Halk TV Gecesinde 'Geziye Ödül!

Halk TV Gecesinde

Halk TV tarafından düzenlenen gecede Halk gönüllüleri ödülleri sahiplerini buldu. Odatv imtiyaz sahibi gazeteci yazar Soner Yalçın, Odatv yazarı Nihat Genç ve Atilla Sertel de ödül aldı.

 


Halk TV Gecesinde 'Geziye Ödül!

 Halk TV tarafından düzenlenen gecede Halk gönüllüleri ödülleri sahiplerini buldu. Odatv imtiyaz sahibi gazeteci yazar Soner Yalçın, Odatv yazarı Nihat Genç ve Atilla Sertel de ödül aldı.

Kılıçdaroğlu Kendi Elleriyle Verdi
Bakırköy’deki WOW İstanbul Airport Hotel'de düzenlenen Halk TV dayanışma gecesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin, Gürsel Tekin ve duayen gazeteci Uğur Dündar olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Gecede yılın grubu ödülüne Duman grubu layık görüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Duman'a ödülünü takdim etmesinin ardından yaptığı konuşmada “Sanatın gücü burada, sanatçının da gücü burada. Direnirse mutlaka kazanır. Direnirse özgürlüğü sağlar. Sanat bir toplumun yaşam kalitesini belirler. Eğer sanata önem vermezseniz bir toplum olarak yaşam kaliteniz her zaman sorgulanır. O nedenle sanat ve sanatçıyı yüceltmek her aydının mutlak görevidir. Biz sanatı ve sanatçıları çok seviyoruz. Onlar güzel eserler yaptılar ve keyifle dinliyoruz' diye konuştu. Konuşmasında Gezi Parkı olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, yaptıkları yayınlar nedeniyle Halk TV çalışanlarını kutladı. Kılıçdaroğlu, '24 kişi, 24 yiğit insan. Türkiye'nin gündemini değiştirdiler. 24 kişi doğru dürüst yemek yemeden, doğru dürüst uyumadan yayın yaptılar. Sadece Türkiye'ye değil dünyaya seslerini duyurdular. Yankılarını bütün dünya duydu. O nedenle en çok onları kutlamamız gereken bir gece. Gerçekten büyük emekler verdiler” dedi.

Nazlıcan Aldı
Gazeteci, yazar Soner Yalçın, Atilla Sertel, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ise Medya Onur Ödülü’nü aldı. Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan'ın ödülünü kızı Nazlıcan Özkan aldı. Ödülü aldıktan sonra bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Başkanı Sertel, tüm tutsaklar özgür olana dek mücadeleye devam mesajını verdi.
                                    

Yılın televizyoncusu ödülüne layık görülen Uğur Dündar ise yaptığı konuşmada “Gerçekten meslek hayatımın en heyecan verici en onur verici ödüllerinden birini almış olmamın kıvancını hissediyorum.  Hayatında pek çok ödül almış bir gazeteci olarak ben bu ödülü bu akşam cezaevindeki arkadaşlarım meslektaşlarım ve bütün tutsaklar adına alıyorum. Düşünce ve fikir özgürlüğünü kullanırken cezaevini boylamış olan tüm yurtsever aydınlar adına alıyorumGezi eylemlerinde şehit olan tüm gençlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla sevgiyle eğiliyorum.” dedi.

Çarşı'ya Ödül
‘Kelime Oyunu’ programında gündeme ilişkin göndermeleriyle tanınan Ali İhsan Varol’un yılın en cesur program yapımcısı ödülünü aldığı gecede, yılın en sempatik taraftar grubu ödülünü ise Gezi eylemlerinde toplumun her kesimi tarafından büyük beğenisini kazanan Beşiktaş'ın dünyaca ünlü taraftar grubu Çarşı aldı.
Gecede verilen diğer ödüller ve ödül alan isimler şöyle

Katkı Verenler:
Yaşar Nuri Öztürk
Erol Mütercimler
Barış Yarkadaş
Gürkan Hacır
Müjdat Gezen
Sinan Meydan
Özlem Kumrular
Nihat Genç

Kırılmaz Kalem Ödülleri
Melih Aşık
Yalçın Bayer
Mehmet Tezkan
Tufan Türenç
Can Ataklı
Rahmi Turan
Orhan Bursalı
Mustafa Mutlu
Yalçın Doğan
Cüneyt Ülsever
Arslan Bulut

Halk TV yaşam boyu onur ödülü
Haldun Dormen
Ali Rıza Binboğa

Yılın en iyi protest rock grubu: 
Bulutsuzluk Özlemi

Yılın en cesur program yapımcısı:
Ali İhsan Varol

Yılın en cesur kadın sanatçısı:
Şebnem Sönmez

Yılın en cesur tiyatro sanatçısı:
Şebnem Gürsoy

Yılın Cesur Oyuncusu:
Orhan Alkaya

Yılın En Özgün Grubu: 
Boğaziçi Caz Korosu

Yılın en cesur dizi oyuncusu:
Gonca Vuslateri



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı