Halkevleri zam eylemi

Halkevleri zam eylemi

Yaptığı zamlarla bütçe açığını halkın sırtına yüklemek isteyen AKP'ye yanıt halktan geldi. Ankara Halkevleri üyeleri, Kızılay'da sokak sokak gezerek vatandaştan yardım topladı. Halk, bütçe aç




Halkevleri zam eylemi

Yaptığı zamlarla bütçe açığını halkın sırtına yüklemek isteyen AKP'ye yanıt halktan geldi. Ankara Halkevleri üyeleri, Kızılay'da sokak sokak gezerek vatandaştan yardım topladı. Halk, bütçe açığı kapatması için başbakana milli piyango bileti, çorap, maydanoz, pil, ekmek, poğaça ve su gönderdi


Akaryakıt, otomotiv, alkollü içkiler ve tapu harcına gelen zamlar ile birlikte zam yağmuru başladı. Ekim ayında doğalgaz ve elektrik için de yapılması öngörülen zamlar, 2013’te ödenecek vergi ve harç için esas kabul edilen “yeniden değerleme” oranını da yükseltecek. Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın “huzur ve güvenlik” için olduğunu öne sürdüğü zamlar ile ilgili Ankara Halkevleri Kızılay’da bir eylem gerçekleştirdi.



Konur Sokak’tan yürüyüşlerini başlatan Halkevleri üyeleri Yüksel, Selanik, Sakarya caddelerinde, Kızılay metrosunda ve Güvenpark’ta davullar çalarak esnaftan ve vatandaştan ellerinde avuçlarında ne varsa vermelerini istedi. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in maskeleri takan Halkevciler, yürüyüşleri sırasında şu nidaları attı:

"* Duyduk duymadık demeyin! Padişahımız ferman çıkardı. Devletimizin bütçesi açık verdi. Cari açık büyüdü. Pamuk eller cebe. Nazlanmayın, sızlanmayın!
* Duyduk duymadık demeyin! Başbakanımızın fermanıdır: Zamlar ikiye ayrılmıştır. İyi zam, işçilerden emekçilerden vergilerle alınan zamdır. Kötü zam, maaşlara yapılandır. Yaşasın iyi zamlar! Yaşasın padişahımız!
* Duyduk duymadık demeyin! Peynirin yanında zeytin yemeyin. Çayı da şekersiz için. Devletimiz askere silah alacak. Sonra savaşacak. ABD’nin izniyle Suriye’yi alacak.
* Sermaye sıkıntıda! Bankalar, borsalar, inşaat sektörü, Fi Yapı destek bekliyor. Haydi pamuk eller cebe!
* Robin Hood, zenginden alıp fakire veriyordu. ReCep Hood fakirden alıp zengine veriyor.
* Topladığımız paradan vatandaşa da sakada vereceğiz. Biz sadaka vereceğiz, onlar oy verecek.
* Sakın ‘Zamlara isyan edin’ diyen Halkevcilerin kışkırtmasına gelmeyin. Başbakanımız ne demişti Halkevleri için, ‘illet’ demişti. Koca başbakan yalan söyleyecek değil ya! Kanmayın, inanmayın, bakmayın, dinlemeyin. Siz sadece başbakanı dinleyin!"

 




 


Halk elde avuçta ne varsa verdi
Son olarak Başbakanlık Güvenpark kapısına gelen Halkevleri üyeleri, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Sermaye dostu, halk düşmanı AKP elini halkın cebinden çek” yazılı bir pankart açan Halkevciler, esnaftan ve vatandaşlardan toplananları basına tanıttı. Halk, cari açığı kapatmak için Mehmet Şimşek ve Tayyip Erdoğan’a ekmek, poğaça, patates, kuru soğan, hamsi, maydanoz, sakız, tuzluk, pil, çorap, su, kolonyalı mendil gazete, milli piyango bileti ve madeni para verdi.

’Bütçe açığını halkın sırtına yüklüyorlar’
Torbadan çıkanların tanıtılmasından sonra Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay bir basın açıklaması gerçekleştirdi. AKP’nin bir kez daha “bütçe açığı”nı halkın sırtına yükleme peşinde olduğunu söyleyen Günay, yapılan ve yapılması gündemde olan zamlardan söz etti. Zenginlerin serveti ve şirketlerin kârlarından elde edilen vergiler ile emekçi halklardan alınan vergilerin kıyaslandığında komik bir durum ortaya çıktığına dikkat çeken Günay, Ortadoğu’da ve Kürt coğrafyasındaki savaş politikalarının savaş harcamalarını da son iki ayda üç katına çıkardığını belirtti.



’Bu ülke bu halk satılık değil!’
Halkevleri olarak Tayyip Erdoğan’ı uyaran Günay, ”Önce AKP’li padişahların, beylerin, asilzadelerin, ağaların, paşaların saraylarına hazinelerine, malikanelerine, banka hesaplarına, mücevheratlarına, 4 çeker ciplerine, yatlarına, gemiciklerine el uzatın; sonra bizim emeğimize alınterimize! Önce siz Karunlar yaşam ve gelir seviyenizi bizim seviyemize indirin, sonra bizim alınterimize göz dikin! Önce siz memleket için hayırlı bir iş yapın, sonra bizden isteyin! Önce siz çocuklarınızı Amerikan, Fransız kolejlerinden alın, sonra bizim çocuklarımızın geleceğiyle oynayın!” dedi.

Günay, sermayeci, rantçı, talancı, yağmacı, sömürücü, sömürgeci rejimi bir kez daha uyardıklarını ifade ederek “Bu ülke bu halk satılık değildir” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Basın açıklamasından sonra halktan toplananlar, Başbakan Tayyip Erdoğan’a teslim edilmek üzere polislere teslim edildi.

Sendika.Org/



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı