Halkevlerinin Ödülleri halkın haber alma hakkını savunanlara

Halkevlerinin Ödülleri halkın haber alma hakkını savunanlara

Halkevleri'nin 90. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında verilen ödüllerin bu yılki teması “Dünden yarına geleceğe yürüyoruz” oldu. Ödüller halkın haber alma hakkını savunanlara,

  • Açılış konuşmasını Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Hasan Pulat yaptı: Bugün Halkevleri’nin 90. yılını kutluyoruz. Eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık kavgasının tarihi olarak yaşanan 90 yıl! Bu çınarın gölgesinde çok soluklanan oldu, çok çetin mücadeleler oldu. Neredeyse Cumhuriyet’le yaşıt olan tarihinin her döneminde bir başka mücadelenin yürüyüş kolu kuruldu Halkevlerinde. Bir halk olabilme mücadelesinden faşizme meydan okuyan Mahir’e Ulaş’a, Dev- Gençlilere…, 12 Eylül mahkemelerine boyun eğmeyen AHMET YILDIZ’LARDAN yoksul mahallelerden turuncu bir sel olup meydanlara akan halkevcilere, mahallenin mütevazi buluşma mekanlarında çocukluğunu yaşayanlardan bugün Gezi’nin bin bir rengini kuşanıp inatla direnenlere… Bu tarih bizim.

Sunuculuğunu oyuncu Emre Canpolat’ın yaptığı törene Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Şişli Belediyesi Başkanı Muammer Keskin, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt, TTB Yüksek Onur Kurulu eski üyesi Ali Çerkezoğlu, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, DİSK Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Cumartesi Anneleri, Çorlu Ailelerinden Mısra Öz’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda  katıldı.

Törende şu isimlere ödül verildi:

BirGün gazetesi yazarları Bahadır Özgür ve Timur Soykan, Gazeteci Faik Akgün, ENAG adına Veysel Ulusoy, Fox Haber muhabiri Beril Ötkan, DokuzSekiz muhabiri Fatoş Erdoğan, Evrensel muhabiri Meltem Akyol, Diken muhabiri Canan Coşkun, Tele 1 muhabiri Hazal Güven, Yeni Yaşam Gazetesi muhabiri Hicran Urun, İlhan Sami Çomak, yönetmen Nazmi Karaman, Şenyaşar ailesi, Boğaziçi bileşenleri, EGEÇEP, gazeteci Nedim Türfent, Film-Koop, Validebağ Gönüllüleri ve Validebağ Savunması, İstanbul Sözleşmesi Kampanya Grubu.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli