Halkevleri, Yurdun ihtiyaçları için dayanışma çağrısı yaptı

Halkevleri, Yurdun ihtiyaçları için dayanışma çağrısı yaptı

Halkevleri Vakfı ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın üniversiteliler için yaşama geçirdiği öğrenci yurdunda hazırlıklar dört bir koldan ilerliyor. Halkevleri Vakfı, yurdun ihtiyaçlar?

Halkevleri Vakfı ve Hacı Bektaş Veli Vakfı, yurdunun ihtiyaçları için dayanışma çağrısı

Halkevleri Vakfı ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın üniversiteliler için yaşama geçirdiği öğrenci yurdunda hazırlıklar dört bir koldan ilerliyor. Halkevleri Vakfı, yurdun ihtiyaçları için dayanışma çağrısı yapıyor

Halkevleri Vakfı ve Hacı Bektaş Veli Kültür Anadolu Kültür Vakfı AKP’nin eğitim alanındaki piyasacı ve gerici politikaları doğrultusunda ya devletin baskısına ya sermayenin insafına ya da tarikatların tezgahına zorlanan ve barınma hakları ellerinden alınan üniversiteliler için kolları sıvadı. Her iki vakıf, “Atılacak her adımın, tutulacak her elin büyük önemi olduğu bilinciyle” diyerek Ankara’da bir öğrenci yurdu projesinde ortaklaştı.

İki vakıf projede ortaklaştıktan sonra Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın Dikmen Hürriyet Caddesi’ndeki eski cemevi binasını proje alanı olarak belirledi. 110 üniversitelinin insanca yaşam koşullarında barınacağı, yalnızca fiziki koşullarıyla değil; düşünsel ve insani koşulları ile de çağdaş bir mekan olacak yurtta haziran ayında ise çalışmalar tüm hızıyla başladı.


Yürütülen inşaat sonucunda sol resimdeki bu alan, sağ resimdeki bu çalışma salonu haline getirilecek.
 

‘Bu taşı dostların katılımıyla kaldıracağız’

Eylül ayınca açılacak yurtta odaların, çalışma alanının, yemekhanelerin hazırlıkları hızla ilerledi. Tüm katlarda aynı anda çalışma yürütülürken, bir kattaki odaların yapımı hemen hemen sonlandı.

İnşaat çalışmaları sürerken Halkevleri Vakfı, “Toplumsal bir proje olarak düşündüğümüz yurdun toplumsal katılımla gerçek anlamını bulacağını ve yeni hamleler için hepimize güç vereceğine inanıyoruz. Umudumuz ve geleceğimiz için, çocuklarımız için bir yola çıktık. Bu yolda birlikte yürümek istiyoruz. Bir taşın altına elimizi koyduk, bu taşı dostların katılımıyla kaldırabileceğimizi biliyoruz” diyerek dayanışma çağrısı yapıyor.



  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 38.5 ° / 26.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı