyon liralık çay-vazo kuleleri... MAŞALLAH.

Halkımız aç ve yoksul ama 100 milyon liralık çay-vazo kuleleri... MAŞALLAH.

Rize’de yapımı süren dev çay bardağı şeklindeki çarşının maliyeti 47 milyon TL’ye ulaştı. MHP’li Kütahya Belediyesinin kentin ortasına inşa edeceği vazo şeklindeki 70 metrelik kule için tam 4

Halkımız yoksullukla boğuşurken, evine bir lokma ekmek götürmek için anası ağlarken iki belediye AKP’li diğeri MHP’li halkın geleceğini yok sayarak, hovardalık yaptılar ve biri çay bardağı şeklindeki çarşı diğeri vazo şeklindeki 70 metrelik kule yaparak enflasyonu yenip halkımızı rahatlatma projeleri gerçekleştirdiler… İKİSİNE DE AFERİN… İkisi de saray özentili halkın değil diktatör sevdalılarının belediyesi.

RİZELİ YOKSUL EKMEĞE MUHTAÇ AMA ÇAY BARDAĞI ŞEKLİNDE ÇARŞIYA 24 MİLYON TL
Rize’de yapımı süren dev çay bardağı şeklindeki çarşının öyküsü, kamu kaynaklarının ölçüsüz kullanımına yeni örnek oldu. 24,6 milyona ihale edilen çarşının maliyeti iki kat artarak 47 milyona ulaştı. AKP’li Rize Belediyesi’nce Rize Ticaret Borsası’na hukuka aykırı şekilde tahsis edilen alan üzerinde inşası süren Çay Çarşısı projesinin maliyeti, öngörülenin iki katını aştı.

Çay bardağı şeklinde projelendirilen çarşı 24 milyon TL’ye ihale edilse de maliyeti 47 milyon TL’ye ulaştı. Kamu kaynaklarının seferber edildiği proje için Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi’nin, “2021 yılı turizm sektörü” bütçesinden de 6 milyon TL aktarıldığı belirlendi.

KÜTAHYALI AÇ AMA VAZO KULE İÇİN TAM 45 MİLYON TL
MHP’li Kütahya Belediyesinin kentin ortasına inşa edeceği vazo şeklindeki 70 metrelik kule için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED gerekli değil” kararı verdi. Sadece projesi 620 bin TL'ye mal olan Vazo Kule için tam 45 milyon TL harcanacağı ortaya çıktı.

YOKSULSAN KADER DEMEYECEKSİN – İSYAN EDECEKSİN
Raporda, projenin 13 bin 136 metrekarelik bir arazi üzerine inşa edileceği ve kulenin ticari amaçla seyir terası, sosyal ve kültürel tesis olarak kullanılacağı da ifade edildi. Ayrıca kulede bir de dönen restoran yer alacak ve o restoranda yoksullar değil egemen sermayedarlar keyif yapacak.

 

  • Pazar 36.7 ° / 23.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli